Станимир Стоилов все по-близо до Черноморец

Той ще работи в тандем с Димитър Димитров-Херо
Обновена: 27 окт 2011 14:57 | 27 окт 2011 11:56, Красимир Ангелов
2
Станимир Стоилов все по-близо до Черноморец
Снимка: Булфото

Станимир Стоилов вероятно ще поема клуб от топ 5 на България, но това няма да е Левски, а бургаския Черноморец.

Митко Събев се е свързал с Мъри, тъй като имал желание да назначи нов старши-треньор, който да помага на заболелия Димитър Димитров, твърди "Тема Спорт".

Стоилов откликнал на идеята и се очаква след мача с Миньор да встъпи официално в длъжност. Двамата с Херо ще водят "акулите" в тандем.

След като бе уволнен от Анортозис, хасковлията бе спряган за редица отбори, като най-силни бяха слуховете за любимия му Левски. На този етап обаче подобна възможност пропада, въпреки думите на Тодор Батков, че това би бил добър вариант.

Само преди ден адвокатът призна, че любимецът на Сектор Б е вариант за наставник на сините, но само няколко часа по-късно стана ясно, че Мъри е пред договор с Черноморец.

В същото време се разбра, че Стоилов започва битка във ФИФА, след като Анортозис отказа да плати неустойка, въпреки че прекрати едностранно договора му.

Треньорът е клиент на Джанпаоло Монтенери, който го посъветва да тръгне от световната централа, а не от Спортния арбитражен съд в Лозана.

Адвокатът защитаваше Сколари, когато като селекционер на Португалия удари сръбския играч Иван Драгутинович след евроквалификация (1:1) през 2007-а. Монтенери измъкна бразилеца с наказание от само 4 мача.

Швейцарецът е професор, бивш шеф на Комисията по статута на играчите към ФИФА, където е работил 8 г.

Делото с Анортозис явно ще се точи дълго, а най-добрият изход за Стоилов е да получи в пълен размер заплатите си до края на договора през 2013-а - общо над 600 хиляди евро.

Успоредно кипърският клуб преведе на Станимир Стоилов последната дължима заплата - септемврийската. Малцина очакваха, но Анортозис все пак уреди актуалните сметки с българина.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Фен преди 12 години
Мъри,ние си обичаме Херо,но добре дошъл в Челноморец !
1
1
 
1
 
! Отговори
gogo преди 12 години
''Станимир Стоилов вероятно ще поема клуб от топ 5 на България''Брей ние сме имали футбол .Сега за чувам за първи път от 5 год. насам.Какъв е тоя топ ,колко клуба в България играят футбoл,като махнем разбира се А и Б група ?