Тлъсти наеми в Лондон по време на Олимпиадата

Цените за края на месец юли скачат до 5 пъти
Обновена: 2 май 2012 14:56 | 2 май 2012 08:25,
7
Тлъсти наеми в Лондон по време на Олимпиадата
Снимка: Reuters

"Мезонет под наем, Нотинг хил, Лондон, 700 евро на ден":  Мат Хеймън, щастливият собственик на имота, се надява да даде жилището си под наем срещу тази астрономическа цифра през първите две седмици на Олимпийските игри в Лондон това лято. 

"В началото въпросът бе да си изясня дали ще остана в Лондон по време на Олимпийските игри. В действителност градът вече е такова гъмжило, че си казах - по-добре да замина", обяснява Хеймън, цитиран от АФП. 
 
"По принцип къщата се дава за 300 евро на ден, но когато има игри, ще бъде по-скъпо. Около 600-700 евро, мисля". При тази перспектива за такова главоломно повишение на цените няма нищо учудващо в това, че пазарът е наводнен от оферти за периода на Олимпийските игри. Сайтове за отдаване под наем, официални или не, цъфтят и процъфтяват в мрежата. 
 
В квартал Стратфорд, народен, но пък съвсем близо до олимпийското селище, някои наеми скочиха пет пъти. Тези цени не са особено реалистични, отбелязват агенциите за недвижими имоти, които се опитват да вразумят прекалено алчните собственици. 
 
"Имаме запитвания от хора, които искат да работят за Олимпийските игри и са готови да направят малко по-големи разходи - близо 55 или 65 евро за нощувка. Само че никой не идва, казвайки: "Имам бюджет от 2500 или 5000 евро, намерете ми нещо"." 
 
За самите собственици на жилища идеята един вече зает апартамент да бъде освободен и отново да бъде даде под наем на цената на златото по време на Олимпийските игри със сигурност е изкусителна. 
 
Само че е рискована, смята Тим Хаят: "Искате ли да рискувате да изхвърлите един добър наемател, който го държи вече от 6 или 18 месеца, за да постигнете много краткосрочна печалба с перспективата да търсите на когода го дадете отново под наем след това при твърде високи разходи? Не е сигурно". 
 
Още повече, че британската столица не е лишена от леглова база с близо 140 000 хотелски стаи като цяло. Засега
предлагането превишава търсенето. И все пак някои се надяват, че положението ще се промени с наближаването на съдбоносната дата 27 юли, когато официално се откриват Олимпийските игри. 
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
do 3 преди 12 години
ako si4ko tova e viarno koeto si napisal si nai golemia balgarski *** koito sashtestvuva i balgaria e po dobre 4e te niama :)))))))) megdu drugoto kato si govorim za pari pravia 10 pati kolkoto tebe smeshko i tova ne e kriterii napravo sam potresen kakvo e napisano ot tova par4e N#3
5
0
 
1
 
! Отговори
Христо Михайлов преди 12 години
Платини няма ли да ходи да се оплаква.Нали му били високи цените на хотелите в Полша и Украйна,
4
0
 
3
 
! Отговори
до "Отвън" преди 12 години
На мен ми звучи - "Овен". Ами вземи си купи от B&Q едно въже от 10£ за да има на какво евентуално да се обесиш....
3
20
 
3
 
! Отговори
Отвън преди 12 години
Здравейте кукли.Аз печеля на месец по 3000 паунда чисто.Аз притежавам два апартамента.Единият от тях е 190кв и е обзаведен със скъпа и солидна мебел.Другият е малко по -малък и съм го обзавел с неща от първа необходимост.В първият се ширя аз самият,а във вторият съм натъпкал като *** в *** аграри незнаещи английски,тръгнали да се катерят по строежи и да ринат като *** по разни ферми,за които и не искам да знам и чувам.За тях важно е да има цигари,кафе,лютеница,сланина и боб- неща от особено значение за примата.Доя ги индивидуално на месец и това ми докарва един не-малък допълнителен доход.Аз се храня в изискани ресторанти,обличам се от маркови бутици и карам Хонда Сивик тайп ар.Холидеите си прекарвам на ски в швейцарските Алпи,а това лято съм го предвидил за заслужен отдих в Монако,за да пробвам тамошните ролетки,добрият коняк и разгуленият им живот след полунощ.Преди време в компанията която работя,се пръкнаха от някъде,двама мои бивши сънародници с глупавите им дипломи,но те са вече история.Веднага се заех със задачата,да им помогна да намерят изходът на фирмата и да затръшнат вратата зад гърбовете си,завинаги.Не беше трудно.След кратък но съдържателен разговор с шефът ми (който много ме уважава) аз му разкрих опасенията си,че и двамата говорят зад гърба му,относно сексуалната му ориентация.Той естествено беше възмутен и на момента използва възможността да ги освободи,тъй като бяха в пробен период.Те разбира се не бяха говорили нищо подобно,но аз,като един лоялен служител на тази компания,просто взех превантивните мерки с цел избягване на едни напълно възможни прояви за в бъдеще от подобен неприятен характер.Шефът ми поблагодари и ме помоли да му кажа в двуседмичен срок,със колко искам да ми бъде повишена заплатата.Ще го направя с радост след някой ден.Ето,че след премахването на тези двама ентусиазирани мършляци,аз продължавам своето безпрепятсвено изкачване нагоре.Дори не им запомних селските имена.Но има ли значение,важното е,че получавам точки от цялата работа и реализирам стремителен възход.А,нас малко щях да забравя да ви питам вие как сте и още ли се усуквате около 270лв на месец? мбухахаха
2
0
 
1
 
! Отговори
учен от бан преди 12 години
Спечеленото от наеми ще им излезе през носа после, когато трябва да възстановяват мазалотоот въпросните туристи - наематели,защото при вида на парите явно са забравили ,че прословутото английско възпитание,точност,коректност и обноски са еталон,който е мираж и не важи за останалия свят,ама..
1
2
 
3
 
! Отговори
пътник преди 12 години
Преди ходеха при другите народи, за да ги ограбват, а сега им идват на крака за същото...

Спонсорирани публикации