Лукашенко: Арестуваните за терористичния акт си признаха

Беларуският президент възложи да бъдат извършени разпити на опозицията
Обновена: 13 апр 2011 14:36 | 13 апр 2011 14:16, Елка Василева
71
Лукашенко: Арестуваните за терористичния акт си признаха
Снимка: Reuters

Терористичният акт в метрото в Минск е разкрит, заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко.

„Днес в 5,00 часа престъплението беше разкрито. Те дадоха показания“, каза Лукашенко.

„Главното е, че ние знаем кой и как го е извършил. Засега не е известно защо, но и това скоро ще стане известно“, добави той, цитиран от РИА Новости.

„Задържаните за терористичния акт в метрото в Минск, извършен в понеделник и отнел живота на 12 души, признаха за извършването не само на това престъпление, но и на други взривове“, съобщи Лукашенко.

„Задържаните признаха, че са извършили не само терористичния акт в метрото, на тяхната съвест лежат и терористичните актове в Деня на независимостта на 3 юли и във Витебск. Чудовищно, но е факт: всички тези негодяи, извършили престъпленията, са работели в конкретни трудови колективи – кой стругар, кой електричар“, каза Лукашенко.

Той е възложил във връзка с терористичния акт в метрото в Минск да бъдат разпитани опозиционни политици.

Още по темата

"Възложих да бъдат разгледани всички изявления на политически дейци. Ние търсим съучастниците и поръчителите. Тези дейци от така наречената „пета колона“ може да разкрият картите си и да посочат кой е поръчителят", каза Лукашенко.

„Всички да бъдат привлечени и разпитани, независимо от всякаква демокрация, стона и воя на чуждите страдалци“, заяви президентът на Беларус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
anarhist преди 13 години
сега не разбирам как може някой да твърди че в беларус е по зле от бг.имате интернет господа в youtube има филмчета може да се уверите че в беларус живеят по добре от колкото ние в българия.по добрите улици и санирани блокове са само мечта за нас .а що се отнася до заплатите едно е с три радиатора на времето да плащаш 18 лв за парно друго е сега само с 1 работеш радиатор сметката да ти е 130 лв.гледайте и покупателната способност.
70
2
 
3
 
! Отговори
Stalin преди 13 години
"всички тези негодяи, извършили престъпленията, са работели в конкретни трудови колективи кой стругар, кой електричар"Много ми напомня за едно друго време с едни други другари дето всичко им беше ясно. Тези другари сега са крупни капиталисти и тн.
69
6
 
4
 
! Отговори
ЩЕ ПАДНЕ .... преди 13 години
.....ЛУД МАЙТАП ОБАЧЕ, ....КАТО ГРЪМНАТ ОЩЕ НЯКОЯ БОМБА В БЕЛОРУСИЯ!ТОГАВА ЩЕ СА ВИНОВНИ.....ФАШИСТИТЕ ,"СВЕТОВНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ" И.....МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ....!ПРОРОК СЪМ----ТАКА ДА ЗНАЕТЕ!
68
3
 
3
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА,...... преди 13 години
...ЩЕ ИСКАМ ДА МЕ ПРИЗНАЯТ ЗА "ПРОРОК"!!!ВАНГА УМРЯ И ....НЯМАМ ВЕЧЕ КОНКУРЕНЦИЯ!ДЖУНА И КАШПИРОВСКИ ..ДА ГО ДУХАТ!ЛУКАШЕНКО ГО КАРА .....ПО СТАЛИНСКИ:...."ПРИЗНАХА СИ!"...ХА,ХА,ХА,ААА....!!!!СЕГА ЩЕ ЗАБРАНИ И ОПОЗИЦИЯТА!!!!ГОТОВ СЪМ , ДА СЕ ОБЗАЛОЖА!
67
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
РАзкритията са, благодарение на данните от видео-наблюдението в метрото и показанията на граждани свидетели на зрива. А колкото до икономиката и живота на обикновенните граждани- много по-добре са и от някой страни в ЕС. В Беларус не обичат мутрите и криминал-революционерите.
66
3
 
5
 
! Отговори
Елементарно, Уотсън! преди 13 години
Още първият ми коментар преди 3 дни беше ,че ще има репресии срещу опозицията и те ще си ''признаят''. После ще има шумни процеси и ''справедливи'' присъди......това при нас се е случвало вече преди 50 годиниСтадото ще бъде държано пак в подчинение.........
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, поне вършат работа,а тука милиаците се занимаваме със защита на интересите на САЩ по форумите.
64
2
 
5
 
! Отговори
belqta преди 13 години
Тия са ги разцепили. Имало е тормоз до толкова, че и да не са били виновни са по-склонни да си признаят отколкото да продължават да ги бият...
63
0
 
3
 
! Отговори
хм преди 13 години
Абе "Д", ти си мноооого ***! Само това ти трябва сега, терористи в БГ!
62
3
 
10
 
! Отговори
вв преди 13 години
МНОГО БОЙ СА ИЗЯЛИ КАК НЯМА ДА СИ ПРИЗНАЯТ!
61
7
 
0
 
! Отговори
д преди 13 години
Абе, ние що си нямаме атентатори ?
60
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе да ги млати бе! хората без крака ги изнасяха аз ще мисля за скапаната им опозиция! Бой по чутурите и толкова! Да не би онези в Гуантанаму да бяха осъдени! До стената ги слагай Лукашенко!
59
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Лукашенко: Арестуваните за терористичния акт си признаха"Ехеееееее,щe си признаят и още как човече.Там е социализЪм.....тънга-мънга НЯМА.
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
57Че ако е виновна опозицията да я смазва! Кой обича терористи! И аз бях за когато турците в БГ взривяваха влакове и убиваха майки с деца!
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще използва случая да смаже опозицията.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
55Ох милият демократ:)))))) Че и начетен! Само неговите вестници казват истината! Само неговото мнение отразява истината:))
55
4
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Всички комунисти сте един дол дренки, нямате аргументи и затова обиждате по ленински.
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И да не са направили атентата - пак ще си признаят...
53
2
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Любомирчо, каква работеща икономика има Беларус, бе? Какво произвежда? Не се пали толкова за глупости. Изхвърли броевете на Работническо дело, не са актуални.
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Беларус е на дотации от Русия, ако руснаците не им купуват продукцията са живи умрели.