Напитки с джинджифил, които топят излишните килограми

Джинджифилът е суперхрана
1
Напитки с джинджифил, които топят излишните килограми
Снимка: Istock

Сред суперхраните, за които знаем, че е хубаво да консумираме, попада и безценният джинджифил. Знаем, че помага при настинки, артритни болки, гадене, повишава имунитета и други, но той подпомага и процеса на отслабване.

Ако спазвате диета, вижте 4 напитки с джинджифил за отслабване, които да добавите към менюто си.

Джинджифил с канела

Тази ароматна напитка допълнително ще засили метаболизма ви, благодарение на канелата, която помага и за контрола на кръвната захар. Канелата действа като термоген и стимулира изгарянето на мазнините.

В 700 мл вряща вода сложете 1 с.л. настърган корен от джинджифил заедно с малко канела. Оставете да ври 5-10 минути, след което прецедете и консумирайте напитката топла или охладена.

Джинджифил с шафран

Шафранът е една от най-мощните противовъзпалителни и антиоксидантни подправки. Спомага за подобряване на настроението, засилва имунитета, подобрява кръвообращението, но също така помага и в отслабването.

За да си приготвите напитка за топене на излишните мазнини, в половин литър вода сложете около 1 с.л. настърган корен от джинджифил. Оставете го да ври около 5 минути, след което го махнете от котлона, добавете щипка шафран и запарете за още 10 минути преди да прецедите и консумирате напитката.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре някои мезета за отслабване напишете.