Кейти Пери на върха, "21" продължава да е най-популярният албум

Седмичен преглед на световните чартове
Обновена: 27 фев 2012 09:51 | 27 фев 2012 09:31,
0
Кейти Пери на върха, "21" продължава да е най-популярният албум
Кейти Пери оглави класацията за сингли на Билборд. Снимка: Reuters

На музикалната сцена най-после се възцари относително спокойствие през изминалата седмица, след като трагичните събития около смъртта на голямата Уитни Хюстън и пищната церемония по раздаване на наградите Грами, посветена на нея, вече отшумяха.

Въпреки това скандал не липсваше и тази седмица. Бяха раздадени също така значимите Британски музикални награди, на която Адел привлече вниманието, което и без това е безкрайно към нея. С нетипично за нея и нейната  класа държание, тя показа среден пръст, след като не бе оставена да довърши  благодарственото си слово по повод  спечелването на може би най-голямата награда за вечерта – тази за най-добър албум.

Дали заради това, дари заради самата награда, или пък като все още неутихнал ефект от нейната доминация на наградите Грами, в престижните класации за албуми "21" на Адел се върна на върха.
Тя застана начело както в класацията на BBC Radio 1, така и в американската класация на Билборд. В Щатите зад нея съвсем очаквано застана Уитни Хюстън с продаващия се като топъл хляб неин албум с най-големите й хитове – "Whitney: The Greatest Hits".



На втората позиция е 41-вото издание на поредицата хит компилации "Now 41". Във Великобритания пък предишната победителка Emeli Sande с "Our Version Of Events" се смъкна до номер 2, а на третата позиция се класира много свежия Ед Шийрън с брилянтния му албум "+".

Както предрекохме преди седмица, новият сингъл на Кейти Пери "Part Of Me" дебютира веднага като победител в класацията за сингли на Билборд в САЩ. Като най-вероятно то ще бъде въртяно много усилено в следващите месеци по всички радиа и телевизии, както се случва с повечето хитове на американката. С него тя успя да изпревари в класацията Адел със "Set Fire To The Rain", както и легендарното "I Will Always Love You" на Уитни, което очаквано получи голямо излъчване. На 4-то място е Кели Кларксън със "Stronger", а поради вниманието към този голям хит "Rolling In The Deep" на Адел се изкачва с цели 12 места нагоре до петата позиция.


На Острова  нещата в тройката са подобни на миналата седмица, но не изцяло. Първенецът тази седмица е Gotye с прекрасното "Somebody That I Used To Know" заедно с Kimbra, което прогресира от миналоседмичната си трета позиция, на която се намества предишният първенец "Hot Right Now" на DJ Fresh и Rita Ora, което се излъчва постоянно по телевизиите в последните седмици. На второто място пък си остава Emeli Sande с "Next To Me".

На четвърто и пето място пък са нашите лични любимци. Доста изненадващо приятното "Wild Ones" от Flo Rida и Sia и невероятно дълбокото "Titanium" на Давид Гета, отново в тандем със Sia.
 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации