В USA се чудят какво да правят при установено кръвосмешение

Все повече случаи излизат на бял свят след ДНК тест
14 фев 2011 13:14,
21
В USA се чудят какво да правят при установено кръвосмешение
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Американските учени повдигнаха въпроса за етичната и юридическата страна в случаите, когато случайно се установи кръвосмешение по време на генетични анализи, които получават все по-голяма популярност, съобщи медицинското издание Lancet.

Според специалистите от Тексаския медицински колеж сътрудниците на лабораториите, установяващи вродени заболявания с помощта на генетичната диагностика, могат случайно да установят, че детето е било заченато в резултат на кръвосмешение.

В повечето американски щати лекарите са длъжни да уведомят съответните органи, когато бъдат установени случаи на насилие на деца, особено при настъпила бременност в резултат на насилието.

Не е ясно, обаче как се постъпва при забременяването на зряла жена, особено като се вземат и предвид възможните социални последици от огласяването на този факт.

При всеки вид ДНК анализ за наследствени заболявания, дори провеждането на теста да е с друга цел, ще се разбере, че детето е заченато между близки роднини, тъй като ще се появят участъци с идентични гени, получени от майката и бащата.

В тази връзка е предложено да се създаде специален комитет, който да разглежда етичната и юридическата страна на въпроса, след което да бъде изготвено практическо ръководство за специалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: кръвосмешениеДНК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
2
 
! Отговори
Любопитко преди 13 години
Дали ЕС ще отпусне пари и при нас да се направят пълни изследвания в тази насока?Шушу-мушу при нас много!Какви ли ще бъдат резултатите за българският етнос?
18
0
 
1
 
! Отговори
Ivanova преди 13 години
Ami v arabskite darjavi kato gi jeniat vse rodnini...bratovchedi...? Taam tova si e prosto traditzia
17
1
 
7
 
! Отговори
Щурмовак преди 13 години
Зрелият човек много добре знае, че може да създаде деца-инвалиди в резултат на кръвосмешение. Извинете, но само защото искал да си начеше еди коя си анатомична част, този зрял индивид няма нищо против да натовари данъкоплатците със задължението да поемат издръжката на дефектното потомство, което евентуално може да се роди - да изплащат пенсии на това нещастно дете, докато е живо. Строги наказания - само това трябва да се направи, за да не се поощрява безотговорността!
16
1
 
14
 
! Отговори
инж.Бъчваро,Казанлък преди 13 години
През 70-те години в България запърви път се появили деца/*** предимно/,които дишали лепило.Тогава задали на Аспирант-медик,като тема,да разгадае, защо го правят?От проведените медицински изследвания се установило,че тези деца са били резултат на кръвосмешение.Това е причината и за колективното оглупяване на цели махали,в които децата се правят и раждат без предварително генетично тестване на брачните двойки.Затова,проблемът с цивилизоването на *** общност изглежда отчайващо нерешим.
15
2
 
4
 
! Отговори
братче преди 13 години
Те в сащ да се чудят ако случайно установят че не е кръвосмешение
14
3
 
2
 
! Отговори
муспи преди 13 години
Каква етична и юридическа страна във въпроса! САЩ са страна на победилия юдаизъм, моралът и правораздаването са еврейски бизнес. Жидите са *** и искат и хората да направят такива.
13
1
 
9
 
! Отговори
На дедо дедовия преди 13 години
Проблема е сериозен не само в САЩ. Я си представете жена която е дарила десетина яйцеклетки и мъж дарявал *** в студентските години. Представяте ли си колко братя и сестри може да са семейства без дори да подозират. После децата им с проблеми, и хоп на теста, ... честито на печелившите. А в държава като БГ с малко население вероятността е доста по голяма от тази в САЩ.
12
3
 
17
 
! Отговори
colobur преди 13 години
Нищо не могат да направят! Кръвосмешението е традиция при Евреите, а в западен Изсраел пипнеш ли евреин-жална ти майка! Нека се Уродясват на воля,краят е близо!
11
2
 
14
 
! Отговори
Хм преди 13 години
Е кво "случайно" установяване - реднеците в средните щати как мислите, че се пръкват? Та там от 200 години фермите са си едни и същи - на 50-100 км една от друга - хората се виждат на ежегодния събор в най-голямото селце наоколо - гените са на едни и същи хора вече 200 години - хора без уши, без ръце там колкото искаш...
10
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-много *** са в Англия и то си личи от много грозните жени.
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не се кахърете за турците, техните гени са достатъчно обогатени за 500 години :)
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вие не я мислете Америката, вижда и се края много скоро ;)
7
2
 
4
 
! Отговори
бай Петко преди 13 години
Да не се чудят, ами да ги пращат обратно там от където са излезли
6
3
 
16
 
! Отговори
DN. преди 13 години
MILIONI V USA SE HRANAT S KUPONI , A V GETATA E SODOM I GOMOR . TAKA E SEGA V PREHVALENITE USA.
5
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а представете си ако се зачудят в някой от държавиците от третия свят като турция-там кръвосмешението е национална гордост
4
3
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
шака лака с лангата и после кво става в гетата? Ше го фанете Борисов за шлифера за чения шлифер :D :D :D
3
5
 
21
 
! Отговори
Шоп преди 13 години
:))) Смешно ли ви е, че хората мислят, преди да направят крачка, а не обратно?
2
7
 
14
 
! Отговори
Гочо преди 13 години
Всички останали проблеми на нацията са успешно решени.
1
12
 
17
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ТОВА Е АМЕРИКА БОРИСОВ Я ДАВА ЗА ПРИМЕР.