Уикенд с Dnes.bg: Vaya Con Dios, Sofia Swing City, Lowe

Най-интересното от културния календар на София в края на седмицата
Обновена: 18 фев 2011 14:22 | 18 фев 2011 14:22,
3
Уикенд с Dnes.bg: Vaya Con Dios, Sofia Swing City, Lowe
Sentimental Swingers с част от секстета на Мишо Йосифов. Снимка: Елена Ненкова

18 февруари, петък

КИНО

Джинджър и Фред
Двама от любимите актьори на Федерико Фелини – Джулиета Мазина и Марчело Мастрояни, в меланхоличната комедия с дъх от романтиката на италианския неореализъм. Сюжетът разказва за кичозно телевизионно шоу за двойници на известни хора. В него участват и двойка стари актьори, някога имитирали с успех прочутото танцово дуо Джинджър Роджърс – Фред Астер. Филмът е сатиричен размисъл за измеренията на актьорската професия, смисълът на забавлението и хищната природа на телевизията.
Одеон Филмотечно кино
18 февруари (петък), 19,30
20 февруари (неделя), 19,00

ТЕАТЪР

Сирано дьо Бержерак
Най-доброто представление на Теди Москов от доста време насам. Деян Донков успява да пресъздаде в образа на влюбения в Роксана Сирано целия диапазон между поета и грубияна, а публиката успешно го следва – от смях до сълзи. Владо Карамазов също прави особено забавен контраобраз на селския хубавец Кристиян. Подобно на „Пушката ще гръмне след антракта“, „Сирано дьо Бержерак“ изкарва цялата меланхолия и поезия в театъра на режисьора, допълвайки я с типичните си иронични скечове и смях. Великолепна сценография на Чавдар Гюзелев и вълнуваща музика на Антони Дончев.
Народен театър Иван Вазов
18 февруари (петък), 19,00

ПАРТИ

Play In Sugar Factory
Седмицата, белязана от романтика, червени сърчица, голямо количество шоколад и  любов ще приключи с посипващото добро настроение Play In Sugar Factory парти.
Началото на бонбоненото приключение  ще бъде дадено от Niko Valt, който ще стартира с диип хаус. След него Marsel Rohas ще продължи в същата линия преди голямото избухване. Час след полунощ зад музикалните миксери ще се появи главният „сладкар” на захаросaното преживяване - GABRIEL. Той ще забърка многоетажна „торта” от house, deep house, tech-house, minimal и techno звук, гарнирани с невероятни вокали и сладострастна музика. Дрес кодът този път е многоцветно и шарено.
Ялта
18 февруари (петък), 23,00

19 февруари, събота

МУЗИКА

Vaya Con Dios
Изпълнителите на емблематичните What’s a woman, Nah Neh Nah, Puerto Rico и още куп прекрасни и вечни хитове ще стъпят за втори път у нас. Водени от неповторимата Dani Klein, музикантите отново ще разпалят сърцата на феновете си в България. Те ще изпълнят повечето от големите си хитове, както и песни от последния си албум Comme on est venu… заради което ще се насладим и на тематичния кабаретен привкус на шоуто. Още – тук и тук!
НДК, Зала 1
19 февруари (събота), 20,00

Sofia Swing City
Sentimental Swingers (Рони от Nasekomix, Деси от Phuture Shock и Вера), Михаил Йосифов Секстет и диджеите от The Smugglers Collective ще ни поведат на вълнуващо пътуване назад към ерата на суинга, за което са  необходими удобни обувки, много усмивки и добро настроение. Специално за шоуто вокалното трио и музикантите са подготвили песен по музика на българския композитор, творил в началото на 20 век, Йосиф Цанков, по текст на Марий Росен. Освен нея музикантите ще представят и първото авторско парче на момичетата. Специален гост на 19 февруари ще бъде джаз музикантът Емануил Манолов – Бадема. Партито ще стартира и завърши със сет на Smugglers Collective. А за атмосферата ще се грижат специални коафьори, които ще правят безплатни суинг прически от рано същата вечер.
Sofia Live Club
19 февруари (събота), 22,00

КИНО

Юг
Филмът на Фернандо Соланас, спечелил награда за режисура в Кан, е пътуване през живота и смъртта, желанието и страха, омразата и любовта. Сюжетът разказва за Флореал, който е пуснат от затвора след края на военната диктатура в Аржентина от 1983. Вместо да се завърне при съпругата си, той скита през нощен Буенос Айрес и се среща с хора от миналото си. Повечето от тях са въображаеми и отприщват спомени за миналото, за ареста и влизането му в затвора. Неотделима част от филма е вълнуващата музика на Астор Пиацола.
Одеон Филмотечно кино
19 февруари (събота), 17,30

ТЕАТЪР

Мъртвата Дагмар или малката кибритопродавачка
Ироничното преобръщане на класическата детска приказка е поредният успешен и оригинален опит в драматургията на ghostdog, когото познаваме от „Пеперудите са всъщност изтребители“. Режисирана от Ида Даниел, постановката показва една нощ, в която оперативните дежурни служители на Ада и Рая разследват случая с измръзналото и обгорено тяло на малката кибритопродавачка Дагмар. Опитвайки се да установят виновниците за смъртта й, те разпитват призованите разказвачи. Андерсън обаче не е сред тях...
Сфумато
Театрална работилница Сфумато
19 февруари (събота), 19,00

ПАРТИ

Tarkan
Eдин от абсолютните фаворити на българската клубна публика – DJ Tarkan, ще застане зад пулта на Chervilо, за да докаже за пореден път, че чудесно знае точно от каква музика се нуждае едно парти, за да е във вихъра си. Всички участия на турския диджей у нас преливат от добро настроение и забавляващи се хора. Сега предстои поредното.
Chervilo
19 февруари (събота), 23,00

20 февруари, неделя

МУЗИКА

Dokle & Greesh/Lowe

Тази седмица Sunday Art Report ще започне с представяне на книгата "Лудата Дорис" на Момчил Николов. Ще се срещнем и с един от най-интересните нови проекти в българската музика – Dokle & Greesh. След тях вечерта ще продължи с шведската ню уейв банда Lowe, чиято музика е чудна алтернативна смесица между емоционален поп и електронни елементи.
Строежа
20 февруари (неделя), 19,00

КИНО

Ще срещнеш висок тъмнокос непознат
В последните години верните фенове на Уди Алън бяха приятно изненадани от „Мачпойнт“, разочаровани от нетипичния „Вики Кристина Барселона“ и обнадеждени от завръщането към обичайната му същност с иронично забавния „Whatever Works“. За съжаление „Ще срещнеш висок тъмнокос непознат“ не е черешката на тортата, но пък не ни лишава от добре познатия циничен хумор и жесток сарказъм към семейните ценности и живот. Разказва за два неуспешни брака, чиито участници търсят липсващото им в партньора някъде другаде. Накрая невинна се оказва само онази, която го намира в чашката и кристалната топка. Смешно-тъжно, но не и поучително.
Euro Cinema
20 февруари (неделя), 16,00

ТЕАТЪР

Мармалад
Едно от представленията с най-дълъг живот на софийска сцена продължава да намира своите зрители, а режисьорът му наскоро се похвали, че „аха-аха и съвсем да се получи най-сетне“. „Мармалад“ е поредната магическа смесица от хумор, социални прозрения и артистизъм – неизменна част от театъра на Теди Москов. Или както се казва в описанието: „Едни артисти излизат на една сцена и говорят едни неща (на едни хора), които са много важни. През това време едни музиканти свирят едни други неща. По едно време става интересно, по едно време не става чак толкова интересно“...
Народен театър Иван Вазов – сцена Сълза и смях
20 февруари (неделя), 19,00

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Vaya Con DiosSofia Swing CityLowe
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Vaya Con Dios , Дани Клайн !А ние със теб !!!
2
2
 
1
 
! Отговори
KRIMENA ST ZAG преди 13 години
VILIKOLEPNA INITCIATIVA na DNES.BG...As vapriki 4i sam ut JUJNA BALGARIA-si padam pu JAZZ(rag time,BIPOP,REBOP,HARDBOP...SWING,MODREN,/malku/ FREE-JAZZ...Shirokiad Spektar ut kolturni EVENTi e predvidil po neshto ZA FSEKI...(( AS IMAM IDEAta DNES.BG DA URGANIZIRA KOLOKGVIUM i PARTY ZA FSI4KI SIMPATIZANDTI i FOROMISTKI TRAKTAtopiszci..PUSI6TENIETU SHI E SINZATIONNO-IFEGTAT -NIVIJDAN..!!!!!!!..
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KUKU-KUKU-KU-KU