Десетки хиляди руснаци участват в Марша на милионите

"Русия ще бъде свободна", скандират протестиращите в Москва
Обновена: 12 юни 2012 15:55 | 12 юни 2012 15:16, Елка Василева
197
Десетки хиляди руснаци участват в Марша на милионите
В Москва се провежда Марш на милионите. Снимка: Reuters

Хиляди руски граждани скандират днес "Русия ще бъде свободна" по време на т. нар. Марш на милионите по улиците на Москва в знак на протест срещу управлението на президента Владимир Путин, предадоха информационните агенции.

Според изявление на лидера на Левия фронт Сергей Удалцов, цитирано от АФП, участниците в марша са над 100 хиляди при заявени пред властите 50 хиляди. ИТАР-ТАСС цитира данни на столичната полиция за около 20 хиляди участници към 14 часа московско време.

Още по темата

В 15 ч. московско време на булевард "Академик Сахаров" започна митинг, който бе открит от Удалцов. Той предложи да бъдат организирани безсрочни народни събрания с настояване за освобождаване на задържаните активисти на опозицията. Идеята е тези събрания да започнат на 7 октомври, тоест на рождения ден на Владимир Путин.

Съпредседателят на движението ПАРНАС Борис Немцов каза пред събралите, че руската конституция трябва да се промени, като бъде засилена ролята на парламента.

Протестното шествие и митингът се провеждат ден след поредица обиски в жилищата на опозиционни лидери и след влизането в сила на новото законодателство, предвиждащо големи глоби за нарушения на обществения ред.

Посрещнати от проливен дъжд, мнозина от демонстрантите се шегуваха, че дъждът е поръчан от президента. Те развяваха знамена и скандираха "Русия без Путин" въпреки отсъствието на лидерите, които днес са в Следствения комитет за разпити във връзка с вчерашните обиски.

Удалцов пренебрегна призовката на следователите с мотива, че е сред организаторите на днешната протестна проява и не може да отсъства от нея, предаде Ройтерс.

Опозиционният депутат Иля Пономарьов заяви пред Ройтерс, че числеността на демонстрантите възлиза на 60-70 хиляди. Полицаи с шлемове са разположили метални заграждения по протежение на шествието, но полицейското присъствие е по-малко в сравнение с предишни протестни акции на руската опозиция.

За по-късно днес са предвидени и митинги в подкрепа на Путин, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
0
 
! Отговори
Данчо преди 11 години
И какво стана?Конфискуваха им 1.5милиона евро в пликове и сега има да чааакат братска заокеанска помощ?*** има не само у нас!
123
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като са толкова много - "марш на милиони" защо не печелят власт с избори, а искат с насилие да свалят избраните. Скапани американски слуги
122
1
 
4
 
! Отговори
Червена бабушка преди 11 години
Мача свърши, нека всички зависими от братския съветски съюз да се стегнем и да го възхваляваме другари. Да на партокрацията - не на демокрацията ! Ура другари !
121
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Русия ще бъде свободна" Нима има нещо по лошо от това за българското русофилство?Това означава скъсване на пъпната връв и хранителната верига захранваща това срамно българско явление.
120
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А тези които не маршируват и не протестират. Те май са доста повече
119
1
 
2
 
! Отговори
до 180 преди 11 години
Хахахахахах, отивай да се гръмнеш бе .................
118
8
 
6
 
! Отговори
до 179 преди 11 години
Правото на 3-ти мандат, си го имаше и преди(нищо не е променяно), стига да не са 3 последователни. Точно за това не се кандидатира за президент през 2008 г. За Швеция, глобите са: 4 г за организатори на несанкционирани мероприятия, по 2 г за участниците.(г - години);-))
117
5
 
11
 
! Отговори
до 177 преди 11 години
Промяната в конституцията дадаха право за 3-ти мандат на Путин, а също и увеличиха продължителноста на същия, какво повече да ти обяснявам.И за САЩ, не знам как стоят нещата, но в Германия и Швеция няма абсолютно никакви глоби за протестиращите, а за Франция съвсем наскоро даже имаше и протест на *** за зачитане на труда им :))) и някой там не глобява хората за подобно изразяване на мнение, камо ли пък обиски по домовете :)
116
4
 
4
 
! Отговори
хохи преди 11 години
ееееее браво на 174-марк-най после се появи и един трезво мислещ човек-естествено е шеви пред масквоча -но това показва нивото на останалите колхозници тавариши
115
4
 
7
 
! Отговори
до 170 преди 11 години
Разгледай глобите в Сащ, Франция, Англия, Германия, Италия, Швеция, наскоро "подобрена" в Канада и особено годинките затвор. Де те помоля да посочиш, какво точно е променил в конституцията Путин, за да остане на власт?!?
114
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИИИИиииии чак пък хиляди.....да не са милиарди...ало днес.бг стига сте *** г...а на уорлик, отиде си той вече... ама вие по стар навик:)))
113
4
 
8
 
! Отговори
хохи преди 11 години
тетка маро ти си с най промит мозък-никой не е антируски настроен руснаците си ги обичаме но ни е жал за братята славяни защото ги мачкат шайка олигарси както и нас .сега изясни ли ти се .
112
6
 
10
 
! Отговори
до 160 преди 11 години
Я не се излагай бе, в коя цивилизована страна конституцията е променена от една партия в угода на нейния вожд, с една единствена цел да остане на власт, и в коя страна има глоби за изразяване на мнение чрез протест в рамер на 10 хил. долара .........
111
6
 
20
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 11 години
В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ в митинга са участвали към 15 000 души.Като се има предвид, че е официално разрешен и провеждането му е съгласувано с местните власти, фактът че е събрал толкова малко хора -- 3 пъти по-малко от заявените от организаторите му 50 000-- показва, че митингът в действителност е провал.Защото, да не можеш да събереш по-вече от 15 000 хиляди души в една 12 милионна Москва -- това са само постоянно живущите в нея, а над 5 милиона са временно пребиваващите -- това е не просто провал, а политически резил.Разбира се Западните медии ще го обявят за грандиозен успех, надувайки цифрата на участниците до 100 000, и измисляйки всевъзможни оправдания защо митинга не е бил още по-"грандиозен".А този сайт, който е американска собственост, естествено повтаря дезинформациите на Западните медии. Той затова е и създаден -- да промиваа мозъците на българите в антируска насоченост в съответствие със Западните интереси.
110
1
 
2
 
! Отговори
хохи преди 11 години
брокерката -обиждай на воля имаш право -защото раята е за подигравки щото иначе се взима на сериозно и почва да оправя я русия я китай и дори америка-а че тука е мизерия няма нищо че ограбиха собствената им държава -пак няма нищо това не е актуално-обаче китай и русия трябва да се вслушат в техните глупости те са международни експерти и капацитети...хихихихихихихахахахахахахах ей клоунчетата на батко...
109
4
 
8
 
! Отговори
Брокерка преди 11 години
Добре че руснаците са недоволни от живота си че панически бягат и идват да купуват имоти у нас в морските градове и курорти. Не знам кой крив кой прав ама всички руснаци които идват в офиса ни плюят по системата и политиците им. За тях рай е там където не е Русия. Просто от опит го казвам, не искам да обидя стотиците завършили в Русия българи пишещи във форума.
108
1
 
5
 
! Отговори
хохи преди 11 години
погледнете ако смеете по нагоре вдясно и ще видите пише така-ВОДА ТОК И ГАЗ НАГОРЕ ОТ 1ЮЛИ -и това е понеже сте много светнати политолози и много страшни разбирачи и нещастници та и русия зехте да оправяте
107
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ххахахаха - "Посрещнати от проливен дъжд, мнозина от демонстрантите се шегуваха, че дъждът е поръчан от президента.", а на снимката слънце ,та се не трае:)))))))то бива, бива да сте улави, ама поне си слагайте снимки вързани с текста, че съвсем ви цъфва "десетохилядността " на митинга:)))
106
2
 
3
 
! Отговори
хохи преди 11 години
абе аре оправете си собствената тиня и после давайте акъл на другите бе *** ниедни-складове гърмът човешки права никакви икономика -вследствие от назначени бизнесмени феодално бедно и неграмотно общество -ама путин та путин-вие сте обикновенни нещастници
105
6
 
5
 
! Отговори
до 157 преди 11 години
Кой ти каза, че Путин е променил конституцията за да остане на власт. Глобите са съизмерими с тези на демократичния свят(където се полага и затвор). Бойко ще има нещо общо с Путин, ако вдигне заплатите няколко пъти.

Спонсорирани публикации