Какви са рисковете за здравето при аналния секс?

Рискът за заразяване с ХИВ е 30 пъти по-висок
31 май 2019 23:00, Eкип на Puls.bg
97
Какви са рисковете за здравето при аналния секс?
Източник: Reuters
Аналният секс създава особено по-висок риск от трансмисия на различни инфекции в сравнение с други видове сексуални актове.
 
Основните рискове при този акт идват от особеностите на аноректалната мукоза – поначало тя няма добра лубрикация и дебелината на лигавицата не предвижда високи съпротивления. При анален секс лесно се травматизира и досегът с подлежащите тъкани и кръв създава условия за по-лесна трансмисия на инфекции и у двата партньора.
 
Според някои източници при анален секс рискът за заразяване с ХИВ е 30 пъти по-висок. Освен това трябва да се има предвид и богатата микробиота в аноректалната лигавица, която при попадане в мъжката уретра може да причини различни инфекции. При мъжете по-голямата дължина на уретрата се свързва с по-добро отмиване на попадналите бактерии при уриниране, и все пак аналният секс създава голям риск от колонизация на пикочните пътища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: ХИВинфекциясекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
6
 
! Отговори
Сдом и Гомор преди 4 години
В Англия една полякиня ми даваше само в отзад да я онождам пазила се за мъжа си.Нещо с католицизама ама не го разбрах... Иначе не ме кефи щото не може да се развихриш...
24
11
 
11
 
! Отговори
Getting ready mafaka преди 4 години
По време на секс обичам да го масажирам с пръст но не и да си вкарвам члена вътре. Мацките им е супер приятно , няма болка неприятни ухания и последващи неприятности за двамата. При чистоплътни жени не пропускам и с език и двете места. Старая се да доставя максимално удоволствие на човека с мен. Не практикувам aнален секс и не бих поискал от една жена подобно нещо. Намирам го за отвратително, но това си е лично мое мнение.
23
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропуснали сте най- важното, поради увреждане на мускулната и нервна тъкан се полечава разхлабване и невъзможност за задържане на фекалните маси. Получава се постоянно изпускане на слуз и малки количества ф. Изобщо практикуването на подобни извращения няма нищо общо с нито едно топло човешко чувство. Просто извращение.
22
4
 
19
 
! Отговори
Аман от гьотверани преди 4 години
По-гнусна статия не можахте ли да напишете?После - защо джендърите и тем подобни перверзници се умножавали.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога твоите апостоли не да говорили с Бог! Никога! Не манипулирай ккукувицо изкукала! Махай се от тука бе!
20
3
 
4
 
! Отговори
До 59 преди 4 години
Налягай си парцалките и не ни занимавай с числата СИ. Има само десет Божи заповеди! Не ни занимавай! Всеки сам преценява дали а н а л н и я т секс съответства на тях! Я марш в калугерово измислена попадия! Точно вие ще ми казвате за грехове! Лицемер! Погледни себе си първо!
19
0
 
3
 
! Отговори
до 57 преди 4 години
Кои писания? Да живеем според твоите писания ли?! Ахаххахахахахххах! Ти си богохулник!
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ е дал ан Мойсей само 10 заповеди, според които човек да живее! Всичко останало е тълкувания измишльотини на облъчвни или меркантилни ***, търсещи лични облаги на исновата на вярата на хората! Всички Евангелия са писани от Хора! Всички тъпизми са писани от хора! Само 10 Божи заповеди, това е!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тези с божествените коментари искам да кажа, че е доста вероятно ВИЕ НИКОГА ДА НЕ СТЕ ЧЕЛИ БИБЛИЯ ИЛИ КОРАН! нукъде не пише за *** секс, а аз това мога със сигурност да кажа, понеже съм чел, чел! Вие сте лъжливи манипулативни ***, изкарвайки се начетени и знаеши! Вие предизвиквате съжаление за тъпащината си!
16
5
 
11
 
! Отговори
Ясен е изводът преди 4 години
Природата не е предвидила *** секс. В противен случай и лигавицата там щеше да е с други качества, и естествената лубрикация щеше да е различна.Така че, да извиняват гейовете, но тяхната особеност е отклонение, а не норма.Да си гледат работата и господата уж-големи-свалячи, защото желанието им за *** секс не доказва нищо друго, освен простотия или доказателство, че притежават малки п/шки.
15
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както каза един приятел с достатъчен опит в тея работи - Всички жени, които съм оправял *** се умилкват и ми имат уважението, а другите сякаш нищо не се случило и не се познаваме! Факт!
14
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има само един единствен риск при този вид забаваление. Може да се оМъжиш за Банева. (справка Р. Плевенелиев)
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахаха тук ски противозач.... те само там бодат докато не решат че света е готов за поколението им...и въпреки това правят шит чилдрен:)))))
12
7
 
12
 
! Отговори
Ивгени ватмана преди 4 години
Ба абе нема никакви рискове!Як кеф си е.
11
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извратенящини... Простащини.... Не ви ли е СРАМ БЕ!
10
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледахте ли клипчето на Асандж за холивудското кацане на луната на американците. Голям смях, пълен цирк. Ние си го знаехме, но доказателстват са забавни.
9
7
 
9
 
! Отговори
Резача преди 4 години
Че то друг ли има???
8
6
 
32
 
! Отговори
Ястреб Манафлията преди 4 години
Рисковете са, че можеш да умреш... от кеф!
7
3
 
41
 
! Отговори
нотариално заверено преди 4 години
Това под рубриката ""СЛЕДИЗБОРНО "" ли го пускате....... ? ? ! ! !
6
4
 
29
 
! Отговори
аналната кралица преди 4 години
Добре е да се ползват лубриканти за смазване.Най добре е когато свърши вътре обилно.