Пушиш вкъщи? Викат полиция

В Хондурас приеха строг закон срещу тютюнопушенето
Обновена: 22 фев 2011 22:49 | 22 фев 2011 20:33,
51
Пушиш вкъщи? Викат полиция
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В Хондурас влезе в сила закон за забрана на тютюнопушенето на обществени места, съобщи АФП.

Забраната за пушене важи за офисите, супермаркетите, спирките на градския транспорт и  дискотеките.

Особеното в хондураския закон е, че гражданите имат право да извикат полиция, когато член от семейството пуши без съгласието на останалите.

Тези пък, които пушат на улицата трябва да спазват 2 м дистанция от пешеходците, които не пушат. Нарушителите ще бъдат наказвани със солидни глоби.

Здравният министър на Хондурас определи приемането на закона, като „исторически събитие“.

Според него, жестоките мерки срещу пушачите ще доведат до понижаване честата на редица тежки заболявания.

Подобни закони, ограничаващи пушенето на обществени места вече са приети в Уругвай, Колумбия, Гватемала, Парагвай и Перу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Хондурастютнопушене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Фаса преди 13 години
Нека да направят заведенията само за пушачи или само за непушачи. Да видим после кои ще фалират на втория - третия месец. Дори сега с това разделение в заведенията залите за непушачи са празни а тези за пушачи се пръскат по шевовете. Ако има заведения за пушачи и отделно за непушачи хората ще си влизат на собствен риск, но никой няма са ди направи завесението си за непушачи, защото оборота ще му падне. В този ред на мисли и алкохолиците вредят на себе си и на другите, хаиде да им направим зали.
47
0
 
0
 
! Отговори
roll2puff преди 13 години
Така е Митко, май съм се повредил от много четене на статии в нета :)
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***, така вредите и на нас, въобще не ни пука вие с колко години ще си съкратите живота и колко болести ще си навлечете.. ФАКТ е че по света по-необразованите са привърженици..така че не ми се правете на много интелигентни!
45
3
 
2
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
Вижте какво ще ви кажа. Както аз пуша и не казвам нищо на тези където пият. Така не искам и мен някой да ме консултира кое колко е опасно. Учила съм достатъчно и съм чела книжки знам кое за какво служи. И след като не искате да се пуши просто спрете цигарите от продажба. Стиска ли им обаче на управляващите? Я да видим Дянков колко бързо ще изчисли загубите ако в БГ не се продават цигари!?
44
0
 
2
 
! Отговори
ivan преди 13 години
basi tapotiata :)
43
0
 
1
 
! Отговори
Ra преди 13 години
Ко става,***?
42
14
 
17
 
! Отговори
Драгиев преди 13 години
На 35 съм.Пуша от 20 години.Правя го по собствено желание и с голямо удоволствие.С цигара на улицата не замърсявам повече от автомобил на улицата!На кръчмите има табели-като не Ви харесва има библиотеки!Домът си е мой!
41
1
 
10
 
! Отговори
:)) преди 13 години
А бе да направят както направи Батман с тревата..цигарата 5 лева :Д
40
4
 
9
 
! Отговори
******************** преди 13 години
ohaaa qkooo qkooooooooooooo qkoooooooooooooooooooooooooolele Honduras po civilizaovani ot nas mam im da e*********
39
2
 
1
 
! Отговори
21.12.2012 преди 13 години
Тихо бе бугарин -роб на политически интереси и крадци олигарси- че данс са впрегнати в контролиране на народа
38
4
 
4
 
! Отговори
BG-to преди 13 години
29,Един процент от акцизите, които плащат пушачи и алкохолопийци, отиват за програми за отказване от пристрастявания и програми за превенция от употреба на наркотици, тютюневи изделия и от злоупотреба с алкохол. Защо не си се пробвал с някоя програма за отказване на тютюнопушенето?И знайте, че парите от акцизите няма да отидат за здравеопазване (за поправка на последиците, които сте причинили) - в никой закон не пише такова нещо. Мисля, че трябва да се чувствате виновни...
37
2
 
17
 
! Отговори
Бивш пушач преди 13 години
Браво! Значи сме по-зле и от Гондурас.
36
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
aide nepu6a4ite da hva6tat pytq kym honduras.
35
3
 
5
 
! Отговори
ала бала преди 13 години
до н 15 Ти май скоро не си влизал в заведение което е разделено на пушачи и непушачи.Познай от първия път къде е тарапаната.Истина е ,че никотинът е нркотик и води до зависимост и никакви забрани и други популистки мерки няма да помогнат,още повече че държавицата пълни яко гуша от акцизи и други данъци.И вместо да се оказва помощ на пушачите ,хвърлят прах щото така е модерно и изгодно.
34
5
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
С тази милиционерщина и тези кинти за подслушвания .. замислете се .. тези .. ПРЕТЪПНО НАГЛИ!!!
33
1
 
6
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
до 32И аз съм ги спирал епизодично по за година -две,но вече съм на възраст която безапелационно не подсказва а показва,че пушенето преди всичко е престъпление към самият себе си.
32
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никой ли не разбира,че това си е узаконена дрога????А и днешните цигари нямат нищо общо с онези от преди 1989.ГМО ли им слагат,други ли неща за пристрастяване,но е страшно!
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доктур икспертТи ако си мислиш,че аз не съм ги спирал се лъжеш.Какво са 2 години?Сънувах ги и пак ги почнах.Не става ей!променя ми се мисленето.Фалирам като ги спра.Гадно е!
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не да се разстрелят,да се променят.Да се въведат такива драконовски мерки,че пушачите сами да потърсят решение на проблема си и да спрат да пушат,а ако не го направят-поне да не пречат на другите и да се съобразяват,вместо да бъдат нагли и да изкарват хората дето си пазят здравето виновни.*** то манталитетът е трудно нещо за промяна
29
0
 
5
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
до 27И аз до преди 2 години бях пушач,но се съобразявах и никога не съм пушил в отопляемо пространство в което щъкат децата ми,или нечии други деца!