На каква възраст може да се влезе във фитнес зала?

Разказва инструктурът Иван Иванов пред Puls.bg
18 юни 2015 19:20, Румяна Тасева
20
На каква възраст може да се влезе във фитнес зала?
Ройтерс, архив

Много родители искат да запишат децата си на някакъв спорт още в ранна възраст по различни причини. Някои смятат, че спортът възпитава, което е съвсем вярно, защото той учи децата да бъдат по-отговорни и уравновесени. Други пък не искат децата им да губят времето си, или предпочитат да ги предпазят от застояването пред компютъра или някои не толкова полезни занимания.

Децата имат идоли, на които биха искали да подражават и да приличат. Тези идоли в повечето случаи имат слаби, мускулести, оформени тела или са просто красиви по външност хора. Затова често се случва децата сами да проявят желание да започнат да се занимават с фитнес. Въпросът е обаче на каква възраст могат да влезнат във фитнес залата?

Препоръчвам преди да въведете детето във фитнес залата първо да се посъветвате с фитнес инструктора дали възрастта му е допустима за подобно спортно натоварване. Той ще посъветва с каква тренировка е най-добре да започне детето.

Тренировката на детето във фитнес зала не трябва да включва упражнения, които натоварват гръбначния стълб и сухожилията, тъй като така  рискувате да забавите растежа на костите му и  получите съвсем различен ефект от желания.

Как и с какви фитнес тренировки трябва да започнат най-малките, можете да видите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Ния преди 8 години
Алооооо, неграмотницииии! В подзаглавието имате грешка - инструктОр се пише, а не инструктУР.... аман от неграмотници!
14
1
 
0
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Ти знаеш ли изобщо какво е наркомания? Когато целият ти ден, започне да минава в мисли, как да си вземеш "дозата", тогава говори за наркомания. Днеска може да вземеш кокаин после цял живота да не вземеш, няма да те направи пристрастен, нека позная - не си член на МЕНСА налЕ?
13
1
 
7
 
! Отговори
Гуфи преди 8 години
фитнесът НЕ Е спорт!!! Каква е тая простотия???!! Фитнесът е едно допълнение към практикуващ се спорт: лека атлетика, плуване, гимнастика, футбол и всякакви други. Ако идеята е да се прави кариера като напомпан и на нищо неприличащ боди бюлдър...това е друго:)))
12
0
 
20
 
! Отговори
на 48 преди 8 години
Мили деца, упражнявайте занимателни спортове, които освен физически, ще ви развият психически. Фитнеса е за бастуни като мен, които не могат да си намерят патньор дори и за тенис на маса.
11
2
 
3
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
!? протеините и креатина водели до пристрастяване - !!!!!! хора четете малко и се образовайте , ако на 18 години ще ходиш във фитнеса е препорачително да взимаш поне протеин 50/50 и креатина не е отровен , от опит мога да ви гарантирам ,че с тези двете не се постигат чудеса .
10
3
 
3
 
! Отговори
стероид преди 8 години
До анаболУважаеми, сина ми не е плондер, а жилка. Ръст 184, тегло 73. Ако зоби стероиди, няма да може да бодва, когато не е в цикъл. Мацките му се редят без прекъсване.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 7Това означава, че в 100 грама месо има половин грам креатин. В човешкото тяло непрекъснато се образува и етилов алкохол в малки количества, обаче това не е оправдание за алкохолиците да изпият цяло шише с ракия. После второ,трето и така. Ако някаква химия се взема в допълнителна висока доза, това вече е наркомания, дрогиране.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Научете детето си да прави повече упражнения на открито,климата у нас позволява да се прави това почти цялата година.Пробягването на 2-3 километра е много по-полезно от келешлъцитев джимовете с добавките споменати по-долу.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В 1 кг телешко има 5гр. креатин, спри телешкото, протеина го има в много храни, спри ги и тях. В ядките има голямо количество аминокиселини, спри да ги ядеш. Мини на фотосинтеза, че да не страдаш от тия "дроги".
6
6
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
спирай месото тогава, защото съдържа креатин!
5
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 8 години
До 3"Креатина, протеина и аминокиселините откога са дрога бе?"Винаги са били такива. Обаче родителите не знаят това.
4
3
 
13
 
! Отговори
анабол преди 8 години
До стероидХаха, ти наистина ли смяташ, че момчето на татко е постигнало всичко това с яко Пържолин и Кюфтакс? Ооо,богове! Това е заблудата на всеки добър баща. Проследете синчетата и ще видите, как крият от вас в стария шкаф или под дивана пълна кофа с Нацепин. И когато ви няма яко се друсат с конски дози.Вече казах. Видите ли, че влизат във фитнеса, веднага след тях. И сетне с шамари ги изведете на чист въздух. Могат да поиграят футбол пред блока или да поплуват в басейна.
3
6
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Креатина, протеина и аминокиселините откога са дрога бе?
2
8
 
4
 
! Отговори
стероид преди 8 години
До анаболМоя син е на 17. 4 пъти седмично ходи на фитнес. Друсам го яко с Пържолин и Кюфтакс. и убавеца !Кърти мацки на тат
1
5
 
22
 
! Отговори
анабол преди 8 години
Момчетата се дрогират във фитнеса понеже искат огромни мускули за една нощ. Бият си в *** (в тоалетната) инжекции с анаболи, дрогират се с разни там креатини, протеини, аминокиселини. Нали знаете киселините как разяждат тялото? Ако синовете ви нямат 18, направо им забранете да ходят на фитнес. Иначе ще станат наркомани с това зобене. Видите ли, че отиват във фитнеса, влезте след тях. И ги изкарайте оттам с шамари.