Тестват кучетата от квартал "Редута" за агресия

Общината разбрала за инцидента с 89-годишния мъж от медиите
Обновена: 14 юни 2012 08:40 | 14 юни 2012 08:40,
326
Тестват кучетата от квартал "Редута" за агресия
Снимка: архив, Булфото

Докато има дори едно безстопанствено куче на територията на Столична община, винаги ще има риск, каза пред bTV заместник-кметът на София Мария Бояджийска по повод поредния случай на нахапан от кучета столичанин.

Вчера 89-годишен мъж беше приет с опасност за живота в ”Пирогов”, след като е бил открит нахапан от кучета в градинка в кв. „Редута“.

Още по темата

Оказва се, че в общината не знаят обстоятелствата около инцидента и дали става въпрос за безстопанствени или домашни кучета. Разбрали за случилото се от медиите, тъй като работели само по сигнал.

Изпратени са вече два екипа, които работят в района на квартал „Редута”, като е наредено всички безстопанствени кучета там да бъдат заловени и да им бъде направен тест за агресивно поведение, за да се предотврати повтарянето на друг подобен инцидент.

По думите на Бояджийска в началото на седмицата са разпоредени проверки на всички паркове на територията на Столична община, като това е направено по сигнали на граждани за наличие на бездомни кучета.

Заместник-кметът обясни, че в следствие на инцидента с проф. Тачков, който загина в началото на годината, след като бе нахапан от бездомни кучета, се стигна до промяна в Наредбата за безстопанствени животни и вече има обявена обществена поръчка за изграждане на приют за бездомни кучета.

„Докато има дори едно безстопанствено куче на територията на Столична община, винаги ще има риск от инциденти и нашето желание е да сме в състояние да настаним кучетата в приюти, но приюти, които не изискват ненужно и неоправдано високи разходи”, заяви заместник-кметът на столицата.

Бояджийска допълни, че в момента се правят промени в структурата на „Екоравновесие”, за да могат да се увеличат екипите на общинската организация и да има ясни разчети за действията им, тъй като това струва на гражданите сериозни средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
2
 
! Отговори
до 252 преди 11 години
пич ти не си наред.ти знаеш ли,че с твоето съществуване отнемаш право на други същества да живеят.Знаеш ли колко "заичета"примерно щеше да има на мястото на къщата ти ако тебе те нямаше.Живота е борба.като искаш да осигуриш живот на други "твари" метни се от някои блок.Я мисли малко по задълбочено.
209
1
 
7
 
! Отговори
до лудия/та преди 11 години
Само един *** може да призовава ХОРА към избиването на какви да е животниСамо един *** може да НЕ призовава към избиване на животни, при положение, че тези животни ЯДАТ ХОРА. Прегледай се и се лекувай, не си добре.
208
1
 
3
 
! Отговори
Чори преди 11 години
Бояджийска, не е ли вече време да си подадеш оставката... или това не важи за теб. Още колко човека трябва да бъдат разкъсани, та най-сетне някой да поеме политическата и административна отговорност за това съзнателно бездействие?
207
2
 
3
 
! Отговори
мухи преди 11 години
След като преди 20 години в един план се реши,че българите сме много и трябва да намалеем до 6 милиона,вземайки хуманни мерки като бедност и глад,защо да няма план за намаляване на една излязла от контрол кучешка популация ?При извънредни ситуации се взимат драстични мерки,а след това се прави профилактика.
206
0
 
3
 
! Отговори
до 232 преди 11 години
Не знам какво е било първото ти мнение за справяне с проблема. Хората са раздразнени и колят и бесят, защото това е поредният случай на зверски нахапан дядо. Реакцията е нормална. Ненормално е да не са раздразнени. Проблемът явно не може да се реши без да се избива някой - трябва да изберем дали да са кучетата или хората. До там стигнахме след 15 години цивилизовано справяне с проблема улични кучета.И прасетата са живи, ама хапваш пържоли,животът е такъв,кръговрат,мишките и *** също са жи
205
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само един *** може да призовава ХОРА към избиването на какви да е животни.***,мекотело,нищожество,както искате го наречете,но това със сигурност не е нормална твар.Насилието и агресията са проблем на обществото безумни ***.
204
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега тест - догодина и матури за кучетата....
203
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно куче ако не хапе няма да е куче.Не знам защо ни занимават с тези "новини" в момента.Отвличат вниманието на хората от много по-важни и фрапиращи неща,които се случват в момента.
202
1
 
3
 
! Отговори
до 233 преди 11 години
Е като съм раден през комунизма - значи съм с промит мозък на 26? Я по-кротко. Майките и бащите ни ще си отидат, и ние ще си отидем. А какво ще се промени? А дали ще е за по-добро бъдеще? А дано...
201
1
 
5
 
! Отговори
градинко преди 11 години
Според теб евреи = кучета. Кой казваш бил фашист?
200
8
 
1
 
! Отговори
Еколог преди 11 години
А каква е разликата между това да избиваш кучета и да избиваш евреи? Не сте ли едни фашисти всички любители на изтреблението?
199
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с тия старци, има много случаи на нахапани деца, студенти (млади!!) и т.н. А пък на джипа в Младост от онзи ден какво му беше, та и той отиде зян
198
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
236,твоето дете яде ли храна, хвърлена на улицата?Как мислиш, от кой етнос са били тези деца?
197
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мартин,мен пък ме нападна глутница кучета, докато просто се прибирах от работа. Не ставай смешен, виждал съм и дете да нападат, което просто си играе в градинката. И стига с тия глупости, че те "подушвали лошите хора". Викаш, малкото дете, играещо си на пясъчника, е лошо?
196
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
и после - кучетата били лоши - а хората - добри ?нали това казах - преди време две деца на по 2 години се отровиха от кюфтета с антифриз, хвърлени на улицата.сега бащите им сигурно търсят хора като пишещите в този сайт.
195
11
 
2
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
Мен защо не са ме нахапали и не са ме убили до сега? Виждал съм как реагират старци на бездомни кучета ... викат срещу тях и замахват с бастуна. Старите хора са предубедени, че кучето е лошо за съжаление. Ако си мине покрай него тихомълком, кучето дори няма да му обърне внимание. .. нека да не задълбаваме, защото не знаем къде е истината с конкретния случай. :)
194
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
нагли, агресивни старчоци
193
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
докато не умре и последния, роден при комунизма - няма да се оправим. вие сте с промити мозъци..
192
4
 
2
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
До 227. Прав си - опитвам се да се интегрирам в начина на писане и разсъждаване тука просто. Защото първия ми коментар уж беше разумен, но всички взеха да колят и бесят. Опитвам се да кажа, че много лесно може да се реши проблема без да се избива никой. И, че всички живи на таз земя трябва да имат право на живот.
191
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
споделяме един живот, а е беззащитно спрямо насКак ще е беззащитно спрямо нас, по - скоро нахапаният старец е бил беззащитен спрямо тях. Осъзнайте се, че ставате смешни вече