БЕХ подписва договора с консултанта за АЕЦ "Белене"

HSBC ще трябва да изготви доклада си за около два месеца
Обновена: 11 апр 2011 14:39 | 11 апр 2011 11:35,
72
БЕХ подписва договора с консултанта за АЕЦ "Белене"
Снимка: Булфото

Официалният договор за консултантски услуги относно проекта АЕЦ Белене, вкл. определяне на крайната му цена, ще бъде подписан днес с британската банка HSBC, потвърдиха за Investor.bg от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

От българска страна документът ще бъде подписан от ръководството на Български енергиен холдинг (БЕХ), уточниха от министерството.

Премиерът Бойко Борисов съобщи миналата седмица, че се очаква в близките дни въпросният договор да бъде подписан, като подписването се е забавило.

Всъщност, британската банка беше избрана за консултант още през ноември миналата година и не е ясно защо бяха необходими четири месеца, за да се стигне до подписване на официалния документ и съответно стартиране работата на консултантите.

В момента експертите от HSBC, които ще извършват разчетите и ще подготвят доклада относно АЕЦ Белене, се намират в Лондон, но се очаква по време на периода на проучването да пребивават и в София.

Предвижданията са докладът по проекта да бъде готов за около два месеца, като се има предвид подписаното миналата седмица Допълнение 12 по основния договор за АЕЦ Белене, предвиждащо окончателният договор да е съгласуван за този период.

Още новини от икономика и политика
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: АЕЦ Белене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
14
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОВ преди 13 години
Другари, до сега ние бяхме изправени пред ръба на една страшна пропаст, но ето че най-накрая с БОРИСОВ направихме решителна крачка напред!"
5
3
 
10
 
! Отговори
КОМИСЬОНЧО преди 13 години
ДА ДОЙДАТ В КАБИНЕТА МИ ДА СЕ РАЗБЕРЕМ ЗА ЦЕНАТА КАЗА БОРИСОВ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА.ЯСЕН СИ НИ БОРИСОВ ЯСЕН СИ НИ.КОМУНИСТА БОРИСОВ ЩЕ НИ НАБУТА С ВЪЗМОЖНО НАЙ-НЕИЗГОДНИЯ ДОГОВОР ЗА БЕЛЕНЕ.
4
0
 
9
 
! Отговори
ИЗМАМИ И ЛЪЖИ преди 13 години
Парафирането на двумесечен период, в който да се изчистят всички въпроси по "Белене", не обвързва страната ни с конкретна дата на подписване на договор.ВИДЯХТЕ ЛИ СЕГА КАКВИ ЛЪЖЦИ СА ТРАЙКОВ И АТОМСТРОЙ.СЛЕЗ 3 МЕСЕЦА ВЛИЗАТ В СИЛА НОВИ ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСТНОСТ ОТ ЕС И СЕ БЪРЗА ДА ПОДПИШАТ НЕЩО ПРЕДИ ТЯХ, ЧЕ ГИ Е СТРАХ ДА НЕ ИМ ПРОПАДНЕ ПРОЕКТЧЕТО.ОТ РУСИЯ СА ГО НАТИСНАЛИ БОРИСОВ И ПЪРВО НАТОПИХА ШЕФА НА НЕК КАТО НЕ СТАНА БОРИСОВ СИ ИЗМИ РЪЦЕТЕ С ТРАЙКОВ.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И Вълка сит и агнето цяло!
2
1
 
8
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
БЕХ - Тва не са ли оядението комуняри от времто на Сергея.. дето Боко щеше да ги увлнява , съкращава и разледва даже....
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано руснаците да не подкупят и тая процедура

Спонсорирани публикации