Уикенд с Dnes.bg: Пиеса за умиране, Dokle&Greesh, Trafik

Най-интересното в културния календар на София в края на седмицата
Обновена: 17 яну 2011 14:13 | 14 яну 2011 15:04,
5
Уикенд с Dnes.bg: Пиеса за умиране, Dokle&Greesh, Trafik
"Пиеса за умиране". Снимка: Иван Дончев

14 януари, петък

ТЕАТЪР

Пиеса за умиране
Едно от събитията на този театрален сезон, постановката по текст на режисьорката Ани Васева и културолога Боян Манчев, съчетава мрачна романтическа метафизика, черна комедия и политическа сатира, с брилянтна актьорска игра. Задължителна за всички, които не се страхуват да експериментират с модерен театър!
The Fridge
14 януари (петък), 20,00

КИНО

Малък голям човек
Емблематичният филм на режисьора Артър Пен, с участието на Дъстин Хофман и Фей Дънауей е една от най-сполучливите пародии на класическите уестърни, дегероизираща персонажите чрез сатира, чувство за хумор и малко... носталгия.
Одеон Филмотечно кино
14 януари (петък), 17,00

МУЗИКА

Rawland/ Dokle&Greesh
След като представиха на живо първия си сингъл Pour Out Love и видеоклипа към него пред публика, Dokle&Greesh отново ще ударят с живата си банда песни от предстоящия си албум – хитова смесица от секси ритми, впечатляващо пеене и стилов коктейл от поп, рок, соул, фънк, хип-хоп и рага. 
Radio Cafe
14 януари (петък), 20,00 (Dj set)/23,30 (live set)

15 януари, събота

ПАРТИ

Andrew Archer
Английският прогресив хаус тандем Trafik (Andrew Archer и John Elliott) вече е добре познат на българската клубна публика и тази събота отново ще можем да ги чуем месеци след излизането на новия им албум Non But The Brave.
Trafik са част от известния лейбъл Global Unferground, за който правят няколко култови ремикса, определяни като най-добрите издания на компанията. Авторските им албуми – Bullet (2004), ClubTrafikana (2008) и Non But The Brave (2010), както и сетовете им са вдъхновени от титани като The Who, Pink Floyd, Prodigy, The Chemical Brothers, Primal Scream, Kraftwerk, The Doors, Timo Maas, и Led Zepplin, а самите Trafik са харесвани от имена като UNKLE, Dave Seaman и Tilt. В събота обещават качествен хаус с chill елементи.
Chervilo
15 януари (събота), 23,00

КИНО

Духът на времето: Продължение
След разпространяващия се като вирус първи филм от поредицата, любителите на теориите за световна конспирация, подчинена на безграничната човешка алчност ще могат да гледат и продължението. То отново е разделено на три части и обхваща религиозна, терористична и финансова тематика.
Влайкова
15 януари (събота), 17,00

ТЕАТЪР

Контрабасът
Едно от най-дълго играните представления на малката сцена на Народния театър съчетава прекрасен текст, великолепно актьорско изпълнение и качествена режисура. Героят в текста на Патрик Зюскинд е музикант, влюбен в млада оперна дива. Обича контрабаса си, но е разочарован от незабележимостта му в оркестъра. Изолиран в звукоизолираното клаустрофобично пространство на стаята си, той ту се идентифицира със своя инструмент, ту се разграничава от него. В движението между двете търси себе си по парадоксален и комичен начин.
Народен театър Иван Вазов, Сцена IV етаж
15 януари (събота), 19,30

16 януари, неделя

ТЕАТЪР

Чайка
Постановката на Крикор Азарян постави началото на лебедовата песен на режисьора – трилогията по Чехов. Великолепни решения, меланхолия, цигарен дим, между смешното и тъжното, на фона на сърцераздирателно фадо. Един различен и вълнуващ Чехов. Една задължителна постановка. Още за нея – тук!
Театър Българска армия
16 януари (неделя), 19,00

КИНО

Телевизионна мрежа
Филмът от 1976 на Сидни Люмет, с младата Фей Дънауей и Уилям Холдън е пророческа сатира на телевизионната реалност, която предсказва още през 70-те години на миналия век безумната надпревара на днешните телевизии за рейтинги и печалба, в която на зрителите е отредена ролята на безмозъчни същества.
Одеон Филмотечно кино
16 януари (неделя), 19,30

ФЕСТИВАЛ

Sunday Art Report

След успешната първа серия неделните арт вечеринки продължават. Тази седмица ще импровизира Лигата на разказвачите по темата "Неделно приключение". След тях на сцената ще се качи добре познатият  Васко Катинчаров (Фрактура), който ще разкаже интересни истории за срещите си с култовите в тежката музика Soulfly, Biohazard, Motley Crue, System of a Down, Dimmu Borgir, Hypocrisy, Sodom, Accept, Sepultura, W.A.S.P. След него на сцената ще се построят шумните рокенрол хелдайнери Awake и Babyface Clan.
Строежа
16 януари (неделя), 18,00

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: RawlandDokleGreeshAndrew Archer
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нормалните граждани използват буквата "ч", а не "4", когато пишат.
3
1
 
1
 
! Отговори
пацо-рацо преди 13 години
като че ли единствено Zeitgeist си струва. дано да е качествен като другите части и ме интересува дали някъде ще го дават на голям екран?
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до Елена ПеневаНай-интересното в културния календар на София в края на седмицата.БОЖЕ КОЛКО ИНТЕРЕСНО.МИЛА ГОСПОЖИЦЕ ЗА ВАС ИЗЛЕЗЛИТЕ ОТ ЛУДНИЦАТА МОЖЕ ДА ВИ Е МНОГО ИНТЕРЕСНО, НО ЗА НОРМАЛНИЯ ГРАЖДАНИН Е ПЛА4ЕВНО.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОЛЕЛЕ ЖАЛКА КАРТИНА,ТЕАТЪР "СРАМ И ПОЗОР"