Вкалинчихме се, Бойко, махай вече министри!

Командира с размазваща критика към премиера и кабинета
Обновена: 6 дек 2010 15:05 | 6 дек 2010 14:15,
705
Вкалинчихме се, Бойко, махай вече министри!
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Иван Костов, който доскоро твърдеше, че не може да се меси в кадровата политика на премиера Бойко Борисов, днес поиска да бъдат сменени близо половината му министри.

Причината е, че единственото, което правителството на ГЕРБ произвеждало, било само скандали. Толкова много, че и от ДСБ вече трудно се ориентирали в изработването на политическа позиция по тях.

Но Командира измисли име на ситуацията – „Вкалинчихме се”. Само през последната седмица управлението произвело 19 големи скандала, според статистиката на тъмносините.

„Последният ход на министър-председателя наистина е да направи радикална промяна в кабинета, за да покаже, че това, което се случва, не се дължи на лошо лидерство. Не на невъзможност да зададе дневен ред на страната, а се дължи на лоши изпълнители, които опорочават зададения от него дневен ред и го превръщат в скандали”, хвърли ръкавицата Костов.

На въпрос кой трябва да си ходи, Командира започна да изброява конкретни имена и политики.

„Ами, много трябва да си ходят. Вежди Рашидов трябва да си ходи заради скандала с Мишел Бонев и изобщо заради политиката срещу българската култура и кино. Трябва да си ходи и областният управител на Пловдив, който инструктира хората как да подправят изборни резултати. Трябва да си ходи и транспортният министър, защото как може да се сблъскат два кораба пред Емине. Това не може да е само по вина на капитаните”.

Костов отново повтори, че трябва да си ходи министърът на културата, но явно атакувайки вече образователния Сергей Игнатов заради всички проблеми с „висшите училища и БАН”.

Другият отстрелян министър, ако Командира беше на власт, щеше да е земеделският Мирослав Найденов, защото е предложил „това момиче с година и половина стаж да оглави най-крупната банка, наречена фонд „Земеделие”. Тази – Калинка”.

Тук Костов се спря и попита дали да продължава. След като получи насърчение от журналистите, го направи.

„Трябва да си ходи новият министър на здравеопазването, защото това, което се случва в Горна Оряховица – това е пълна парализа на институциите, които са отговорни за здравето на хората”.

И още „какво е това здравеопазване, в което министърът на вътрешните работи решава кой случай какъв е. Това е пълна парализа”.

Тук Иван Костов пак попита дали да продължава и отново продължи с атака към социалния министър

„Коледна добавка няма да получат българските пенсионери. Защо толкова пристрастно го казвам, защото е въведено от нас. 13 години никой не посегна на това нещо”.

След това Командира подхвана пътищата – проблемите с калта по Южната дъга на околовръстното и пътя за Гърция. „Къде е министърът на регионалното развитие и благоустройството, къде е министърът на транспорта?”, добави още двама в списъка Костов.

„Ако иска нещо да направи и ако иска да покаже, че не се дължи на липсата на лидерство – радикални промени в кабинета, защото за тази седмица тези са се орезилили. Другата седмица – други”, допълни Иван Костов.

Според него е въведена „тоталитарната практика” всички да бъдат оплювани. „И отгоре кой е добрият”, зададе реторичен въпрос Командира. „Това не е държава, това наистина е хаос”, каза той.

Лидерът на ДСБ тъкмо се беше ориентирал към приключване, когато го попитаха дали вътрешният министър Цветан Цветанов е по-малко виновен от останалите. Костов се върна още седмица назад – обвиненията на Цветанов към бившия главен прокурор, които не довели до нищо.

„Може ли така да говори един министър? Може ли така да се принизява институцията? Това е отчаян милиционерски натиск. Отчаян, вече наистина съвсем отчаян”.

Така, в критиката си по конкретни ресори и в отговор на въпроса „кой да си ходи”, Костов засегна 9 министри и един областен управител, а всички министри в кабинета Борисов са 17.

Въпреки това – тъмносините все още твърдят, че не са опозиция на ГЕРБ, но щели да станат, ако управляващите реализират „предателския” проект АЕЦ „Белене”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


705
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
679
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 13 години
До 683:Много точно си го написал, макар и с доста ирония. Но явно по гласовете за поста ти личи, че тук има доста слепи фенове на този мръсен продажник.
678
1
 
3
 
! Отговори
Kitaec__ преди 13 години
Вярно е,че на Костов му е минало трепането,ама и гербаджиите не могат вече да крият,че са си чисти комунисти и нищо друго.Те са резила в ЕНП
677
1
 
5
 
! Отговори
ПАМЕТ преди 13 години
"МЪЖЕТЕ "с пелерините да си изиграят лебедовото езеро и след това да се качват на "сцената"- Костов , за теб се отнася и подобните на теб мошенници !!!
676
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти ли точно бе гнусен самозванец, тръгна да критикуваш? Ти ли точно? В навечерието на Рождество Христово, време в което трябва да се засрамим и да се смирим. Ти ли точно тръгна да даваш оценки на управлението, ти които си един то най - достоините за приза, калпазанин на съвременна България при това съм доста мек в оценката си. Възмутих се.
675
2
 
9
 
! Отговори
:) преди 13 години
Костов се е умопомрачил тоя път тотално
674
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДСБ - Дебилните социалисти в България, начело с Черния Гаргамел и неговата дясна ръка - Пастора, предводител на Сектата на дебилните социалисти СДС са най-великите политици, които някога са се раждали изобщо.
673
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мутризацията не бе ли по ..времето на виденов и сие
672
5
 
6
 
! Отговори
Варана Костов преди 13 години
Определено г-н Костов прилича на влечугото ВАРАН -- забележете, че поведението му е характерно за влечуго.Наистина вгледайте се в снимката и действително това е удивителна прилика
671
7
 
10
 
! Отговори
Простов преди 13 години
Трябва да си глух, ням или сляп за да се вържеш на глупостите на този наглец...Затова и процентите на електората му е под 2%...
670
5
 
7
 
! Отговори
а1 преди 13 години
виолетов ***
669
3
 
9
 
! Отговори
сз преди 13 години
както винаги Костов пак е прав...Командира си е командир
668
3
 
9
 
! Отговори
сако преди 13 години
Аз съм Костов и днеска съм сърдит на бугарите. Опаа вече не съм сърдит. Да ама сега пак ще ви се разсърдя.
667
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая с вкалинчването май сме я почнали мнооого преди Борисов. Имаше един министър от правителството на Костов - г-н 10 % - не се ли казваше ... Божков. Костов отдавна е много наясно с вкалинчването. Божков беше отстранен като министър, но остана разочарованието от излъганите надежди.
666
1
 
3
 
! Отговори
Малчо преди 13 години
Браво маце!На здраве!Аз си поркам водчица, а ти?
665
0
 
5
 
! Отговори
$ преди 13 години
Когато искаш да кажеш нещо за политик като Костов, трябва да дадеш поне един факт и след него да направиш извод!Твоето са квалификации, квалификации..Знаеш ли какво е квалификация?Необосновано твърдение.Пример:"Той е народен Враг!"- Комунистическа квалификация използувана след 1944г. с цел осъждане на смърт на богати хора /предимно/, а също и на някой от своите.Това се отнася за АНОНИМКОТО под 683!
664
4
 
6
 
! Отговори
Малчо преди 13 години
Ето едно умно мнение!Браво!Така е мразят Костов, защото само той е извън схемите на ДС!И аз го мразя по своему обаче!Ще кажа защо.Защото когато имаше възможност не стъпка гнусната ДС1Не ликвидира червената помия!За сега обаче по-добър няма!Мисля че идва пак неговото време!Дай Боже!Амин!
663
4
 
6
 
! Отговори
румен преди 13 години
Защо когато Костов каже нещо форума полудява,защо ли.Ще цитирам един върл противник и опонент на Костов,Стоян Александров/малката секира/Борисов само губи като не се вслуша в съветите на Костов.Костов е умен политик и когато казва нещо и критикува тогава Позитано и Президента почват да бълват змии и гущери,нали има 3,4процента какво се плашат.Плашат се да знаете той е най големият им кошмар,той е заразното зло за БСП и ДПС.
662
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КОСТОВ, ТОЙ ЩЕ ВИ ОСИГУРИ:1. Назначаване на стари муцуни за министри от нафталина.2. Мутризация.3. Министър на ВР ще стане адвокат на айдуците.4. Въобще половината парламент ще е от оня прочут адвокатски колектив.5. Щ е отмени закона Кушлев.6. Ще подари за 1 евро останалите предприятия, а АЕЦ Козлодуй за 50 евро.7. Ще има яко пуцане по улиците.8. Ще гледаме римейк на любимия му филм със Самоковеца, с нов артист поради смъртта на оригинала. Успех на ВСИЧКИ СИНИ ИЗБИРАТЕЛИ!!!
661
3
 
5
 
! Отговори
az sum преди 13 години
Не е нужно някой да оплюва ГЕРБ,те сами се справят главозамайващо добре.Правят аки след аки,а кадрите им сякаш са се наговорили да правят цирка нескончаем и с все по-грандиозни и колоритни скандали.Това не е недоразумение,това е безумие,което час по-скоро трябва да се стопира и заличи.Има алтернатива на герб, повярвайте! Не е било по-зле от сега и то не в един или два ресора,а навсякъде! Хей,хорица ,внимавайте за кого гласувате!!!
660
3
 
5
 
! Отговори
Зак преди 13 години
А къде си ти бе другарю Костов да изкоментираш адекватно намалелите с над 200 смъртни случаи от катастрофи за последната година (статистика от днес в друг новинарски сайт)? Или искаш пак да ги направим 1 000 и нагоре годишно , както беше докато управляваше оня лалугер и ратаите му. Не е истина колко ниско падна с тези коментари за Плевнелиев.

Спонсорирани публикации