Какви са ползите от спането с възглавница между краката?

Тя помага за подобряването на оста на тялото
54
Какви са ползите от спането с възглавница между краката?
Снимка: istock

Ако обичате да спите настрани, вероятно знаете какви болки се появяват в тялото при продължително спане в тази поза, колкото и любима и удобна да ви е тя. Спането настрани може да причини болки във врата, рамото, ръката, бедрото, коляното, тазобедрената става, гърба, кръста.

Ако имате сънна апнея, хъркате или сте бременна, спането на една страна е позата, която вероятно най-често заемате. Ако имате ишиас, хронични болки в гърба по някаква причина, артрит или в тази поза успявате да спите най-дълбоко, то един от най-добрите начини да намалите появата на болки в тялото е спането с възглавница между краката. Можете да използвате обикновена възглавница, а можете и да се сдобиете със специално разработена възглавница, предназначена именно за тази поза на сън.

Спането с възглавница между краката създава неповторим комфорт. Тя може да намали болките в тялото и мускулите, да ви помогне да спите по-дълбоко и спокойно, без да се събуждате уморени и недоспали.

Такива възглавници се препоръчват за хора, страдащи от болки в гърба, тазобедрената става, болки, причинени от дискова херния, ишиас. Спането с възглавница между краката може да помогне и за коригирането на стойката на тялото.

Използването на такава възглавница по време на сън може да облекчи болките в коленете вследствие на травми, артрит, натоварване, спорт. Спането със свити колене е един от начините да облекчите болката в тях, а когато те са подкрепени от подходяща възглавница, болката намалява още по-осезаемо.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: спортартритишиас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лошото нещо в живота на едно създание ще да е да му бъде поставена диагноза че е "българин" ... баааааа си маата ... опазил ме е Всемогъщият!
3
2
 
16
 
! Отговори
Tonita-7 преди 2 години
Ха,ха за предпочитане е нещо друго между краката отколкото мека възглавница!:)))
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умнокрасивитета покорява нови върхове в идиотията.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зависи от пола!