Хранителни комбинации за красива кожа с по-малко бръчки

Богати на хранителни елементи
25 авг 2022 14:14, Михаела Лазарова
1
Хранителни комбинации за красива кожа с по-малко бръчки
Снимка: Istock

Ако някой ви попита как се грижите за вашата кожа, какъв ще бъде отговорът ви? Козметиката и козметичните грижи при специалист не са достатъчни, за да бъдете кожата ни здрава и с добър вид. В основата са и полезните храни, като морски дарове, немазни меса, сладки картофи, цитруси, свежи зеленчуци, авокадо, кисело мляко, зехтин, ядкови тахани, като цяло храни с нисък гликемичен индекс. Комбинациите между здравословните храни са още по-добри за нашата кожа.

Вижте три лесни хранителни комбинации за красива кожа с по-малко бръчки.

Салата от зеле кейл или спанак със слънчогледови семки

Това е чудесна хранителна комбинация от витамини С и Е. Двата витамина са едни от ключовите антиоксиданти за красива кожа, спомагайки за предпазването ѝ от вредното въздействие на околната среда.

Също така играят важна роля в синтеза на колаген, който поддържа структурата на кожата. Според някои западни специалисти, витамин С и Е в комбинация са по-ефективни, когато се консумират заедно.

Смути с горски плодове и бадеми

Отново чудесна комбинация от витамини С и Е. Ядките и семената са богати на витамин Е. Бадемите, както бадемовото масло са едни от най-полезните за кожата ни. От друга страна горските плодове като сини боровинки, къпини, малини, ягоди, изобилстват от витамин С.

Заедно с бадемите са подходяща комбинация за приготвянето на вкусно и здравословно смути, което може да приготвите с обикновено прясно мляко или с ядково, кокосово. За още по-добри ефекти върху кожата може да добавите и малко от полезните семена от чия, които също са богати на мастни киселини.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: кожаядкиколаген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мише, дай една статия за хранителни комбинации за по-красив секс.