11 ползи за кожата и косата от маслото от баобаб

Маслото от баобаб почиства нежно
16 мар 2023 11:00, Михаела Лазарова
3
11 ползи за кожата и косата от маслото от баобаб
Снимка: Istock

В грижата за здравето и красотата на кожата и косата ни, често се доверяваме на маслата. Имаме си любими, с радост добавяме към тях и нови, за които знаем, че могат да ни помогнат да разкрием и запазим красотата си. Какво ще кажете за масло от баобаб? Това е едно екзотично масло, което може да се добавя към кремове, маски, лосиони, да се ползва самостоятелно.

Богато е на витамини D, A, F и други. Ползите за кожата и косата от употребата му са многобройни – заздравява ноктите, намалява пигментните петна, подобрява вида на вече появили се стрии, бори се с акнето.

Вижте още няколко ползи.

1. Маслото от баобаб поддържа здрава кожната бариера – Тя предпазва срещу външните влияние на околната среда. Също така е важна за задържането на влагата в кожата, като по този начин забавя и нейното стареене.

2. Грижа за колагена – Колагенът запазва здравината и еластичността на кожата. Разграждането му се случва естествено с възрастта и този процес се ускорява, когато сме стресирани, не се храним здравословно и не се грижим по подходящ начин за кожата си.

3. Бори се с фините линии и бръчките – Маслото от баобаб е богато на антиоксиданти и полифеноли, които помагат за задържане на влага в кожата. Лесно се абсорбира, подходяща грижа е за всеки тип кожа, особено за сухи и зрели кожи. Известно е, че спомага за намаляване на фините линии и бръчките.

4. Маслото от баобаб почиства нежно – Ако ви е свършила мицеларната вода или тоалетното мляко, нанесете малко количество от маслото върху лицето си с леки масажни движения. Оставете да подейства няколко секунди и измийте лицето си с подходящ измиващ продукт.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
До ха преди 1 година
Аз метафорично се изказах, но ако желаете сложете и масло от коза.
2
0
 
2
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Баобаб е дърво не е вид кит.Маслата са известни още от древността не са. Плод на съвременната индустрия.
1
2
 
1
 
! Отговори
Да напомня преди 1 година
Косата се храни със сяра. Не и трябва масло от кит. За да е лъскав косъма не е нужно да го мажете с мас. Лъскавият косъм е признак за добро здраве и добре поддържана жена/момиче. Та, за да "нахраните" косъма, мийте косата си с минерална вода по-често със съдържание на сяра. Повечето жени вярват на фармацевтичните компании и може и със масло от мравки да искат да се мажат. Но реално прочетете защо косата гори и какво съдържа за да сте в час.