Градинска фея - най-подходящата мода за сезона

Ето какво да включите в красивата естетика
27 май 2024 22:00, Дарена Найденова
7
Градинска фея - най-подходящата мода за сезона
Снимка: iStock

Време е да се запознаем с най-новата модна естетика, която владее социалните мрежи, а именно "градинско момиче". Да, знаем, че цветята за пролетта и лятото не са нещо новаторско, но тази тенденция предлага освежаващо разнообрази на типичните пролетни мотиви. Вкоренена в ядрото на миналото лято, като cottagecore и "крайбрежна баба", естетиката на "градинско момиче" израства от вдъхновения от пандемията копнеж за лесен и безпроблемен живот и по-дълбока връзка с природата.

Представете си палитра от меки пастели, прохладно спално бельо, тъкани с волани. Въздухът е изпълнен с аромат на люляк и свежа земя. Естетиката е повече от просто рокли на цветя. Тук става въпрос за цялостна промяна в начина на живот. Градинските момичета не са обикновени почитателки на красотата. Те са създатели на нещо ново, не се страхуват да си изцапат ръцете. Тази връзка със земята се отразява в техния моден избор - практични, но очарователни ръкавици за градината, копринени шалове за връзване на косата назад, прохладни рокли с причудливи шарки и кошници, идеални за реколта от пресни зеленчуци или пикник на поляната.

Пазаруване като градинско момиче

Нещо, което трябва да имате предвид, когато навлизате в новата естетика за пролетта и лятото, е важността на съзнателното потребление. Как можете да участвате устойчиво в този модел? Отговорът е лесен - насочете се към дрехи и артикули, които могат да преминат изпитанието на времето, като в същото време са адаптивни към новите промени и могат да бъдат съчетавани с разнообразие от неща в магазина и във вашия гардероб.

Естетиката "градинско момиче" е идеалната възможност да изследвате ретро пазаруването по местен, осезаем начин. Посетете винтидж бутици в квартала си, където можете да разгледате износени от слънцето тъкани и да видите пастелните нюанси на естествена светлина. Потърсете рокли от памук и лен, които носят мекотата на цветна градина със своите флорални мотиви и карета. Отделете време да разгледате внимателно из стелажите за скъпоценни находки като автентични прибори и домашни декори. За тези уникални аксесоари, като чанти тип кошници, местните антикварни магазини и битпазари често са златни мини. И, разбира се, гигантска винтидж сламена шапка - с цвете - може да бъде идеалният завършек.

Вижте повече за тенденцията в Тialoto.bg

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: градинско момиче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Пеньоар и ролки да слагаме ли хахаха. С ролките ще е проблем права коса пада до половин един час ще трябва много китосване хахаха. Във влажно време мисия невъзможна. Чак сега разбрах защо в Германия по списанията за мода и т.н. снимат само негърки.
5
0
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 1 месец
Първото впечатление което ни направи в чужбина е колко големи обувки носят хахаха и защо са с по два номера по-големи никога не разбрахме, че даже и на децата хахаха. За едно красиво момиче преди около 8 години в описания стил майка ми изумена попита ама защо това момиче е толкова красиво, а има такива огромни крака и ръце хахахаха
4
0
 
1
 
! Отговори
СУФ преди 1 месец
До Анонимния с "големите чепици", незабравима съм, а :) И аз те обичам:)
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А през есента ще е актуална модата "Горски бабарок" с много широки панталони, шуба три размера по-голяма и с чизмите, с които баща й от време навреме ходи на лов. Майтапът настрана, сега са модерни не само дрехи спортен модел, но по-голям размер отколкото момичето трябва да носи, но също и обувките да са по-голям размер. Това последното не мога да го разбера, но е факт.
2
2
 
6
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
" крайбрежна баба"? Гугле транслейт ---- пльок
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боже какви глупости пишете.