Британци отиват да отслабнат в Турция, някои обаче умират

Други се връщат с тежки здравословни проблеми
22 мар 2023 08:10, Нели Христова
62
Британци отиват да отслабнат в Турция, някои обаче умират
Снимка: Pixabay/taniadimas

Седем британски пациенти, пътували до Турция за операции за намаляване на теглото, са починали, показва разследване на BBC, цитирано от БНР. Други са се върнали обратно със сериозни здравословни проблеми.

Много хора пътуват до Турция за операция, при която се отстранява повече от 70% от стомаха. Операции, използвани за лечение на болестно затлъстяване, се извършват и във Великобритания, но тъй като може да се чака с години това да стане през националното здравепозване, а частниците вземат много пари, някои хора търсят по-бързо лечение в чужбина.

Силното рекламиране в социалните мрежи на операции за загуба на тегло допълнително засилва интереса към пътуване в чужбина с такава цел през последните години, коментира Би Би Си.

В излъчената по медията програма много британски лекари споделят, че са лекували завърнали се от Турция пациенти със серизони усложнения. Те дори казват, че на някои от тях изобщо не е направена операцията, за която са отишли и не са спазени редица изисквания за годността на хората да се подлагат на такава операция.

Няма точни данни за това колко хора са ходили в Турция за ръкаво гастректомна операция, но Би Би Си има информация, че поне 7 души са починали от 2019 година насам. От програмата става ясно, че лечението в някои турски клиники може да бъде резервирано само за няколко минути с изпращане на съобщение чрез WhatsApp. Цената може да бъде само около 2 000 паунда или 2 450 долара, което е път пъти по-малко цените в от британските частни клиники.


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
0
 
! Отговори
7765 преди 2 месеца
Да проверят кои органи още им липсват!
43
0
 
9
 
! Отговори
Британски учЕн преди 2 месеца
Тез статии ги четем през 2-3 дена, поръчкови на британското правителство за възпиране на медицинския туризъм. Имаше статия за импланти за зъби, за импланти за гърди и какво ли още не. Хората са отчаяни и търсят здравеопазване извън страната защото здравеопазване в Англия нЕма.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 40. Да не би да става дума за момичето с транслантация на черен дроб, което даваха по новините. Тя ли е починала?
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бързат да изпишат пациентите най-вече за да не им починат в болницата, да им влошат статистиката и да трябва да се обясняват и да организират извозването. Хранителната промишленост не ви вкарва на сила отровите в устата. Вие дори плащате за отровите им. Вместо да подберете натурални храни без обработка и да контролирате какво ядете.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви ягоди? Те не могат да се наведат от сла нина, ти за работа от 6 ч сутринта ще ги търсиш. Като искат бурзо и евтино да се вталят, ще дават фира.
39
0
 
9
 
! Отговори
A преди 2 месеца
Да ходят да берат ягоди-хем няма да дават пари за отслабване, а напротив ще получат надница, хем ще са слаби. Ама трябва акъл. Браво на турците.
38
2
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Абе си ганин нннн, не е ли по-добре ние, Българията, тебе да вземем и обичаме по мъжката?
37
1
 
9
 
! Отговори
Зевзек преди 2 месеца
Питали радио Ереван, как може да отслабне една жена. Оттам отговорили, по добре питайте радио Анкара, те имат по голям опит. Питали радио Анкара и оттам отговорили. "Най добре е да върти обръч". Попитали пак "Ами ако е толкова дeбeла че не може да влезе в обръча?". Получили отговор въпрос "Тогава защо ще разваляте хубавата жена?".
36
15
 
1
 
! Отговори
циганинннн преди 2 месеца
ликувайти се в турция ние циганитееее вече сме едно с турците те ни преемат като братя, иншалах, циганитееее сме ногу по близо до турците отколкуто до балгарите като начин на живод и затува е по дубре турция да земе балгария и да сме една даржава
35
6
 
6
 
! Отговори
евреин преди 2 месеца
От години ви разправямз а турските стоки, турските храни, турското здравеопазване, Ганяяяяяя казва "ногу йй убава турска рана и турското здравиопазвани" , "ногу сам дуволен, уааа", казва Ганяяяяя
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
аз също си изпатих от турското "здравеопазване", болниците изглеждат добре, уж имат апаратура, ама много некадърни грешки и то на пластични операция се осират тотално, бюста на жена ми не го направиха хич добре. Препоръчвам ви Австрия, Италия или даже България - в пъти по-добре особено пластичните операции
33
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
познавам 5 човека дето дадоха между 120 и 150 хиляди евро да се лекуват в Турция, върнаха ги в ковчег до един, ама Ганяяяяя се убива да ходи там и да умира като преди това и мпреведе 200-300 хиляди лева в евро
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
изключително недоволна съм от операция на носа в Турция, всичкос е мправи джазта праста, а дадох не малко пари, след това дадох 30 % отгоре в Бг но поправиха простотиите на турските лекари в Истанбул. Истанбул е добре да се иде да се разгледа веднъж, ама да се лекувам там - НИКОГА ПОВЕЧЕ. ВИЖТЕ ВСЕКИ ДЕН ВИ ГО КАЗВАТ БРИТАНЦИ, БЪЛГАРИ, УМИРАТ МАСОВО ТАМ И ТО ОТ ПЛАСТИЧНИ ОПЕРАЦИИ НЕ САМО ОТ ЖИВОТОЗАСТРАВАШИ
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
казах ви не ходете в Турция, скоро даваха по новините едно момиче трансплантация в Турция преди няколко седмици , бързаха да я изпишат, за да правят пари с други трансплатации и момичето почина след като го изписаха .В ТУРЦИЯ ВСИЧКО Е МЕНТЕ КАЧЕСТВО - ОТ ХРАНАТА И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ДО ОБЛЕКЛАТА И СТАНДАРТА НА ЖИВОТ, ТЕХНИКАТА НА БЕКО ТРАГИЧНА И ТЯ , ОТ ЛИЧЕН ОПИТ ВИ КАЗВАМ
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отиват за отслабване, а се връщат със забременяване. В анадола не си поплюват мъжко, женско, стига да е дебело.
29
6
 
12
 
! Отговори
G. I. Joe преди 2 месеца
На турците колкото сградите им са читави на земетресение толкова и докторите са добри то е ясно.
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хранителната промишленост е виновна, трови ни с какво ли не
27
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отиват с тежки здравословни проблеми и се връщат с тежки здравословни проблеми...... Странно, нали?
26
0
 
34
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
Скритите убийци са производителите на пакетирани храни. Във всичко вече се добавя пшенично нишесте, яйчен лизозим като средства за увеличаване на масата на продукта и много Е-та като средства за увеличаване на срока на годност. После се чудите защо има толкова дебели?
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е, те ако направят разследвате за Великобритания, ще видят че и там са уморили вероятно поне толкова хора. Това си е сериозна интервенция и си има сериозни рискове.