4 начина да използвате маслото от чаено дърво

Полезно при атопична кожа и екзема
18 ное 2023 17:00, Михаела Лазарова
7
4 начина да използвате маслото от чаено дърво
Снимка: Istock

Маслото от чаено дърво е едно от най-полезните етерични масла за кожата. То притежава фантастични качества благодарение на противовъзпалителните си вещества.

Това масло има силата да потиска възпаленията, да облекчава оплаквания при акне, но и същевременно да влияе върху стареещите процеси в кожата, като ги забавя.

С помощта на маслото от чаено дърво можете да подобрите значително състоянието на кожата, да я стегнете, подмладите и да забавите стареещите процеси в нея.

Вижте защо маслото от чаено дърво е толкова полезно за кожата и какви са неговите чудни ефекти.

Омекотява кожата на ръцете и лицето

Маслото от чаено дърво има прекрасно въздействие върху кожата, като я омекотява и хидратира в дълбочина. То е подходящо както за лице, така и за всяка друга част от тялото, включително загрубяла кожа на краката и около ноктите. Прилагайте редовно както през зимата, така и през лятото.

Потиска възпалението при акне

Противовъзпалителните свойства на маслото от чаено дърво го правят прекрасен помощник в борбата с акнето. Редовната употреба на масло от чаено дърво почиства в дълбочина, стяга порите, потиска секрецията на мастните жлези, намалява риска от запушване на кожата и образуване на пъпки.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: кожаакнекожа на лицето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Китайската камелия е преди 5 месеца
Много по-студоустойчива от японската. Най-северният район, в който е отглеждана е в Европа, в Украйна - в района на гр. Мукачево(Закарпатието, в тъй нар. Вулканични планини). Климатът на района е подобен на този в нашата Розова долина. Пиша в минало време, защото след 1990-та год., там вече не се отглежда промишлено. Останали са единични насаждения, които се разграбват.
4
0
 
1
 
! Отговори
Чаено дърво! преди 5 месеца
Още се нарича и Китайска камелия. От него се приготвят различните видове чай. Японската камелия се използва в градинарството заради кичестите си цветове. При китайската камелия - те са прости.
3
0
 
2
 
! Отговори
Лубрикант преди 5 месеца
Петия начин за използване ще го изтриете, ако някой го напише.
2
0
 
3
 
! Отговори
сиган от Хабисиния преди 5 месеца
пу цял ден съ мажъ с масло от чаино дърво и нямам никакви акнета
1
1
 
3
 
! Отговори
Льжеш преди 5 месеца
Но вече никой не ти вярва