Най-мръсните места в нашия дом

Вижте кои места изобилстват от микроби и как да се предпазите
19 дек 2012 11:09, Мария Дуковска
12
Най-мръсните места в нашия дом
Снимка: Sxc.hu

Прибирайки се у дома, измиваме ръце и разчитаме, че до каквото се допрем то е почти напълно чисто. Истината обаче е много далеч от тази илюзия. Входната врата наистина е бариера между два свята на различно хигиенично ниво, но микробите затова са „микро“, за да се промъкват навсякъде.

Кои са местата, където се натрупват най-много микроби у дома?

Четката за зъби

Учудващо е, че предметът, с който почистваме собствената си уста, е носител на такова количество бацили. Сменяйте четката си веднъж на всеки два до три месеца (или след като сте боледували) и я накисвайте от време на време във вода за уста.

Дистанционното

Смущаващо е като се замисли човек, че държи дистанционното за телевизора толкова често. Особено когато се храни в същия момент. Дезинфекцирайте го често, за да няма причини за безпокойство.

Клавиатурата на компютъра

Това е едно от нещата, което много често докосваме, но и много рядко почистваме. Процедурата е проста: дезинфекцирайте често, мийте ръцете си, преди да седнете на компютъра и избягвайте да ядете над клавиатурата.

Кафеварката

За да почистите този домакински уред, измивайте го с оцет и гореща вода поне веднъж седмично.

Ваната

Колкото пъти я използваме, за да се изкъпем, толкова пъти трябва да отделим няколко минути, за да почистим и нея, защото може да се превърне в люлката на някоя гъбична цивилизация или да стимулира развитието на стафилококи

Възглавницата

Старайте се да сменяте калъфката на възглавницата почти всяка седмица, за да елиминирате микробите, които се натрупват в тъканта.

Гъбата

Заради влагата в нея гъбата, с която се къпем или тази в кухнята, е развъдник на микроби като салмонела или ешерихия коли. Вкарвайте за по минута гъбата в микровълновата печка след всяка употреба.

Дъската за рязане

Върху нея най-често се развиват ешерихия коли и салмонела. Пускайте пластмасовите дъски в миялната, а дървените изплаквайте с разредена белина и оцет.

Още полезни съвети прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
1
 
! Отговори
Коте :) преди 11 години
М/у краката на жение съм сигурен, че микробите не са по-малко от горепосочените!
10
2
 
2
 
! Отговори
френска любов преди 11 години
Жени, не давайте да ви лигавят мъжете по съкровенностите, защото ще ви навлекат редица микроби - Salmonela, Mucor, Rhizopus, Aspergillus, Neisseria, Stafilococus и прочие!
9
2
 
7
 
! Отговори
УЖАС преди 11 години
Най-мръсното място е устата на човека. Там са открити 20 пъти повече микроорганизми, отколкото в ***, *** и влагалище, взети заедно! Затова поне 3 пъти на ден трябва да обеззаразяваме устната кухина с свърд алкохол и да си мием зъбите вечер!
8
2
 
7
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
До silvia:Абе Силве , ти нормална ли си? Какво й е на жената и защо под тази статия пишеш... LOL :)
7
8
 
14
 
! Отговори
silvia преди 11 години
и сърдечно ,,благодаря,, за хубавия подарък - порнографските снимки на виктория силвстед!:) точно от това има нужда българската жена - лаком шведски *** с бръсната п.тка да й повдигне самочувствието по коледа:) и да й напомни, че за безсрамието и нахалството си получава милиони....пари:) ЗАЩОТО МЪЖЕТЕ Я ХАРЕСВАЛИ:)И НА ВАС ВСИЧКО ДОБРО ВИ ЖЕЛАЯ!:)
6
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 11 години
много се надявам ,,икеа,, да бъде разпродадена на парче и все някоя недодялана масичка да се падне на руснаците като подарък за нова година.
5
3
 
17
 
! Отговори
az преди 11 години
до тук разбрах къде е много мръсно , но мен ме интересъва , мръсотата в манталитета на българина как да се премахне нацяло ??
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До maimunkaХубав ник. Маймуните пишат на маймуница.
3
2
 
25
 
! Отговори
sante_dog преди 11 години
"Вкарвайте за по минута гъбата в микровълновата печка след всяка употреба." - я пак?
2
10
 
8
 
! Отговори
maimunka преди 11 години
Ne chetoh statiata, no podzaglavieto me ubi "как да се предпазите" Mi moje bi kato chistim?? Imame li naistina nujda ot statia za tova? ahahaha
1
3
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-мръсно е в душите ни