Божков готов да подари акциите на "Левски" на феновете

Можел да ги даде на всеки един, но според него отборът нямал бъдеще
Обновена: 8 май 2020 09:24 | 8 май 2020 09:24, Камелия Цветанова
40
Божков готов да подари акциите на "Левски" на феновете
Снимка: Lap.bg

Бизнесменът Васил Божков, който е с 11 обвинения от прокуратурата и се намира в Дубай, призна, че е готов дори да подари акциите на футболния клуб „Левски“ на феновете, стига така да спаси отбора.

"Аз бих направил за "Левски" всичко, за да върви добре. Отново искат да ми отнемат имуществото силово. "Няма да помагаме на "Левски", ако не се смени собствеността!" - това какво значи, според вас? Готов съм да дам акциите на всеки един... Не да ги продам, а да ги дам, само и само "Левски" да бъде спасен. А кой унищожи "Левски"? Всички знаем. Как стана това? В грубо нарушение на закона. Аз съм инвестирал 25 млн. лева за 1 година", заяви Божков пред bTV.

Още по темата

Акциите формално са собственост на близкия до Божков Георги Попов, който е заедно с него в Дубай. Той притежава 86,6% от акциите в клуба, 10% са на Тръст "Синя България", а останалите са на миноритарни собственици.

"Нали "Левски" е акционерно дружество все пак? Да сте чули да има ангажименти акционерите да издържат акционерните си дружества? Но все едно...", попита риторично Божков.

"Бих ги продал на сериозни инвеститори или бих ги дал на феновете. Аз не мога да направя нищо в тази ситуация", заяви Божков.

Преди дни феновете поискаха чрез отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов да бъдат вдигнати запори на фирмите, които са спонсори на клуба. Ако това не се случи, те поискаха кредит от държавата.
Самият Борисов заяви, че държавата би помогнала на клуба, ако собствеността бъде сменена.

"Ако се махнат тези запори, които са напълно незаконни, "Левски" няма да има проблеми. Другият вариант е да ги върна там, откъдето съм ги взел. Или да ги дам на феновете. Но не виждам бъдеще за "Левски", заяви още той.
Божков отрече появилите се информации да е искал извинение от феновете.

Той още веднъж каза, че е бил в контакт с изпълнителния директор на "сините" Павел Колев и треньора на баскетболния "Левски Лукойл" Константин Папазов, който беше спряган за нов собственик на акциите.

"Тити Папазов искаше просто да спасява "Левски". Казах, че ще им дам акциите, но реално погледнато, не знам как ще се оправят след това", заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Акциите са си акции,но те са следствие на някакъв дял за пазарно участие особено на смесените дружества където участниците са разпределени по групи възоснова на приета икономическа-финансова система как рамка за възможностите при управление в съчетанието на факторите пазар,общество,самоуправление как избрано от обществото записана,обнародвана в основните документи на права и задължения на участващите в социално-обществения процес за развитие и разпределение от чието участие произлиза в секторите
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме итветната акция на Божков.
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
калеко алеко ти си бил голям специалист,я кози кой голям отбор в света се издържа от фенове и не е собственик на милионер или милиярдер
26
5
 
0
 
! Отговори
Инж. Гонзич преди 3 години
Хаха, едноклетъчни Алеко, кажи за Бойко и Левски, кажи за обвързаностите Ви с всички власти, какво ми претопляш стари манджи.
25
3
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Инж. Гонзич ... Ами просто е "иннженере", когато една фирма изпадне в ликвидация тя се зачерква в юридическия мир ... После когато друга се регистрира като нова няма как да вземе Булстата на вече фалиралата ... Т.е. тя трябва да започне на чисто с нов Булстат, което ще рече с нова история, нова емблема и ново име, нямащи нищо общо с предишните ... !!!
24
7
 
1
 
! Отговори
Инж. Гонзич преди 3 години
До Калеко АлекоТъп, по-***, Калеко Алеко, ти му отговаряш на коментара, той сменя темата. Опитай да формулираш пак изречението "....начина по който една фалирала фирма изпаднала в ликвидация си присвои истоята и емблемата на един побългарен *** отбор", но го прочети няколко пъти първо.
23
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В изванаредното положение е най важни футбола,за които се подаряват милиони...басейни и консиционери на плажчето ,абе къде са тия ,всички телевизии даваха само един,който прилича на изпаднал от Марс
22
4
 
8
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Инж. Гонзич ... То ако тръгнем да разнищваме далаверите в българският футбол май трябва да започнем от Фалита на Кремиковци, Митал, Сашо Апашо и последвалите трансформации по оста ЦеСеКа - Чавдар Етрополе - Литекс и начина по който една фалирала фирма изпаднала в ликвидация си присвои истоята и емблемата на един побългарен *** отбор ... !!!
21
7
 
5
 
! Отговори
Инж. Гонзич преди 3 години
До Калеко АлекоКой доведе Щрабаг, Автомагистрали Черно Море, ГБС за да построят един сектор безплатно? Кой доведе Спас шофьора? Адвокатът на Пеевски какъв беше в Левски? Много кратка памет имате, същия този, който Ви доведе и Божков, същия на когото се молите за заем. Това, че Божков е спрял да си плаща таксата и затова му взеха бизнеса е друг въпрос, но все пак Борисов обича повече парите, отколкото Левски.
20
6
 
3
 
! Отговори
левскар преди 3 години
Е , това е краят на Лефски.и мисля ,че ще сте се каза Спартак Сф/1948 . Така си и беше Левски-Спартак
19
7
 
7
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
Всички, които искат държавата да даде пари на футболния клуб Левски, е добре да разберат, че този отбор не е собственост на държавата. Собственост е на В. Божков. Всъщност е собственост на Георги Попов. Когато ви се повреди колата, бъркат се си в джоба, изваждате си парите и си я поправяте. Разберете се кой е собственик на отбора и искайте пари от него! А ако той има проблеми със закона, не обвинявайте правителството!
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков иска да подарява нещо което не е доказано, че е придобито по легален начин.
17
5
 
7
 
! Отговори
Гешев преди 3 години
Другият вариант е да ги върна там, откъдето съм ги взел. Или да ги дам на феновете. Но не виждам бъдеще за "Левски"Той ги е взел от България по Скенера от Дубай ще ги праща акциите
16
9
 
7
 
! Отговори
fact преди 3 години
До Калеко АлекоМа много немощна и безславна таз "балгария" бе! На терена ти пада от аалст, антверп, аз67, офи крит, олимпия, жилина, баоте борисов, тампере, вадуц.....Напоследък заразява и изнудва де що види за пари. дори прави рекет на премиера и данъкоплатците за ТЕХНИТЕ пари, дан си купат хлеб, а да ги нареян във КОВИД 1914 ВЕКОВЕНЪ!Освен да престанем да бъдем българин, докато такива мушеници и побойници имат чуваемос и се налагат7 друг избор не виждам.
15
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Levski e umrial.
14
4
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Инж. Гонзич ... "Боцко" и правителството на ГЕРБ бяха тези които удариха по Божков, така че едва ли някой може да ги спряга за благодетели на Левски ... и трябваше да го направят защото на клуб като Левски не му отива да бъде заложник на криминални елементи. То ако се огледаме в нашата футболна действителност имена като това на Гришата, Бат Венци и подобните им също биха могли да се озоват под ударите на закона ... !!!
13
9
 
8
 
! Отговори
Фалит преди 3 години
Процедурата е ясна и еднозначна - Закривай.Ново дружество Левски-София.Тирето е много важно :-))
12
10
 
9
 
! Отговори
ЦСКАр преди 3 години
аз съм ЗА да се помогне на Левски и да се спаси, дори и с пари от бюджета. Без Левски няма дерби и няма кой да ругаем - не може така.Това коет се случи на ЦСКА не го пожелавам на никой отбори, дори даже и на Левски
11
12
 
10
 
! Отговори
Инж. Гонзич преди 3 години
До Калеко АлекоИздържа се от феновете, да, затова пишете декларации до Боцко, до ТОТО-то, до Божков, пишете и до арменския поп и до Пеевски.
10
18
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Левски не е червено отборче с петолъчка на челото създадено по подобие на *** отбор с постановление на партията па време на СОЦА, така че не може да бъде закрит току така ... Левски това е България. Само да припомним че от известно време ФК-Левски се издържа от феновете си, нещо което привържениците на микренското отборче трудно бипа могли да осмислят ... Левски ще го има другаре и товарищи, тъй като е Лого което значи много за всеки българин ... !!!