Мед – безценната храна

Защо е полезно да го ядем?
11 дек 2015 18:16,
11
Мед – безценната храна
Снимка: Reuters, архив

Медът се различава по цвят, като той може да бъде бистър, кехлибарен, както и по-тъмен. Вкусът, както и цветът, на тази ценна храна зависи от цветовете, от които се добива нектарът.

Медът може да се открие в суров и в пастьоризиран вид. Суровият мед е изваден от питите и бутилиран директно след това. Поради тази причина, може да съдържа следи от восък или цветен прашец. Пастьоризираният продукт е преминал през топлинна обработка и са отстранени всякакви примеси от него.
 
В количеството от една лъжица мед, което е около 21 г, се съдържат 64 калории, 17,3 г въглехидрати, включително захар и фибри, 0 г мазнини и 0 г протеини. В пчелния продукт могат да се открият незначителен брой витамини и минерали.
 
Консумацията на мед, вместо захар, води до постепенно покачване в нивата на кръвната захар. Известно е също така, че медът има антиоксидантни, противомикробни и успокояващи свойства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: медползивреди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Консумацията на мед, вместо захар, води до постепенно покачване в нивата на кръвната захар."Това изречение е безмислено или е поради незнание на автора или поради неправилен изказ.Рафинираната бяла захар е като мерна единица за захарност, освен чистата, по химически начин получена глюкоза, няма нещо, което да показва по-бързо нивата на кръвна захар от...захарта.Ако авторът е искал да каже, че медът, при консумация, показва нивото на кръвна захар постепенно, сравнено със захарта, да.
7
6
 
1
 
! Отговори
Онанимен преди 8 години
В България медът масово се разбърква с различни допълнителни съставки и вече не е мед, а някаква химия. Тоест статията има пожелателен характер ако успеете да си намерите наистина чист мед, което няма да се случи.
6
2
 
14
 
! Отговори
Рийс преди 8 години
Меда е една от съвършените храни заедно със сиренето, яйцата и месото. Всяка от тези храни може да се използва от организма за да расте и да се развива. Не е въпрос на калории а на палитра от нутриенти които се съдържат в тези продукти които поддържат живота. Бозайничето суче само мляко - пълноценна храна, пчелата се храни с мед - пълноценна храна, хищниците ядат месо и органи - пълноценна храна, пиленцето расте в яйцето като се храни само с жълтъка и белтъка които са в него - пълноценна храна.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Също е важно да се знае,че меда помага срещу алергии но е най-ефикасен ,когато хората използват мед добит най-близко до мястото където живеят.
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мечо, значи не си опитвал истински мед събиран от пчели, а не направен от пчели захранвани със захар . Има разлика, повярвай ми.
3
4
 
21
 
! Отговори
Гроздан Спиртов преди 8 години
Преди 9-ти септември са пиели ракия със мед (за мезе) и са били здрави българи!
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Медът (ако е истински) е безостатъчна храна. Добър есстествен консервант.
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
,,Консумацията на мед, вместо захар, води до постепенно покачване в нивата на кръвната захар.'' !!!!!!!!