6 начина да се движите повече, докато сте на работа

Опитайте да провеждате ходещи срещи
21 яну 2022 16:05, Михаела Лазарова
5
6 начина да се движите повече, докато сте на работа
Снимка: Istock

Ако работите седнали за поне 8 часа на ден, вероятно движението не ви достига. Не всеки може да се похвали с особено редовна физическа активност. На човек трудно може да му остане свободно време за тренировки всеки ден. Ако посещавате фитнеса от дъжд на вятър, а през останалото време прекарвате предимно седнали, това не вещае нищо добро в здравословен план.

Продължителното седене на работа и липсата на свободно време за тренировки обаче не означава, че не можете да се движите докато работите. Има много малки трикове, които могат да ви помогнат да добавите движение към иначе седящата си професия.

За да намалите здравословните рискове, като риск от диабет, сърдечносъдов риск, риск от затлъстяване и други сериозни заболявания, свързани с обездвижването, можете да използвате всяка минута да се движите, докато работите.

Значението на движението е огромно. Дори да правите малки разходки и движения с тялото си, докато работите или седите, това оказва голямо влияние върху тялото. По-добре е, отколкото да не правите абсолютно нищо. Останалата нужда на тялото от движение можете да си набавите в свободното време, като изградите рутина на тренировки, която да спазвате.

Как да се движите повече, докато сте на работа?

Правете почивки за движение

Ставайте от бюрото винаги, когато ви се отдаде възможност. Разходете се до кухнята, кътчето за хранене, тоалетната. Опитайте се на всеки час да се подсещате да ставате, дори просто да отидете до кошчето за боклук, за да изхвърлите нещо.

Мърдайте краката си под бюрото

Краката могат да ви помогнат да изтласквате повече кръв от долните крайници. В краката и без това кръвообращението се влошава при продължително седене, затова е от значение да ги мърдате често. Повдигайте ги, свивайте глезените в шпиц и разпускайте в контрашпиц. Правете всичко, което ви дойде наум, докато работите. Препоръчително е да ставате на всеки час, като малките ви почивки е добре да траят между 5 и 10 минути.

Най-добрите начини да намалите кръвното налягане

Когато ставате от бюрото, разтягайте се. Разтягането на мускулите и сухожилията подобрява кръвообращението и активира дейността на мускулите. Разтягането помага за намаляване на схващанията, болките, сковаността и стимулира мускулния тонус.

Ако имате възможност да работите на стоящо бюро, правете го. Ако бюрото ви е регулируемо и може да се вдига и сваля, възползвайте се от тази възможност и от време на време го повдигайте, за да работите прави.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
тъй де преди 3 месеца
Има и седми начин, започвате работа като КУРИЕР ПЕШАК.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
6 почивки за Сигари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Той не иска извънработно време да се раздвижи,а ти го караш на работното място :))