Гърция е на крачка от тоталния крах

Разрухата е очевадна, пише печатът в Атина
Обновена: 12 юни 2012 15:02 | 12 юни 2012 10:20, Елка Василева
305
Гърция е на крачка от тоталния крах
Гръцката държава изнемогва при изплащане на заплати и пенсии. Снимка: архив, Reuters

Продължителният предизборен период, политическата несигурност и растящата заплаха за излизане на Гърция от еврозоната са смъртоносният удар върху икономиката на една страна, която от пет години насам е подложена на изпитание от дълбоката рецесия. Разрухата е очевадна, а държавата изнемогва при изплащане на заплати и пенсии, пише в. "Катимерини".

Не върви бизнесът на гръцките фирми с външни контрагенти, след като застрахователите решиха да не обслужват сделки с Гърция, Приходите в хазната са се сринали и се очаква тази ситуация да продължи поне до края на юни.

Пред пълен срив е и енергийният пазар, след като две енергийни компании затвориха врати заради неизплатени дългове, което доведе много други компании до прага на фалита.

Все по-голям спад бележи и туризмът тази година, а оценките на туроператорите са изключително мрачни. Резервациите в Гърция са спаднали до 50 на сто.

След изборите на 6 май инвеститори масово напускат страната, строителството е замряло, рекорд бележат затворените предприятия, на крачка от краха са и държавните болници, а все по-непосилно е за осигурителните фондове да плащат пенсии и това ще проличи още от началото на юли, алармира още в. "Катимерини", цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърция е на крачка от тоталния крахЕ хайде бе, кога ще я направят най-сетне тази крачка?
200
13
 
9
 
! Отговори
martin преди 12 години
мия 4инии ж гърция и взимам 850евро на месец.Никога няма да се върна в България,никога!!!!!!!
199
2
 
6
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 12 години
Тъпанарите си мислеха, че ще ядат и пият за сметка на работливите Немци и Французи. Сега идва ред на разплатата. Тука във Германия започнаха да се мъкнат разни хорица които са работили във гърция, издържат по около един месец. Просто некачествени и *** парчета минали през гръцката лентяйска школа. Ако не ги изгониш си тръгват сами работя полир.
198
0
 
7
 
! Отговори
до всички преди 12 години
понеже сам *** и не разбирам от финанси.като имаш да даваш 5 лв на някои трябва ли да ги върнеш и като имаш да вземаш 5 лв трябва ли да си ги търсиш
197
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никога не се пързаляйте върху тънък лед.
196
1
 
2
 
! Отговори
до 254 преди 12 години
кой ви го каза какъв кредит има точно България ?-и от кого точно е зает?-това е най-голямата тайна.....Но изключително наивно е да мислите че няма споразумение за кредит....Каква е разликата м/у МВФ,СБ,ЕБ и частни френски кредитори-без прозрачност?-като парите са на едни и същи частни лица......
195
9
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
"Прогресира само тази нация, която може да направи от много един."- стара мъдрост. Гърците са кадърна нация в това отношени е, за разлика от "татаромонголската" ганьовска сбирщина....
194
0
 
0
 
! Отговори
До 255 преди 12 години
Напълно законно постъпва -от статията "...Обяснението е във Виенската конвенция за дипломатическите отношения от 1961 г. Като международен служител Кристин Лагард се ползва от специфичен фискален статут-чл. 34..."Разбирам да е длъжна да ги плаща, да няма такъв статут и просто да скрива размера на доходите си, като не плаща реалните данъци върху 380 939 евро годишно - това вече е нещо различно....
193
0
 
0
 
! Отговори
Валя преди 12 години
До 253Остави това, ами от мене крадат и просят.
192
0
 
1
 
! Отговори
Валя преди 12 години
До 253Ех, явно съм в 101-ия %.
191
6
 
3
 
! Отговори
болотО<>Отолоб преди 12 години
Хич не ми пука за гърчолята...., да плачат. Лошото е , че поквариха едно цяло поколение млади българчета с балонските заплати които даваха. Сега младите се обиждат, ако у нас им предложиш заплата под 1000 евро и напускат България, а навън сега нищо добро не ги чака.
190
1
 
3
 
! Отговори
даркоС<>Сокрад преди 12 години
Още навремето, френският президент Валери Жискар деСтен е казал, че Европа без Гърция е като дете без акт за раждане.Съвременната ренесансова Европа е плод на идеалисти утописти, които почти 20 века след залеза на елинизма се заемат да го възраждат и на тази база да изградят една нова епоха, епохата на Ренесанса. Цялата ни позната антична гръцка култура е създадена през Ренесанса, включително и Илиадата. Илиадата е достигнала до нас в множество РЕНЕСАНСОВИ ръкописи на латински и ренесансов-омиров старогръцки. Оригинален старогръцки ръкопис на Илиада няма запазен, има такъв на латински , известният на учените Сирийски ръкопис, за когото последните, забележете допускат, че може и да е превод от гръцки ръкопис, който може би, бил изчезнал.Европа до последно ще подкрепя своята илюзия Гърция, защото на тази илюзия се гради европейската идентичност.
189
1
 
6
 
! Отговори
До 253 преди 12 години
България НЯМА Кредитно споразумение с тройка кредитори. Имахме фалит на държавата преди 15 години, но сега НЯМАМЕ кредит от МВФ и нямаме задължения по плащане на дълговете ни- всичко е изплатено, както е било договорено.Пак не ми отговорихте- как стои въпросът с призивите на СИРИЗА за предоговаряне на Меморандума за спасителна помощ,който е част от правилата в Рамковият договор на EFSF - напишете това в нета и разгледайте сайта -EFSF FRAMEWORK AGREEMENT,както и Lending operations ТОВА Е ИСТИНАТА
188
9
 
4
 
! Отговори
скиахтро преди 12 години
80% от българите крадат, за да се издържат, останалите 20 просят, бахви у достойнството, дръжте си достойнството за вас
187
0
 
2
 
! Отговори
до 243 преди 12 години
да ви имам националното достойнство:):):)
186
4
 
6
 
! Отговори
Българка преди 12 години
Ние пък с мъжа ми получаваме евро от държава от еврозоната - такива са ни договорите и квалификациите, работим от дома ни и си харчим еврото в София- по 3к евро на месец - 6к лв.:) Поздрави от София:)
185
6
 
5
 
! Отговори
Greece преди 12 години
Чистач на *** съм и взимам 1300 евро заплата! Поздрави. :)
184
0
 
2
 
! Отговори
До 248 преди 12 години
Тези Ваши "причини" могат да отразяват само Вашето мнение. Къде Ви е обективността в случая? Нещо да цитирате статистика,цифри, официални данни в подкрепа на мнението Ви? Защо не допуснете поне 1 промил позитивни последици за България? Вижте статията- отразява ФАКТИ и то ПУБЛИКУВАНИ В ОФИЦИАЛНАТА ГРЪЦКА ПРЕСА! Къде са Вашите факти? Знаете ли какво значи това :"Не върви бизнесът на гръцките фирми с външни контрагенти, след като ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ РЕШИХА ДА НЕ ОБСЛУЖВАТ СДЕЛКИ С ГЪРЦИЯ"?
183
0
 
9
 
! Отговори
БГ до 247 преди 12 години
Причината да не дойдат въпросните 50% в България са че нито условията по нашето черноморие са същите нито обслужването за цените да не говорим тактиката ,,ден година храни" отдавна не работи затова имаме отлив на туристи през последните години.Въпросните туристи по скоро биха се пренасочили към Турция колкото и да ни е неприятно.И стига с тези заучени социалисти комунисти и т.н.всъщност политиката не ме интересува изобщо,а и не съм грък а чист БЪЛГАРИН.
182
4
 
6
 
! Отговори
До 245 преди 12 години
"Как не разбра тъпия българин че когато съседа ти е зле в един момент то ще рефлектира върху теб самия .." ТЪПИЯТ СТЕ ВИЕ! "Резервациите в Гърция са спаднали до 50 на сто..." Цитат от статията Защо тези туристи да не дойдат в България? Как НЕГАТИВНО ще рефлектира на България поне 50% от 50тте % отказани резервации за Гърция да се пренасочат към България? Всъщност - или сте социалист или сте грък- друга възможност така да обругавате българите в бг. сайт не виждам;)

Спонсорирани публикации