Защо Косово ни размаза? Разборът на Балъков: Не сме добре физически!

Селекционерът заяви, че гостите са ни победили заслужено
Обновена: 11 юни 2019 07:05 | 11 юни 2019 07:00, Веселина Йорданова
208
Защо Косово ни размаза? Разборът на Балъков: Не сме добре физически!
Снимка: БТА

Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков беше много разочарован след загубата с 2:3 от Косово в евроквалификация, играна в София.

Той назова причините за срамното поражение и добави, че гостите са спечелили заслужено.

Още по темата
"Много лош край за нас, но трябва да признаем, че Косово стоеше в края на мача физически изключително по-добре от нас. Тази тема отдавна се коментира, но ние, селекционерите на България, нищо не можем да направим. Една от причините е физиката, от друга – отборът на Косово има класни играчи. Нужно е да го признаем, тъй като добре владеят топката и трудно се отнема. Ние се сборихме и не мога да бъда недоволен. Показаха характер, но за жалост нещо не ни достига".

"На всички ни се искаше да вкараме трети гол, тъй като победата беше задължителна, но в края на мача се видя кой седи по-добре физически. Имахме нашите възможности напред, но концентрацията пада, когато не си добре физически. Защитата е целият отбор, а не само карето отзад. Когато не се защитаваме добре като тим, получаваме клубове. Ние от 15 години не сме се класирали на голямо първенство. Не се притеснявам, но не обичаме да губим. Трябва да работим, да търсим начина да излезем от тази ситуация", каза треньорът.

"Във физическо естество страдаме от клубните отбори у нас. Нашите футболисти не играят в топ отбори. Те имат 2-3 футболисти, които могат да изиграят още един мач, а при нас това го нямаше. Те си ни биха заслужено. Мачът беше емоционален", заяви Балъков.

Капитанът на националния отбор Ивелин Попов бе силно афектиран след домакинската загуба и заяви, че националният отбор не е сиропиталище и да те викат само, защото си млад.

"Второто полувреме нарушихме тактическата дисциплина по крилата и Косово ни създаде доста положения оттам. Всички в съблекалнята бяха с наведени глави. Аз им казах, че няма да върнем мача, имахме своите моменти, но така се получи", каза той.

"Казах на Десподов, че на всеки човек му изтича времето в спорта. Младите трябва да си променят мисленето. Защото там където са, много бързо може да ги изтрие компютърът. Казах го на Десподов, защото го чувствам близък. Има още много мачове, надяваме се на чудо. Като цяло - нацията нямаме чувство за единство", коментира Попов.

"Няма смисъл да се оплакваме. Трябва да приемем истината като мъже. Косово беше по-добрият отбор, с повече агресия. Щом Косово ти вкарва три гола в София, значи не си си свършил работата. Бяха по-свежи в края на мача. Явно класата на играчите им е по-голяма и първенствата, в които играят, трябва да приемем реалността. Отдавна не съм виждал толкова положения пред нашата врата. Дори в Чехия не ни създадоха толкова положения", каза вратарят Николай Михайлов.

Още по темата и други спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак са препилии в чалготеките, какво искате сега ...оставете момчетата тв си имат ергенски живот хахахахха Те не са отишли да спортуват Това бфссс до къде докара футбола ...косовоо да ни бие посред София хахахахха 2 милиона София трае 20 *** ...продължавайте :)
87
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малката Перука да не се изказва.Чалгаджиският отбор загубил и в това няма нищо очудващо.Получават големи пачки, мафията пере пари през футбола, играчите се разхожда, а мачовете се уреждат предварително. Ето, това е нашия футбол. И Фриьорските острови да ни хванат, ще ни бият.
86
2
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Да се реже до здраво! Оня с перуката и оня без перуката /сливенския хитрец /, да си събират багажа! Не били виновни те! А ми кой, баба ми! Съжалявам че бяха добри футболисти, но като ръководители твътдо НЕ! КОРУПЦИЯ, уредени мачове и чужди футболисти /преквалифицирани бояджий /
85
1
 
9
 
! Отговори
За да не сме преди 4 години
добре физически, причината е, че не сме добре умствено и психически ! Футболистите ни само ИЗГЛЕЖДАТ, като истински състезатели....отвътре - мекици !
84
0
 
24
 
! Отговори
Пело от село преди 4 години
Значи тактиката е сега да хленчите и да превъзнасяте косоварите какво извънземни футболисти били? Жалки сте корумпирани ***! Незабавна оставка за алкохолика Перуци и изгонване на мафиота Домуз ага от българският футбол!
83
0
 
12
 
! Отговори
Реалистът 2 преди 4 години
... С това подобие на "първенство" , което имаме това няма как да не даде отражение , и то огромно на всички национални формации , които имаме ... От децата до мъжете !!! ... В момента съм абсолютно сигурен , че нашите чалгари НЕ могат да бият нито Люксембург ... Нито примерно Фарьорски острови ... Особено пък като гости !!! ... Ако някой се съмнява - да си направи справка с последните срещи на тези два отбора !!!!! ... А косоварите освен че играят в Западна Европа , са и доста надъхани !!! ...
82
0
 
21
 
! Отговори
Реалистът преди 4 години
Чакайте сега ... Вие какво искате ?!?! ... Искам само да погледнете добре къде играят футболистите на Косово и къде играят тези на България !!! ... Само вижте в какви Държави и какви клубове играят те ... и нашите смешковци !!! Да. Клубовете им не са от най - елитните. Но са в Западна Европа , където знаят как се тренира и как се изстисква потенциала на всеки един футболист !!! А нашите чалгари - КЪДЕ СА ?!?! ... В адски КОРУМПИРАНАТА и ПОРЪЧКОВА "Първа лига" , където яко "играе" - ЧЕРНОТО ТОТО!
81
1
 
13
 
! Отговори
лк преди 4 години
балата се надцени като треньор! просто не става! основна грешка -слага игра4и да играят на неспецифични им постове!!той защо не играеше примерно защитник? отделно и правилата да има отбори само от 4ужденци без те ако са мн добри да играят за националния... и още и още!но треньорския щаб са виновни!!! не игра4ите!не биле физи4ески добре,не изпълнили тактиката,,,, ами защо си ги взел??
80
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавието не е особено подходящо. Все пак, загубиха само с един гол, а Косово са си доста по-силен отбор от българския национален.
79
1
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Ха ха явно сме на дъното.
78
1
 
18
 
! Отговори
Димо Падалски 3 преди 4 години
... 2. Още по - голяма трагедия - ПРЕДСТАВЯНЕТО НА "МЛАДИТЕ НИ ЧАЛГА НАДЕЖДИ" до 21 години след ДВЕ ЗАГУБИ от Люксембург беше ОКАЧЕСТВЕНО , като ... "НА НИВО" и "ДОСТОЙНО" ?!?! ... Е какво искате тогава от това ... БФС ... И този смешен национален отбор , чиито ПОВИКВАТЕЛНИ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ НА 100 ПРОЦЕНТА ОТ МЕНИДЖЪРИ , И ОТ САМОТО РЪКОВОДСТВО НА БФС !!! Иначе АБСОЛЮТНИЯ ВИНОВНИК ЗА ДВА ОТ ГОЛОВЕТЕ СНОЩИ - НИКИ ТАТКОВОТО МОМЧЕНЦЕ , ДОРИ НЯМА ДА БЪДЕ ПОВИКАН ДА ВРЪЩА ТОПКИТЕ ЗАД ВРАТАТА !!! .....
77
1
 
3
 
! Отговори
Прифронтовак преди 4 години
До Димо Падалски 2Годината съвпада с приемането ни у НАТО
76
3
 
33
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 4 години
Падението е пълно. Вече ни бият и несъществуващи, измислени държави като Косово непризнати от половината свят. Футболът е само един спорт, но такъв спорт, който дава облика на държавата ти пред света. Определихме се за 100 години напред. Оставка на Перуката и целия изпълкома на БФС - Домуси, Тумбаци и цялата мафиотска *** !Оставка на спортния министър Кралев! Оставка на Бойко Борисов докарал държавата ни до тона унизително положение !
75
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно е сигурно, а то е че можем да бием почти всички нации в чалготеката. По хвърляне на сълфетки, кълчене и наливане с алкохол. Там сме най-добри.
74
0
 
24
 
! Отговори
9К51 преди 4 години
Тези брадясали и татуирани ритнитопковци по цели нощи висят в заведенията на Митьо пайнера ... какъв футбол? Тях просто ги мързи да се размърдат, получават заплати за които средностатистическия българин може само да мечтае и ето го резултата .... отбора да се разформирова и никакви международни мачове, поне ще спестим някой лев от издръжката на тези търтей!
73
0
 
17
 
! Отговори
Димо Падалски 2 преди 4 години
... 1. Последния ни качествен състав начело с Бербатов , Марто , Стенли , Зоран Янкович и прочие успя да ни класира за ЕВРО 2004 ... След това от дупка в още по - голяма дупка !!! Вече копаем в ... МАРИАНСКАТА ПАДИНА !!! И още по - лошото - Нищо добро НЕ ни чака и в следващите поколения "ТАТУИРАНИ ЧАЛГА ЗВЕЗДИ" ... В предния квалификационен цикъл Евро квалификации за младежи до 21 ... Нашите "млади надежди" претърпяха ДВЕ ! поражения от младежите на ... Люксембург !!! Просто ... "СТРАХОТНО" ...!
72
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха-ха...Има ли изненадани.Нищо изненадващо няма.И още не сме стигнали дъното.Скоро и Андора ще ни бие.И не хулете треньора,който и да е той или футболистите,които и да са те.Злият демон е депесарско-домусчиевият вилает,наречен БФС.А на балъците,които все още се интересуват от български "футбол" им пожелавам приятно гледане на дербито Лудогорец-Арда.
71
0
 
12
 
! Отговори
чекист преди 4 години
това е добра новина, не че ме интересуват тези мадyрковци... Иначе 4 месеца щеше да има възхвала, сега до ден ще се спре писането по безсмислени теми.
70
0
 
20
 
! Отговори
ВЕРТОНГЕН преди 4 години
Докато Перукан не бъде скалпиран забравете за футбол.
69
0
 
18
 
! Отговори
Владо преди 4 години
Докато е "частен" националния отбор,така ще бъде.Не може вече не знам колко години да се лансира за национален вратар синът на шефа на БФС.Той горкия не става и за вратар в В група.Всички треньори го вземат за вратар,защото е син на шефа,а че се излагаме после с вратарски голове срещу отбори като Косово...НЕ СТАВА ТАКА.Трябва да се махат Михайлови