Кои са най-честите инфекции през лятото?

Оплакванията са в широк диапазон
Обновена: 23 юли 2013 09:27 | 23 юли 2013 09:27, Румяна Тасева
1
Кои са най-честите инфекции през лятото?
Източник: Reuters

Сезоните са свързани със специфични оплаквания. Докато през зимата се редим пред кабинетите на общопрактикуващите лекари заради грип и простудни заболявания, то лятото... Сякаш не се изчерпва само със стомашно-чревните инфекции, а, уж, е сезонът, в който възприемаме, че сме по-здрави. Кои са най-честите инфекции, от които страдаме през лятото?

1.
Гъбичните инфекции са едни от най-честите оплаквания при жените през летния сезон, по данни на американския Център за контрол и превенция на заболяванията. Поне ¾ от представителките на нежния пол поне веднъж в живота си изпитват неприятните симптоми на сърбеж, подуване на лигавицата на гениталиите, заради Candida през този сезон.
Гъбичките обичат влажната, топла среда, а през лятото със сигурност им я предоставяме щедро – плаж, мокри бански...

За да съкратите периода на инфекцията веднага с усещането за смъдене, вземете мерки и планирайте преглед. Болезненият коитус и уринирането също в повечето случаи се дължат на инфекции на гениталиите, в това число и гъбична. За микотичните е характерна промяна на влагалищния секрет – той наподобява на пресечено мляко или в него се откриват малки бели парченца.

За да не се стига въобще до оплаквания сменяйте банските със сухи веднага след къпане, избягвайте ползването на продукти за интимна грижа като спрейове, вагинални душове, интимни дезодоранти, пудри, съмнителни лубриканти.
Носете памучно бельо. В никакъв случай не предприемайте самолечение.

Ако сте склонни на инфекции и се боите отново от „гадните гъбички“ приемайте с храната си продукти, съдържащи лактобактерии. Следете на етикетите – не във всяко кисело мляко ги има.

2.
Като споменаваме гъбички, женската вагина не е единственото място, което обичат тези микроорганизми през лятото. Въпреки че от досадно парене между пръстите на краката представителите на силния пол се оплакват повече през зимата, сезонът на джапанките и чехлите също ги предразполага.

Повече за специфичните инфекции през лятото можете да прочетете в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: лятоинфекции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тая ляля вдясно ша я клатя като гладен *** джанка и ша и направа на балконите бъър бъъра тази отляво ще си я запазя за десерт