Къде литър бензин струва 1,6 цента, добре ли е да зареждате в Гърция, Сърбия?

Къде е най-скъп и къде най-евтин бензинът?
21 юни 2021 07:08, Елка Василева
72
Къде литър бензин струва 1,6 цента, добре ли е да зареждате в Гърция, Сърбия?
Снимка: архив, БГНЕС

Лятото, макар да не личи кой знае колко, дойде, постепенно отпадат забраните и усложенията заради COVID-19, и най-после отново можем да пътуваме. А има ли по-голямо удоволствие от пътуването с автомобил, когато имаш свободата във всеки момент да промениш плановете си и да свърнеш към някое интересно, непредвидено място? Трябва само да имаш достатъчно гориво, разбира се. И да си осведомен какви са цените в различните държави, защото разминаванията дори в рамките на две съседни страни могат да са много сериозни, и да ви изненадат неприятно.

България - най-евтино в ЕС...
Със средна цена от 1.04 евро за литър А95 (17 юни), България има най-евтиния бензин в Европейския съюз, като изпреварва Румъния с разлика от 10 цента за литър. За отбелязване е обаче, че в повечето европейски страни има доста конкурентно ценообразуване между отделните търговци и дори между отделните бензиностанции на една и съща търговска верига. У нас цените на големите вериги са заковани и в удивителен синхрон една с друга.

Вижте галерията на Automedia
 


72
Още по темата: ценибензиневтинскъп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Qwerty преди 1 месец
Истината е в детайлите, затова глупаците винаги са лъгани - те никога не гледат детайлите. А детайлите са следните - крайната цена на горивата е най-ниска в ЕС, защото държавният акциз е най-нисък в ЕС! А това е така, за да се компенсира надценката на вносителите - една от най-високите в ЕС! Башка, дето вносителят не плаща и данъци от 12г... А това, че горивата тук са на ниво горива за селскостопанска техника в ЕС, които там са много по-евтини, е съвсем отделен въпрос!
70
0
 
1
 
! Отговори
Алах преди 1 месец
при мен галон=около 4 литра е три долара до 3.20
69
0
 
0
 
! Отговори
София преди 1 месец
***, следващият път те съветвам да си посвериш малко часовника. В България има доста разлика в цените на горивата. Давам ти пример, аз зареждам в Газпром на 2,35 литъра. В ОМВ същото гориво струва 2,63.
68
0
 
0
 
! Отговори
шофер преди 1 месец
До ЕстетЧовече, ти явно извън България не си пътувал с кола. Гарантирам ти, че в България са най-негодни горивата, без значение на коя бензиностанция. Дори в Сърбия са малко по добре, но пак нямат нищо общо с горивата в Германия и Австрия. Те за това са и най-евтини в БГ.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименНема врска, в USA бензина не струва ни стотинки. До државите и техните шефове е проблема, както и с заплатите.
66
2
 
2
 
! Отговори
Естет преди 1 месец
Зареждате при Сульо и Пульо за 5 стотинки икономия и после Олеле, горивата в България са кофти!Ами не, зареждам на Лукойл и Ромпетрол и проблеми нямам. От приятели чувам хубави отзиви и за ЕКО и Газпром, но просто техните бензиностанции ми идват малко далече и нямам преки наблюдения.95% процента от колите "нов внос" за удряни и с проблеми в електрониката, двигателя и горивната система.Там са проблемите, а не в горивото.
65
0
 
3
 
! Отговори
Югоагент преди 1 месец
Що бензин изнесоха родата за Сърбия по време на ембаргото. Сега нещата се обръщат, добре, че причината е друга.
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами погледнахте ли какви заплати взимаме в западнала европа и какви заплати взимате в Възродена БГ. Аз взимам 2.500 евро това са 5 000 лв на месец. С тази заплата мога да си купя половин цистерна бензин. А вие с вашите заплати колко цистерни бензин може да си купите. Когато пишете за цени пишете и големината на заплатите. Щото иначе излиза че вие може да купите повече бензин от мен щото ви били ниски цените на горивата..
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е.лка
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе ,братчет!Откога *** е забранена дума?
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** май пак е пила от евтиното гориво!!!Денем, нощем все ментета пия..! 1.6 цента литър!!???
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наште журналисти ... . Това, десетични запетаи, мерни единици, хич ги няма!
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаше, в Либия по времето на Кадафи бензинът струваше няколко цента и то по черния курс на долара!
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прочети новината и ще разбереш къде има по 1,6 цента за литър
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1,6 цента са по малко от 4 стотинки за литър! Кажете, че ми предстои пътуване, точно къде да заредя на тази цена?
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ПътникМда, преди 10тина години аз трябваше да сипвам нафта на около 3,8 лири/литър или около 3,5 лв, при тукашни цени от порядъка на 1,9 лв/литър. Това какво показва? Нищо...
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гай БаньоГаньо, имаме подписани споразумения с ЕС за акцизите! България не ги определя, може да варира, ние сме с едни от най ниските акцизи...
54
2
 
8
 
! Отговори
Пътник преди 1 месец
Онзи ден заредих премиум дизел на British Petroleum в Турция. Цена от 7 лири за литър или около 1,38 лева за литър.Та не знам защо така в ЕС горивото е на двойна цена.
53
0
 
1
 
! Отговори
Пишман-инженер преди 1 месец
До r161,6 цента за литър си е оферта. Пиши на лично, ако разбереш къде го дават :)
52
1
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 1 месец
До ТиР 51 Ми и аз съм се чудил и питал по BG бензиностанциите защо като си наточа гориво не мирише нито на дизел нито на бензин а на нещо като ацетон и разредител и колата нещо не върви. Обикновено ми отговарят с заученото - това е заради EGR-а и катализатора ти - филтрират и не мирише, а не върви щото колата ти стара... Ама като наточа извън BG си мирише и на дизел и на бензин и колата си дърпа и върви като нова.... А то май джиткаме с гориво за трактори.. :-(