Мечтата на Ливърпул се изпарява!

Все повече клубове от Висшата лига искат анулиране на сезона
27 мар 2020 14:40, Веселин Коларов
18
Мечтата на Ливърпул се изпарява!
Снимка: БГНЕС

Все повече клубове от Висшата лига искат настоящият сезон да бъде отменен, а не довършен, заради разрастващата се епидемия от коронавирус във Великобритания, съобщава местното издание Атлетик.

Миналата седмица ръководството на Висшата лига, клубовете, Футболната асоциация и други отговорни органи решиха на извънредна среща кампанията в Англия да бъде довършена на всяка цена, независимо кога ще е възможно това да се случи. За целта те отмениха правилото, че сезонът във Висшата лига и долните дивизии трябва да бъде завършен до 1 юни.
 
Кризата с COVID-19 в страната обаче става все по-тежка и към момента изглежда невъзможно футболните първенства да бъдат подновени на 1 май, какъвто бе първоначалният план. Развитието на пандемията убеждава все повече от босовете на клубовете, че довършването на сезона е невъзможна задача и те ще поискат анулиране на кампанията на следващата среща на 3 април, която ще се проведе по Скайп.
 
Преди принудителното прекъсване на сезона Ливърпул имаше преднина от 25 точки на върха на класирането във Висшата лига и бе само на две победи до спечелването на първа титла от 30 години насам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
7
 
! Отговори
Чоло Атлетико М. преди 4 години
Аз ви давам титлата, айде радвайте се.Като че ли на някой му пука за футбол сега
15
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За мен е ОК - всички първенства да бъдат прекратени да се анулират !
14
9
 
7
 
! Отговори
Мъдю преди 4 години
Голяма риване за пуля, защото, ако сега не е служебнз титла ги чакат още 30г безветрие, пълни не щаст ни ци.
13
3
 
11
 
! Отговори
Scouser преди 4 години
Liverpool е любимия ми отбор, но анулиране на сезона е несправедливо не само за пуул, но също и за отборите, борещи се за място в зона Европа, за борещите се да не изпаднат, за Leeds, които са с голям шанс да се върнат в Premiership след 16 години в Championship, за West Brom, които също почти сигурно печелят промоция, за още отбори по-другите дивизии. Аз съм съгласен с тези, които предлагат сезонът да бъде доигран, ако трябва и през Октомври-Ноември, а следващия да е с 19 кръга, вместо 38.
12
4
 
10
 
! Отговори
Мъдю преди 4 години
Карма баце, и аз имах хубава жена на 25, сега имам алигатор, карма
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лузурите са прокълнати и обречени на безтитлие ...
10
3
 
4
 
! Отговори
Тирето от Ловеч преди 4 години
Да припознаят шампиона от миналата година и да слагат тире в името. Готово.
9
1
 
6
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Всеки има право на мнение приятелю. Относно това , че печелели с 1 на 0 , до колкото знам не е забранено да печелиш с един гол разлика и то в края на мача. При великият Сър Алекс Фъргюсън така си печелехме мачовете и ми беше супер яко. Братовчед ми е фен на пул и след като смазахме Сити го поздравих с титлата.
8
6
 
3
 
! Отговори
Един е Салах преди 4 години
Фен съм на червените дяволи, но това е смешно. Мразя Ливърпул ,но по сигурен шампион в Европа няма. Заслужиха си я , нека им я вземат.Аз съм фен на Ливърпул, но не заслужаваме титлата, особено ми е rнyceн тоя който е.бах...
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но ще бъде истинско престъпление срещу отбора на Ливърпул при тази разлика от 25т. над втория,при сумати счупени рекордиРазликата е постигната с победи 1:0 или 2:1 в повечето случаи и то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в края на мача! Просто на магия биеха и всичко направи Клоп и неговата немска мотивация!Със същият отбор...
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрахте ли,няма да има и следващ сезон.И по-следващ.Край с футбола и спорта.
5
0
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Съгласен съм с 3 и бих добавил ,ако отменят то кой ще играе в ЛШ и ЛЕ СЛЕДВАЩИЯТ СЕЗОН -а тъй е най-добре за всички отбори във всички първенства в Европа.
4
10
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
обречени на безтитлие са лузърите :)
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-коректно за всички според мен е сезонът да приключи с настоящето класиране
2
1
 
25
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Фен съм на червените дяволи, но това е смешно. Мразя Ливърпул ,но по сигурен шампион в Европа няма. Заслужиха си я , нека им я вземат. GGMU
1
1
 
28
 
! Отговори
Крал Артур преди 4 години
Фен съм на Арсенал,от гледна точка на Арсенал ще е хубаво,да анулират сезона,защото отборът едва ли ще завърши в топ 7 и така ще пропусне Европа.Но ще бъде истинско престъпление срещу отбора на Ливърпул при тази разлика от 25т. над втория,при сумати счупени рекорди сезона да бъде анулиран и да не ги обявят за шампиони.Ами Лестър? И те ще бъдат сериозно ощетени при такъв развой??