Ще има ли ефект за футбола ни от санкциите на УЕФА?

Пътят към промяна е въвеждане на ограничения за агитките
31 окт 2019 11:50, Нели Христова
32
Ще има ли ефект за футбола ни от санкциите на УЕФА?
Снимки: Reuters

85 хил. евро глоба и празни трибуни на стадион „Васил Левски“ при евроквалификацията ни с Чехия – така УЕФА глоби България заради расистките прояви на мача с Англия. Но справедливо ли е наказанието и ще има ли ефект върху държанието на футболните агитки?

„УЕФА постъпи така, както трябваше да постъпи и не се поддаде на натиска на англичаните, които имат най-влиятелните спортни медии поне в Европа, а може би и в света“, тома каза спортният журналист Едуард Папазян пред БНТ.

Георги Атанасов обаче не е съгласен.

“Това е поредният опит на тази номенклатура ала Брюксел, която е в централата на УЕФА, да имитира дейност, да си измие ръцете, да прехвърли топката в друго поле. Тези идиотски, недопустими прояви, които видяхме на нашия стадион, са капка в морето на рецидивите на неонацизма и расизма, които се вихрят навсякъде. По тъжна ирония на съдбата, по същото време, когато това се случи на стадион „Васил Левски", хиляди нео нацисти в Киев и на други места в Украйна, демонстрираха официално със свастики“, заяви Атанасов.

Той припомни случая, в който на терена в Загреб бе нарисувана свастика и как феновете на Лацио (Рим) са добре познати като фенове на Мусолини.

„УЕФА продължава да се крие като щраус в пясъка, категоричен бе той - Проблемът е защо това малцинство, което опозори България по този начин, продължава да се разхожда по жълтите павета“.

Според Папазян самоконтролът на агитките ще дойде чак когато бъдат създадени условията за това.

„Олд Трафорд в Манчестър - там е театър.  Хората отиват със семействата си, да се радват. Снощи – 5:5, дузпи. Това е футбола. Тук държавата не е създала условията за такъв футбол“, заяви той.

„Левски“ направиха една много добра стъпка. Те започнаха да забраняват на определен вид запалянковци да влизат на реновирания сектор „А“. Пътят е клубовете да започнат да въвеждат ограничения. Защото целта е да освободим футбола от агитките и да го върнем на зрителите“, категоричен бе Папазян.

За Атанасов, това е трудно начинание. Според него, ако се забрани на агитките да влизат в определени сектори, то стадионите биха останали празни, тъй като българинът няма традиция да ходи със семейството си на футболни мачове.

„Ние сме стигнали до такава мъртва точка на футбола, че вече хората не се възмущават, те са безразлични. С отворени врати на мача с Чехия, би имало едва 1000 души на трибуните“, заяви Георги Атанасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 4 години
Докато не се разформирова ГМО ФК ,,Уеффски Драгойчева-Лаффчис,, и наркоманската му агитка ще е така .
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв 5:5 на Олд Трафорд! Снощи изобщо нямаше мач там. Тоя не прави разлика между Юнайтед и Пуля, за футбол тръгнал да ми говори. От такива капацитети антирасисти които на стадион не са стъпвали и са чували за футбол само от новинарските емисии идват не малка част от проблемите.
7
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
не разбрах кой ще плати глобата
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама как да ни изхвърлят след като всичко е бизнес в тоя футбол и спорт вече.Залагания на всякъде .Расизмът ??Че то ако са стриктни трябва забранят футбола за расизъм по целия свят .За расизма са виновни международните организации които само говорят за расизма.Обръщат внимание на глупости и ги правят важни .
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярвам
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябваше да ни изхвърлят от квалификациите за 10 години поне да не се излагаме!
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стоичков е невъзможен предател .
2
1
 
6
 
! Отговори
aa преди 4 години
пътят към промяна е ликвидация на сега съществуващата структура, закриване на отбори, да останат 6-7 в които има играчи. спиране на черното тото. уволняване на една камара търтеи цял живот с пръсти в гъзъ. влагане пари в младежки школи. Това като за начало. А смотаните агитки въпроса се решава за 24 часа с едни глоби и едни арести , забрана да ходи до живот на стадиона и толкова. Другото е т.ъ.п.о.т.и.я до шия
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма страшно, Дерменджиев ще ни класира за купата на Мелмак (ако някой помни Алф)