Порто поднесе изненада – изхвърли Ювентус от ШЛ

120-минутният драматичен мач завърши с пет гола
10 мар 2021 08:06, Елка Василева
11
Порто поднесе изненада – изхвърли Ювентус от ШЛ
Снимка: БГНЕС

Порто поднесе голямата изненада на 1/8-финалите в Шампионска лига, след като елиминира Ювентус след 120-минутна драма на реванша, игран в Торино. Домакините се наложиха с 3:2, но след загубата с 1:2 в първата среща отпадат с повече допуснати голове на чужд терен.

През първото полувреме Порто създаде по-опасните положения и се оттегли на почивката с аванс от 1:0 с гол на Серджо Оливейра, който се разписа от дузпа.

Голямата драма настъпи след почивката. Първо Федерико Киеза изравни, а после Мехди Тареми си изкара два жълти картона в рамките на 120 секунди и беше изгонен от игра. Нападателят получи второто официално предупреждение за разкарване на топката.

Юве веднага се хвърли в атаки и отново Киеза беше под светлината на прожекторите, след като направи пълен обрат – 2:1! До края на редовното време италианецът се размина с хеттрик, а Хуан Куадрадо уцели гредата и така се стигна до продължения.

В тях Оливейра вкара от фаул, при който Кристиано Роналдо се пропука в стената и "Драконите" изравниха. В 116-ата минута Адриен Рабио донесе победата за Ювентус, но нямаше време за повече и Порто се класира за 1/4-финалите.

Подробности за мача четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
фен(бивш) преди 3 години
Ред е на Барса.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...Домакините се наложиха с 3:2, но след загубата с 1:2 в първата среща отпадат с повече допуснати голове на чужд терен..."=====Я виж ти! Тук имало и шарада, като логическа безсмислица.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаква изненада не са поднесли, беше ясно, че с тази халфова линия дърводелци Ювентус са обречени. Бентанкур, Бернардески, Рамзи... нивото им е за нашата А група, не за Шампионската лига.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ювентус си заслужиха отпадането, цял сезон едва бутат и в първенството.Роналдо направи ОГРОМНА грешка когато напусна Реал, за да се забие в този отбор, който дори не може да се нарече гранд.
5
2
 
10
 
! Отговори
Запалянко преди 3 години
Гелосаните нерези на Ювентус бяха по-слаби от португалците ! Оказва се, че няма "звезди" във футбола ! Порто беше класен с добрата игра на всички на терена ! И Роналдо-Гела , и Меси трябва да бъдат приземени с български заплати !
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ювентус са корумпиран отбор, нека отпадат!
3
1
 
18
 
! Отговори
Извод преди 3 години
Въпреки трите гола на Ювентус, които бяха неспасяеми, защитата на Порто тотално ги изтощи, че и с 10 човека на всичкото отгоре. За Шампионска лига мачът си беше високо качество (с изключение на съдията може би).
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бях за тях но така ги подпираше съдията, че се радвам за отпадането им.Опорочиха футбола от ниско до най високо ниво.
1
2
 
14
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Изобщо не е изненада