Какво да вечеряте, ако искате да отслабнете?

Сред подходящите за целта храни са пилешко печено
27 сеп 2019 19:50, Михаела Лазарова
6
Какво да вечеряте, ако искате да отслабнете?
Снимка: istock

Всички знаем, че не трябва да ядем късно вечер, защото този навик носи допълнителни сантиметри към талията. Това се отнася най-вече до калоричните, сладки или пържени храни, които са неподходящи за консумация през която и да е част от денонощието, но преди лягане са особено забранени. Това обаче не означава, че трябва да си лягаме гладни. Този навик е дори още по-вреден.

Оказва се, че ако хапнем някои определени храни богати на протеини преди лягане, това ще ускори метаболизма ни през нощта и ще ни помогне да изгорим повече калории, докато си спим сладко.

Една такава храна е изварата, например. По-добре хапнете 30 г от нея, за да си доставите чист протеин в големи количества, отколкото да си лягате гладни. Заспиването на празен стомах предизвиква трансформацията на приетите по-рано през деня калории в мазнини, които тялото складира. Ще се предпазите от този процес, ако хапнете нещо полезно 30 минути преди лягане. Това показват данните от изследване, публикувано в British Journal of Nutrition през 2018 година

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някакви засукани изследвания, яж вечер това и това, не яж вечер... мистика, сложнотия някаква. Висш пилотаж.На обикновените хора им липсва базата - ми те през целия ден не се хранят правилно. Те седнали да им разясняват вечер какво да ядат или пък да стоят гладни. Ми като през деня изпука няколко яденета и 50% от калориите идват от мазнини, то няма много значение какво прави вечерта... може и челни стойки да прави.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
-Какво да вечеряте, ако искате да отслабнете?-Нищо.
3
1
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анибал Лекстър 1 Така ли казваш на жена си ? Ах тииии !
2
3
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Чаша студена вода с бонбонче. Пенсионерска диета : Сутрин едно чайце , на обяд едно кисело млекце , вечер една клизмица да спиш спокойно.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анибал Лекстър преди 4 години
Аз ще вечерям с един приятел...