Десетки болници пред закриване заради дългове

Не е ясно дали болницата в Белоградчик ще продължи да работи
3 яну 2018 17:45,
25

След кризата във врачанската болница, десетки други лечебни заведения са с реална опасност от закриване заради натрупани дългове.

Още по темата

Областната болница във Видин е на ръба заради дълг от над 5 милиона лева, а за болницата в Белоградчик още няма яснота дали ще затвори врати или ще продължи да работи.

Болницата във Видин дължи над 2 милиона за медикаменти и консумативи. Друга част от 5-милионния дълг на лечебното заведение е заради саниране на сградата, останалото е за заплати и осигуровки, съобщава Bulgaria ON AIR.

В началото на декември медиците от белоградчишката болница спряха работа заради неполучени заплати. От повече от година медиците взимали само аванси, а задълженията на лечебното заведение са 800 000 лева, като от тях 500 000 - за доставчици.

Заплати все още няма, а Общината все още не е успяла да изтегли заемът, за да плати половината заплати. Реакция от министерството също все още се чака.

Въпреки всичко, останалият медицински персонал изготви графикът за седмицата и продължава да работи, макар и без пари. И се надяват държавата да помогне.

Ако нещо не се промени в кратки срокове, тази болница с иначе обновен облик и нова апаратура, ще затвори врати, а скоро може да я последва и областното лечебно заведение във Видин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
<html><body><!--StartFragment-->Публична тайна е, че ако някъде не достигат лекари и сестри, за да се поддържа дадено заведение, се правят фалшификации. Преди седмица кметът на Белоградчик призна пред БНТ: "Поради изискването на стандартите за покриването на пътеките в нашите болници фигурират десетки фалшиви документи и дипломи, за да се покрива пътеката. На практика тези лекари не са на работа. Те си дават дипломата и идват в края на месеца за заплата.
26
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
какво ще кажете за болницата в Белоградчик,ПРИЕМАТ ФИКТИВНИ ПАЦИЕТИ ,НЯМА ЛЕКАРИ ЛЕКУВАТ САМО СЕСТРИ .вОДЯТ СЕ ЛЕКАРИ КОИТО ГИ НЯМА РЕАЛНО.Защо и как съществуват,персонала е само на аванс от година и нещо.Но има болница ,къде са проверките
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
има нещо гнило в Българското здравеопазване... много гнило
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тези европейски държави към които се стремим има болници и в малките градове и то със скенер и ЯМР и специалисти и със социални работници и психолози към тях и там не ги закриват защото лекарския труд и разхода за пролежан ден се заплащат адекватно .У нас т.нар ЗК е създадена точно за обратното да ограничава с налагането на лимити и др идиощини допълвани от *** в парламента .У нас Държавата и ЗК имат репресивни функции върху лекари и върху пациенти и дори магистралите до там са с дупки
23
6
 
5
 
! Отговори
ТЕ ТИ ГЛУПОСТИ.... преди 6 години
..ВЪВ ВСЕКО СЕЛО----БОЛНИЦА!...ВЪВ ВСЕКО СЕЛО--НДК!...ВЪВ ВСЕКО СЕЛО ---ОПЕРА!"ТАТОВСКИ НАПЪНИ"...ХА,ХА,ХАААААААААААААА
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19На всяко идиотско деяние има и философско оправдание . Вместо да мрънкаме по всички въпроси , да направим и нещо смислено . Вашия любим бай Тошо ви научи само да ревете и нищо да не правите с акъла си .
21
3
 
15
 
! Отговори
ФЛУ преди 6 години
Бойко отдавна е започнал да затрива държавата като я съсипва. И като я съсипе на цяло и когато избяга или умре последния поданик той лично ще затвори кепенците и ще я закрие и да потърси убежище при своята приятелка Меркел.Може пък и да я продаде на Хамериканците кой знае.А народа все така СПИ.....
20
2
 
6
 
! Отговори
НОРМАЛНО преди 6 години
БОЛНИЦИ--САМО В ОКРЪЖНИТЕ ГРАДОВЕ!НА МЯСТО ----САМО СТАЦИОНАРИ И ПОЛИКЛИНИКИ ЗА ДИАГНОСТИКА !
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само че в Холандия можеш да си позволиш превоза до болницата, а тук една пенсия може и да не ти стигне
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сКоро очакваме и закриване на държавата
17
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Некъф луд 14В България има над 300 болници , а в Холандия 60 . Тази простотия нищо не прави . Вместо да има по малко болници , но с модерно оборудване и добри специалисти ние сме направили във всяко малко градче болница, която нищо не прави освен да те превърже като се порежеш . Е няма толкова проста държава .
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦК на ЛибераститеВиж ся националните активи трябва да са по-малко за да си разполагаш с парите си вместо да ги наливаш в бездънната каца държавата. Трябва повече и ясни закони,по-малко регулации като кривите краставици и кривия розов домат. Трябва просто да се постави основата със строги и ясни закони и съдебна система или съд и ако тези две колони работят става лесно, но в България ги няма .
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата се занимава с лифт на Банско, за да облагодетелства Цеко Минев и Юлен, а държавата загива - населението намалява, остават само *** РРоми, закриват се болници,училища, библиотеки. Простотията се издига на пиедистал, защото управляващите са представителите на безпросветността....
14
2
 
21
 
! Отговори
Некъф луд преди 6 години
Гарантирано от ГРОБ. Фалират болниците и лакейчетата на Бойко ги изкупуват на безценица.
13
1
 
12
 
! Отговори
Експертно Становище преди 6 години
До Анонимен 10Точно така, някак си по-европейско е ромовете да са малцинство с най-голям процент ТЕЛК решения на глава в гетото което няма нищо общо с корупцията и гангстерите в НЗОК и фармацията!
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другото тия натрупат 5-6 милиона дългове опоскали всичко после друг да ги спасява.
11
3
 
16
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 6 години
Продобиването на болници за жълти стотинки е резултата от ширещата се либерална демокрация! Да Ви е честита новата година с по-малко национални активи!
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи едни само ще плащат други само ще ползват накрая отиваш в болницата и разбираш, че пак трябва да плащаш. В същото време едни привилегии нито плащат данъци(всички налози:данък смет,данък кола(каруца), данък въздух и т.н.) да не говорим, за осигуровки,винетки,билети за градския транспорт,ток и вода. После плащай си данъците в тази не държава, а ...
9
21
 
9
 
! Отговори
само ГЕРБ преди 6 години
Закривай Бойко болниците в комунистическия северозапад! Само за *** гласуват там.Удриии Бойко!!!Мачкай Бойко!!!
8
3
 
22
 
! Отговори
българина преди 6 години
И нито една не е частна нали? Защо частните болници имат договор с касата, все едно частните университети да са на издръжка на на държавата!?! Що за абсурд, частните болници договори само договри с частни застрахователни компании