Заменете клякането с лег преса

Как да натоварим качествено бедрата и дупето
5 апр 2017 13:15, Eкип на Puls.bg
2
Заменете клякането с лег преса
Reuters

Как да натоварим качествено бедрата и дупето, ако нямаме възможност да изпълняваме онова трудно и не по силите на всички упражнение, клека. Отговорът на въпроса е лесен, казва фитнес инструкторът Мартин Гергов. Хайде, да потърсим един уред - лег пресата! 

Начин на изпълнение на упражнението "Лег преса"
 
Преминаваме към изходното положение.
 
Заемете разкрач на широчината на раменете, ако желаете да акцентирате най-вече на бедрата и широк разкрач в случай, че желаете да акцентирате по стабилно и върху седалищните мускули. Гърдите са изпъчени напред, а седалището е издадено назад(получава се лека S-образна стойка). Главата е насочена напред и леко нагоре. Поддържайте описаната стойка по време на цялото изпълнение на движението.
 
След като сте заели изходното положение, отключете ключалките на уреда и започнете да спускате плавно платформата надолу до момента, в който достигне крайната за вас точка, като постепенно вдишвате (в най-долната част трябва да сте си поели напълно въздух).
  
След достигане на крайната точка, започнете да избутвате плавно тежестта към изходното положение, издишвайки равномерно.
 
Ако желаете да тренирате с цел обем на мускулаурата – правете по 10 повторения с почивки от по 1 ½ мин. и 18-25 повторения с почивки от по 30-40 секунди в случай, че целта е релефна мускулатура и издръжливост(без голям обем) в работните серии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Алеле мале! преди 7 години
Как да натоварим дупето?