Какво трябва да знаем преди да се татуираме?

За да предотвратим инфекции и други кожни проблеми
Обновена: 31 яну 2012 16:06 | 31 яну 2012 15:48,
8
Какво трябва да знаем преди да се татуираме?
източник: Reuters
Татуировките стават все по-популярни сред младежите. 25% от хората, на възраст между 18 и 30 години, са татуирани. Статистиката сочи, че в следващите няколко години 40% от представителите на тази възрастова група ще имат татуировка.
 
Отдавна татуирането далеч не е само за момчета, дори напротив – 65% от притежателите на татуировка, са момичета. Преди да предприемете тази стъпка обаче, трябва да научите малко повече относно татуировките – защо хората решават да си направят, какви са рисковете за здравето и възможностите за отстраняване, ако по-късно промените решението си.
 
Трябва да се внимава с аматьорските татуировки. Те се правят от неспециалисти в областта – най-често някой приятел или самият човек, решил да се татуира. Те инжектират подкожно мастило или въглен. Тези татуировки нямат артистичност, както направените от професионалисти.
 
Освен това, те се правят в нехигиенични условия и с необичайни пигменти, което многократно увеличава риска от инфектиране. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Татурю преди 12 години
Е кат няма с какво друго да ме забележат, ще се татуирам, няма начин ...
5
1
 
1
 
! Отговори
exxx преди 12 години
искам да ви кажа ,че мацките вече не гледат татуировки и мускули ако си с 2 лв. в джоба :) и ако и главата е празна или пълна с бръмбъри...
4
1
 
0
 
! Отговори
кво преди 12 години
ни занимавате с глупости???????аз съм си татуирал п.шката!!!!
3
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 3: Сигурен съм, че ако си мъж завиждаш на татуираните пичове, които приковават погледите на мацките, а ти с твоята карирана ризка от 890та трудно би приковал и поглед на ватманка пред пенсиониране.Ако си жена важи същото с размяна на половете само.
2
7
 
6
 
! Отговори
Ivory преди 12 години
На К... ми пише такси, возя на половин цена. Само за дами разбира се. Не се блъскайте една по една.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ше си татуирам лангата