Мартин Петров с гол за Ман Сити в бенефиса на Компани

Двубоят на "Етихад" завърши 2:2, българинът бе сред най-добрите
12 сеп 2019 08:00, Анисия Иванова
5
Мартин Петров с гол за Ман Сити в бенефиса на Компани
Снимка: Reuters

Мартин Петров отново блесна за Манчестър Сити и показа класата си, след като отбеляза един от головете при равенството 2:2 срещу Звездите на Висшата лига в бенефиса на Венсан Компани. На „Етихад“ имаше 51 602 зрители.

Белгиецът бе почетен подобаващо, след като напусна клуба след 11 сезона в него и бе част от най-големите успехи в историята му. Поради контузия той не успя да играе, но приветства феновете с емоционална реч преди началото.

Съставът на Сити включваше и някои от настоящите звезди на отбора, които играха по 25-30 минути. Двубоят естествено предложи много забавни моменти и емоции, а Петров откри още във 2-ата минута, когато избяга зад гърба на Гари Невил, нахлу в наказателното поле и реализира с удар покрай Ван дер Сар, връщайки времето назад.

Българинът бе много активен и малко по-късно центрира отлично, но Райт-Филипс не успя да засече. Джо Харт отрази удар на Гигс преди в 31-ата минута Роби Кийн да изравни след пас на Ван Перси.

Малко след почивката холандецът направи двойно с Кейхил и със страхотен удар даде преднина на Звездите. Петров стреля над вратата в 60-ата минута, след което получи и още един шанс да вкара, но Гивън спаси.

В последните минути българинът продължи да търси изравняването, но то бе постигнато от Бенджани, който се измъкна пред Карагър и вкара след свободен удар за крайното 2:2.
 

Още за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
видях го има и скорост бързина демараж убистен нюх към гола в момента нямаме такъв креативен футболист какво чака балъка да го взима в национала там съм уверен че ще бъде наи добрият плюс това тои е жива легенда момчетата ще го слушат и ще играят на ръба на възможностите си
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божинката как така не са го викнали да играе. И той беше нещо като звезда в Ман Сити, поне в собствените си очи
1
1
 
15
 
! Отговори
ДДТ преди 4 години
Един от последните Истински български футболисти.На фона на смешните и жалки наши сегашни национали Мартин изглежда като Пеле.