Балъков доволен: През март ще дойде денят на истината

"Малко светлинка в тунела, откакто аз съм дошъл"
12 окт 2019 07:52, Елка Василева
40
Балъков доволен: През март ще дойде денят на истината
Красимир Балъков. Снимка: архив, БТА

Селекционерът на българския национален отбор Красимир Балъков сподели след равенството на "трикольорите" с Черна гора (0:0), че е доволен от представянето на футболистите си.

"Показахме характер, искахме на всяка цена да победим, през второто полувреме имахме спад около 10-15 минути. Излязохме от този спад и бяхме отборът, който искаше повече да победи.

Имахме положения, които не реализирахме, противникът също имаше едно-две положения. Направихме позитивна крачка напред. Попето игра до Кристиян Малинов, с двама странични нападатели, с Краев отпред искахме да имаме напред повече футболисти.

След почивката Черна гора вдигна оборитите, не можахме да влезем в ритъма, наложи се да правим смени. Попето играе на тази позиция, на която играе в клуба си. Просто е малко изморен, което е логично“, каза Балъков.

Още по темата

„Имаше желание за победа, това е най-важното. Доволен съм от всички, които играха - и за Занев, и Гошо Пашов си свършиха работата. Пашов игра за втори път в националния отбор, хубаво е, че го пуснах срещу Ирландия и днес свърши работата“, оцени Балъков.

„Малко светлинка в тунела, откакто аз съм дошъл. Състезателите с всяка точка или три добиват увереност, чака ни много сериозен мач с Англия.

Хубаво е да има такива срещи - с характер, за да може да сме готови за март месец, когато може би ще дойде денят на истината", каза селекционерът.

Междувременно Чехия постигна изненадваща победа с 2:1 след обрат срещу Англия в европейска квалификация, която се игра на стадион „Синобо Стейдиъм” в Прага.

Кейн откри за гостите от дузпа в 5-ата минута, а четири след това Брабец изравни резултата. За крайния резултат точен бе Ондрашек в 85-ата минута.

При успех днес англичаните щяха предсрочно да си осигурят класиране на еврофиналите, но отборът ще трябва да изчака още.

Въпреки загубата„Трите лъва” са лидери в Група „А” с актив от 12 точки, докато чехите са втори със същия брой точки, но и мач повече.

Новини за футбол четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
11
 
! Отговори
Шотландски боец преди 4 години
Пълни смешници, с клоун треньор.
10
3
 
14
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Какво са ти виновни ,,Каръков и БФС" бе мушморок?Да играят те ли? От къде да изкопаят качествени играчи Я нареди ти един отбор от качествени футболисти.Къде са???Стоичков успя ли -не, Херо-не Пл.Марков-неЛ.Пенев-не,Матеус-не,Стоилов-не. Чичо Пенчо имаше късмет с поколението ,в какви отбори играеха тогава националите ни и къде играят сегашните?Как я ,,пипаха" онези и как я блъскат тези гелосаните и татуираните.
9
1
 
13
 
! Отговори
Димо преди 4 години
Виждате ли поне един футболист от европейска,даже балканска класа?Няма!!!Никога поколението не е било толкова безлично!!!Щом Малта и Люксембург са ни труден противник,какво остава за големите.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каръков и БФС .Последен кредит на доверие имате до март .След това ако не успеете се махайте като нормални и цивилизовани хора.
7
0
 
12
 
! Отговори
До Българин преди 4 години
Не треньора ,а поколението е слабо.Ако ще и Пеп или Клоп да дойде с тези футболисти- ваши набори толкова!!! Да не би Пенев да е по добър треньор,две приказки на кръст не може да върже,каква тактика ще направи Помня какво каза и как го нарече Стоичков. Онова поколение беше расло във време да се докаже на терена ,а не в дискотеката.А и преди това при 16 отбора,а не 32 ние се класирахме 4 пъти подред.Играеха момчетата ,въпреки кадърни или некадърни треньори и естественно през94та стигнаха върха си.
6
3
 
13
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Посредствен мач между два слаби отбора,които не заслужават класиране за ЕП!Най "слабия" треньор за всички времена!!!
5
3
 
7
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
Балък и балъци!
4
2
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
На полувремето между България и Германия в САЩ Стоичков тръгва да се кара на Балъков, защо е ударил греда след като му е подал в наказателното.И Димитър Пенев разправя: " Стоичков и Балъков..реплики. Изведох ги в една отделна стая от останалите и накрая на почивката им отворих врата и им казах- Заповядайте за второто полувреме."ГОЛЯМ е Пената!
3
2
 
17
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Човекът който се раздаваше до откат за националния навремето сега да се излага по такъв начин с тия некадърници и да говори простотии...Жалко!Много добре знае, че с тия няма никаква надежда да се класираме за някакво първенство.Горкия.
2
2
 
7
 
! Отговори
Прасчо преди 4 години
Трай, коньо за зелена трева.
1
2
 
10
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
мечтите са сапунен мехур