Ферари готови за напускането на Райконен

Президентът на Ферари - Лука ди Монтедземоло, отговори положително на въпрос дали може да се справи с поведението на Райконен извън пистата.
27 дек 2005 15:11,
Ферари готови за напускането на Райконен
Кими Райконен може да кара за Ферари от 2007 г.
Президентът на Ферари - Лука ди Монтедземоло, заяви, че отборът му няма да има проблем да се справи с нощният живот на Кими Райконен, когато не е на състезание, ако го привлекат от 2007 година.

Говорейки пред италианските медии на коледно парти, ди Монтедземоло не отрече възможноста финландецът да се присъедини към скудерията, отговаряйки на шеговит въпрос как би се справил със страста към партитата на Райконен.

"Наоколо в Маранело няма нощни клубове, а Жан Тодт ще го проверява за алкохол", отговори Монтедземоло.

"Няма проблеми Кими да дойде, но всяко нещо с времето си. Да обявим сега, че той ще се състезава за нас през 2007 година е неестествено".

Спекулациите, че Райконен може да отиде във Ферари се увеличиха, след обявеното решение на Макларън да привлече Фернандо Алонсо от 2007 г. Така за 2007 година при сребърните стрели ще има само едно място за една от двете звезди - Райконен и Монтоя.

Кими обаче твърди, че не е взел решение за бъдещето си, въпреки твърденията на различни източници, че той е подписал предварителен договор с Ферари.

"Тези слухове не са нови, те са от 3 години. Но сега когато всеки знае, че договора ми с Макларън изтича в края на този сезон, слуховете стават още по-интересни", заяви Райконен.

Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации