Край на мъчителното чакане – Ливърпул е шампион на Англия след 30 г.

Загубата на Манчестър сити от Челси им връчи титлата
Обновена: 26 юни 2020 08:07 | 26 юни 2020 08:07, Нели Христова
7
Край на мъчителното чакане – Ливърпул е шампион на Англия след 30 г.
Снимка: БГНЕС

След 30 години чакане Ливърпул най-накрая стана шампион на Англия. Макар и без игра Червените взеха купата за първи път от 1990-а година, след като Челси надви Манчестър Сити с 2:1 у дома и ги детронира.

Така разликата между мърсисайдци и Гражданите остана 23 точки, при само 7 оставащи мача до края на сезона и хората на Юрген Клоп няма как да бъдат настигнати. Това е 19-и триумф в историята на гиганта от "Анфийлд", пишат от Gol.bg.

Мениджърът Юрген Клоп, както и звездите на тима си бяха у дома, когато победата им стана факт. Видеа показват как някои от футболистите празнуват заден двор, където са се събрали да гледат мача Челси - Манчестър сити. Мърсисайдци обаче не успяха да се сдържат и въпреки призивите на кмета на Ливърпул, хиляди фенове се събраха пред митичния "Анфийлд" за да отпразнуват победата. Повечето от тях обаче носиха маски.

"Нямам думи, невероятно е. Това е много повече от това, което мислех, че е възможно. Да станеш шампион с този отбор е напълно невероятно. Не съм чакал 30 години. Тук съм само от 4 години и половина, но това е голямо постижение, особено след три месечната пауза, защото никой не знаеше, дали ще можем да продължим. Знам, че за много хора сега е трудно, но ние няма да можем да се стърпим. Ще празнуваме с феновете си при първа възможност", каза Юрген Клоп пред SkyNews. 

Заради епидемията от коронавирус тимът, който толкова дълго чака победата си, няма да може да празнува веднага своя успех, поне не и по традиционния начин.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Пешо секирата!!! преди 3 години
Честито на лузърите от Мърси,бре!Следващата им титла ще е след 30 г.-през 2050г. и пак през 2080 година.От сегашните им фенове живи все-още ще са не повече от 17 процента-общо в Англия и Европа!пп-Не се отчайвайте,бре-2050 година се вижда!
6
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям праз! Ако медицината получаваше същите инвестиции и внимание както група мъже бягащи след топка, ситуацията с вируса щеше да изглежда по различно.
5
2
 
20
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
"След 30 години чакане Ливърпул най-накрая стана шампион на Англия. Макар и без игра Червените взеха купата за първи път от 1990-а година..."Купата или титлата? Ако е купата - коя от купите? Все пак в Англия играят за няколко купи.Ех, ***, ***! Защо пишеш по теми, които не са ти ясни?
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нови два рекорда за Ливърпул - едновременно най-рано и най-късно спечелена титла. Най-рано, седем кръга преди края на сезона и най-късно - през юни... Честито!
3
5
 
20
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Под измъчена имам предвид това, че съм им фен от 93 и от тогава чакам. Няколко пъти бяхме на косъм , но нямахме късмет. Сега сме доминанти и очаквам да минем 100 точки
2
3
 
29
 
! Отговори
?#1 преди 3 години
#1 Само не разбрах,защо измъченА титла ,когато стават шампиони 7 кръга преди края ,а и те постояно вървяха на 1 място ....?
1
4
 
26
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Честито на всички фенове на Ливърпул по света. Измъчена, но заслужена титла на доминанта в Англия. Сега ще играят освободено до края без напрежение и да очакваме нови рекорди. Клоп е гений и се доказа и в Англия.