Москов зове: Спрете кафе и цигари и ще има за вноски!

Министърът изчисли, че за три дни всеки ще събере сумата
17 юни 2015 16:20,
233
Москов зове: Спрете кафе и цигари и ще има за вноски!
Снимка: архив Булфото

Здравният министър Петър Москов посъветва хората, които нямат възможност да си плащат здравните вноски, да спестяват от кафе и цигари.

"Точната сума за една здравна вноска на месец е 16,80 лв. По размириците гледах големи групи хора все с кафе и цигари - ако си ги спестите за три дена, ще имате за здравни осигуровки", каза министърът.

Още по темата

Коментарът му идва ден след като парламентът прие окончателно предлаганите от него промени в Закона за здравното осигуряване. Основен момент в тях е решението - здравноосигурителни права да се възстановяват след плащане на вноските пет години назад, а не три, както беше досега.

"Ако ми вменявате социална вина, приемете, че като човек искам да защитя всички хора, които независимо какво им дава системата през годините, са били коректни спрямо закона. Ако аз, и вие сме се осигурявали всеки месец, то няма причина някой друг да не го е правил", коментира Москов промените днес.

Той отхвърли обвиненията на опозицията по време на вчерашните дебати, че държавата изнудва хората с плащането на вноските назад във времето.

"Като кажеш в едно изречение, че не трябва да се търси дължимото и че системата е недофинансирана, ти си противоречиш", каза още министърът.

Москов коментира и смяната на ръководството болница "Св. Анна", като според него в това не трябва да се търси нещо необичайно. "Сменят се шефове на банки, което е обичайно, но като се смени директор на болница, изведнъж представлява държавен въпрос. Нямам една причина за тази смяна, а 7 млн. и всички бяха в КТБ", каза той.

Здравният министър съобщи, че до 22 юни ще бъде осигурена 5-валентна и 6-валетна ваксина за деца. Това ще стане чрез споразумение с Турция. По-рано бе съобщено, че съществува опасност децата да останат без ваксини до края на месеца.

"Осигурени са 100 хиляди ваксини. За следващата година има ясен сигнал към фармацевтичните фирми, че държавата няма да се подаде на натиск и няма да търпи да й се извиват ръцете по отношение на ваксините", каза министърът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама модела е сбъркан.Едни внасят яко,а други само ползват.За автомобилите е по-добре измислено от колкото за хората.Да се направят повече здравни каси и да се конкурират,а не разни Дянковци да взимат милиард и 200 милиона и после пари няма!
119
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наркомана защо не каже, да спрем и алкохола? Бе изобщо да спрем да консумираме всичко за да има за *** индивиди лечение?
118
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спирам секса!Ако родя деца на тая страна,като порастнат ще ме псуват е заради такива,дето ограничават хората от най-любимите им неща.Днес цигарите и кафето,утре алкохола и секса,в други ден ще поиска да ни беси на площада!Няма да чудно ако някой си донесе сам въето за бесилката,за да не харчи министъра!
117
19
 
11
 
! Отговори
123 преди 8 години
Какво ревете.....Прав е човека... 16.80 е осигуровката за безработни вкл. и ци*ани... Всички нормални граждани, ходят на работа, плащат повече, и не изпадат от системата на здравното осигуряване...А 16.80 са 3 кутии цигари, или 2 кила ракия ае
116
9
 
20
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Москов, разбира се, че ще спрем кафето и цигарите за да спестим за лечението на братята Римляни, но преди това ти спри кокаина.Дай личен пример, брачед!
115
5
 
21
 
! Отговори
finish him преди 8 години
Тоя тигър, вместо да дава акъл кой какво да спира и кой какво да почва, да вземе да обясни какво точно ще получаваме срещу тия 16.80 на месец... 'щото аз ако искам да се затрия - мога и сам, не ми е нужно да си плащам всеки месец и да чакам някой пиян доктор да ме довърши...
114
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаше едно време един екземпляр дето викаше''За Бога братя не купувайте!''.Та тоя същия..Спрете да дишате!
113
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може министър на здравеопазването да пуши,сигурен съм, че няма втори такъв в света.Няма ли да ни посъветва да спрем да ядем - лечебен глад,да спрем да се отопляваме и да спрем дакупуваме дрехи за да се закалим срещу настинка и грип през зимата,да ходим пеша на работа за фитнес и т.н.
112
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще спра да отделям и газове...
111
7
 
13
 
! Отговори
въпрос преди 8 години
Москов цигари ли рекламира? Няма снимка,на която той да не пуши!И здравеопазването му е като борбата срещу тютюнопушенето...
110
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обичам да пуша,да пия иии да ям...:)
109
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мишок
108
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов вече не се траеш, време ти е за оставката.
107
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-накрая се намери един читав политик в тази държава. След няколко години - премиер Москов!
106
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой не пуши е от ГЕРБ!Това разбирам аз от изказването на Моско
105
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината мнооого боли ! Особено за българина боли , та се не трае .. Вече всички трябва да свикват да чуват истини . Браво министър Москов много истини поднасяш на народонаселението , а то си му харесва кочинката и си грухти ли грухти.
104
5
 
10
 
! Отговори
Хм.. преди 8 години
Тези цигари са контрабандни, така че нищо не влиза в държавата. Прав е Москов-----------за да е по голям %-та на продажбите на контрабантните цигари, от нормалните/редовните то причината е пак в *** ни политиканти правещи се на политици /като Москов/! Къде е контролът на институциите? каква работа вършат те? метренска политика е у БГ-то! Мутри, рекетьори, престъпници, бандити, а не държавници!Политиката /стратегия, начин на мислене/ е мутренска също!
103
7
 
11
 
! Отговори
Счетоводител преди 8 години
До 121Аз съм сигурен, че за всяка глупост на министъра може да намериш оправдание, да те питам знаеш ли колко е бил бюджета на Здравната каса през 2008 и колко е сега, провери и си задай въпроса, като бюджета се е увеличил повече от 2 пъти, с колко се е увеличило качеството на здравната услуга ? и още нещо Минималният размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица, които не са упражнявали дейност през 2013 г., 2014 г. и 2015 г. е 420 вноската е 8 % 33,60/ чл. 8, ал. 2 от ЗБДОО т.е./
102
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре министър Москов, приемам предизвикателството. От утре пари давам само за държавата и по малко за храна, колкото да не пукна.
101
3
 
17
 
! Отговори
в преди 8 години
Аз не пия, не пуша, наркотици не взимам, кола нямам - т.е не замърсявам въздъха. Е, остана ми храната . Да спра да ям, за да не съм в тежест на мутрите, а? Ако се разболея здравната каса ще плати 30 лв. на доктора, а може да отидат в джоба на някой депутат за ремонт на вилата, ново порше, бентли , колите трябва да се сменят всеки сезон , нали.