6 начина да намалите целулита в домашни условия

За красива кожа
16 май 2024 13:29, Михаела Лазарова
2
6 начина да намалите целулита в домашни условия
Снимка: Istock

Целулитът – този вечен женски враг започва все повече и повече да напомня за себе си, особено с идването на пролетта и лятото. Ако и вие водите неравна битка с него от години, със сигурност е имало периоди, в които сте губили надежда. Но не се предавайте! Тайната на добрата форма е в постоянството. Ето защо, ако нямате възможност за скъпи масажи, отделете малко време и си направете такъв у дома! А ето и няколко варианта:

Използвайте гуа ша за лимфен дренаж

Древните китайски практики като гуа ша (остъргване на кожата: интензивно върху тялото и по-нежно плъзгане по лицето, често чрез инструмент от нефрит) стават все по-разпространени благодарение на техните резултати за повишаване на синтезирането на колаген и стимулирането на имунитета. „Гуа ша най-накрая набира популярност на Запад“, обяснява Кейти Бриндъл, експерт и основател на метода Hayo'u (който се фокусира върху ритуали за самолечение за намаляване на стреса и възпалението).

"Това е брилянтен самомасаж, който стимулира лимфния дренаж, стяга кожата и повишава имунитета.“ Какво можете да използвате? Инструмент от нефрит (гуа ша), специално предназначен за лице или тяло (можете да вземете такъв и за деликатната зона около очите).

"Просто натиснете и погладете кожата си и ако има застой, за да се изчисти, ще се появи червена следа. Това може да звучи неприятно, но зачервяването е временен знак, че действа – ако няма какво да се изчисти, кожата няма да се зачерви“, казва Бриндъл. Най-важният съвет: "За предпочитане е да правите масаж гуа ша вечер, за да релаксирате стегнатите мускули и да се отпуснете. Просто се уверете, че се къпете преди, а не след това, за да почистите и подготвите кожата", съветва специалистът.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: кожакалориицелулит
Още от Здраве
5 начина да подобрите гъвкавостта на тялото
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За масажа може ли да ползвам точилен камък вместо нефрит, много е скъп.
1
0
 
2
 
! Отговори
Т преди 2 седмици
а начини да намалим размера на мъжките ци ци ? За един колега питам, май е Д.