Седмица с Dnes.bg: Dokle & Greesh, Трон: Заветът

Най-интересното от културния календар на София
Обновена: 20 дек 2010 13:43 | 20 дек 2010 11:55,
8
Седмица с Dnes.bg: Dokle & Greesh, Трон: Заветът
Снимка: Форум филм

20 декември, понеделник

ПРЕМИЕРА

Трон: Заветът
28 години след първия филм, продължението успява да държи технологичния темп на иновации, представяйки футуристичната мечта за биодигитален организъм в паралелна вселена. Сюжетът продължава историята на гениалния програмист Кевин Флин (Джеф Бриджис), който се оказва заложник на собственото си впечатляващо откритие, докато един ден порасналият му син не се оказва вътре. Двамата се опитват да се спасят с помощта на местната и прекрасна Куора (Оливия Уайлд). Светът на ТРОН е студен, изпълнен с неонови правилни форми и озвучен от идеално пасващия електро саундтрак на култовото DJ дуо Daft Punk. Самият сюжет и диалог са откровено плоски, но несравнимото с нищо до момента 3D изживяване е най-впечатляващата кинотворба от нов вид, която с чифт очила те отвежда до паралелни визуални вселени... Още за филма чети тук и тук!

Запознай се с малките
Бен Стилър продължава епичната си битка срещу Робърт де Ниро в третата част на поредицата – „Запознай се с малките“. По презумпция от филма не очаквай гениалност, а по-скоро обичаен коледен хумор с щипка отработени поуки. Историята този път се върти около ударения от финансовата криза непохватен татко Грег, който отново е следен от тъста си – бившия агент на ЦРУ Джак. Когато цялата компания, включително бившето гадже на съпругата на Грег, се изсипва на рождения ден на близнаците им, той е изправен пред трудната задача да докаже кой е мъжът в къщата. Още за филма чети тук!

ТЕАТЪР

Нищо по-хубаво
Смешно-тъжен монолог на една влюбена жена-клоун с тежък живот. Потопена в емоционален водовъртеж, тя разказва за всичките ужаси, които са й се случили, и то под формата на виц. Брилянтно актьорско изпълнение на Касиел Ноа Ашер. Още за спектакъла чети тук!
Червената къща
20 декември (понеделник), 19,00

ПАРТИ

Swing Night

Swing, Rock’n’Roll и Коледно настроение ни очакват в последното за годината парти на Smugglers Collective в Строежа. Ще чуем най-доброто от Swing, Rock’n’Roll, Rockabilly и Rhythm&Blues музиката от 30-те години до днес, допълнени с коледни класики от средата на миналия век и модерни суинг и рокендрол интерпретации на празнична тематика.
Строежа
20 декември (понеделник), 22,00

21 декември, вторник

ПРЕМИЕРА

Dokle&Greesh
Първият грАдски горещ Urban/Hot AC дует на българската сцена Dokle&Greesh ще представи първото си видео със специален концерт с много гост музиканти и качествена музика, събрала най-доброто от здравия рок, танцувалния поп, мелодичното R'n'B, пиперливия хип-хоп и сърцатия соул, опаковани в хитов, запомнящ се коктейл, с пикантни секси подправки. Начало, което не е за пропускане! Още за тях чети тук
Radio Cafe
21 декември (вторник), 19,30

ТЕАТЪР

Казанова
Огромно легло с кървавочервени чаршафи, Дяволът с мантия в същия цвят, свещеник с питбул, който тихо чете молитва. До леглото е златно магическо същество, което спокойно седи и чака. В средата – той – с бледо, сбръчкано лице, вместо опрощение иска една последна чаша вино. И в пенливите му вулканични искри оживяват всички наслади, които носи усещането за жена. Спомените стават все по-истински, вкусът на виното става плътта на жената, ароматът и мехурчетата – докосвания и въздишки. Още за спектакъла чети тук!
Народен театър – сцена Сълза и смях
21 декември (вторник), 19,00

КИНО

Любовна магия
Филм от зрелия период в творчеството на Карлос Саура, когато режисьорът започва виртуозно да смесва в лентите си танц, пеене, страст и смърт. Сюжетът се развива в едно циганско село, където бащите на Кандела и Хосе са уговорили женитбата им. Години по-късно неверният Хосе се оженва за Кандела, но докато защитава любимата си Лучия в шумна разпра, е смъртоносно прободен с нож. Кармело, който е тайно влюбен в Кандела от детските си години, е арестуван и несправедливо изпратен в затвора. След четири години е освободен и признава любовта си пред Кандела. Но всяка нощ тя става от леглото, за да започне танц с духа на Хосе. Любовта й е омагьосана, свързана с мъртвия си съпруг, тя все още не е свободна...
Одеон
21 декември (вторник), 17,00

22 декември, сряда

МУЗИКА

Bobo and The Gang
Новата група на добре познатия ни Bobo е приятен сбор от добри музиканти, които заедно забъркват още по-приятен коктейл от черни жанрове – R'n'B, джаз, хип-хоп, поп. И ако си харесал Freestyle или някой от другите им досегашни проекти, е време да пробваш новия.
Radio Cafe
22 декември (сряда), 22,00

ТЕАТЪР

Приятнострашно
Представление за любов, за важните избори в живота, изпълнено с магическия подход към драматургията на Яна Борисова и майсторството на Галин Стоев да изгражда въображаеми светове с режисурата си. Поетично, искрено, леко странно като живота, “Приятнострашно” е представление събитие на миналия сезон.
Театър 199
22 декември (сряда), 19,30

ПАРТИ

Весела Бонева, DJ Angelo

Всяка сряда традиционно в Брилянтин звучат хитове от емблематичните изпълнители на 80-те и 90-те, аранжирани като диджей сет от Светлин Къслев и изпети от Весела Бонева. Освен чудния глас и прекрасна визия на Веси, партито е допълнено от приятен ретро микс, в който на живо се включва и Светльо, който свири на саксофон. Вечерта започва и завършва с DJ Angelo.
Брилянтин
22 декември (сряда), 22,00

23 декември, четвъртък

КИНО

И сега... дами и господа
Джаз певица (Патрисия Каас) и крадец на бижута (Джеръми Айрънс) в мистична екшън история за любовта и изкуството. Миналото е някъде зад гърба им – там където всеки е оставил по нещо. Бъдещето предстои да се случи: любов, фатална като добре гримирана жена, с вечерна рокля и чаша питие в ръка. Вълнуващ и прекрасен.
Euro Cinema
23 декември (четвъртък), 14,15

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Dokle GreeshТрон Заветът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Съни преди 13 години
Съжалявам ,че снощи се прецаках с 13 кинта за ТРОН..
6
0
 
0
 
! Отговори
Гошко преди 13 години
В кината замерват зрителите с 3Д ***. Здраво!
5
0
 
0
 
! Отговори
taka преди 13 години
по-скучен и глупав филм от Трон не бях гледал. пълна боза! пари на вятъра!
4
0
 
0
 
! Отговори
До Елена Пенева преди 13 години
Гениялният програмист в "Трон - Заветът" се казва Кевин Флин и се играе от Джеф Бриджес. А неговият син Сам Флин, игран от Кевин Герлънд, се оказва в дигиталния свят и му се налага да си спасява кожата а с това и целия дигитален свят.
3
2
 
0
 
! Отговори
Krasi преди 13 години
Ne nqma sceni s "otporvane", i e podhodqsht za vsqka vuzrast )
2
1
 
4
 
! Отговори
Нерез преди 13 години
Ми не знам, така като я гледам Куора, няма начин да няма сцена с отпорване.
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Трон: Заветът" ми изглежда неподходящ за лица над 7годишна възрст