Всяко второ бездомно куче било изхвърлено

Завишен контрол над собствениците, искат “Четири лапи“
14 юни 2012 17:10,
188
Всяко второ бездомно куче било изхвърлено
Снимка: Булфото

Всяко второ бездомно куче в София не е родено на улицата, а е било изоставено от своя стопанин, показват данни на международната организация за защита на животните "Четири лапи".

От 2008 до 2011 г. няма нито един наказан собственик, който е изхвърлил домашния си любимец на улицата. Все още реално не работи и единната база данни, в която трябва да се вписват данните от микрочиповете на домашните кучета, посочват от организацията.

Според специалистите от “Четири лапи“  у нас все още няма работещ механизъм, който да спре масовото изоставяне на домашни кучета и това е в основата на проблема с бездомните животни.

По техни данни всяка година от улиците на столицата се изтеглят под една или друга форма над 4 000 бездомни кучета, но местата им веднага се заемат от поредните изоставени домашни любимци.

Ако има стриктен контрол върху безотговорните собственици на домашни кучета и се намали до минимум броят на изоставените животни, проблемът може да се реши в рамките на 2-3 години, смятат от "Четири лапи".

Единствената причина за липсата на трайно намаляване на бездомните кучета е заниженото прилагане на разпоредбите на законодателство, което дава ясни насоки какви мерки трябва да бъдат взети, за да се реши проблемът, смятат от “Четири лапи“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
3
 
! Отговори
до 143 преди 11 години
И тях ли да убием? Айде после е всеки с диабет. Жалко същество си. Научил си някакъв термин отнякъде и ме определяш по него. И аз мога да ти напиша, че си педофил и като отречеш да напиша "Ами и другите педофили твърдят така". Нямаш никаква толерантност, а в замяна на това нормалните хора толерират такива изверги като теб.
105
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
150,виновни са, че хапят и разнасят зарази, а ти месо ядеш ли
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За 20 г. демокрация еиднствено популацията на кучетата и *** расте, а българите се топим! Май нещо демокрацията ни е крива.
103
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво са ви виновни кучетата, бе садисти. Хора като вас стават рано или късно насилници над всяко живо същество.
102
1
 
6
 
! Отговори
- преди 11 години
Явно "Четири лапи", се стреми да отклони вниманието от себе си и го насочва към стопаните на домашни любимци. Единствената причина за липсата на трайно намаляване на бездомните кучета драги ми "Четири лапи" НЕ са стопаните, а лъжливите организации като вас дето сте "дупе" и "***" с Фандъкова. Как не ви е срам да обвинявате, сочите с пръст и тормозите хората, които наистина обичат животните. Малко ви беше земетресението от 22-ри, явно трябва да едно още по-голямо, за да се чукнат по главата няк
101
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 11 години
Значи Българина обича да живее в джунгла като примитив, обграден от дива фауна ***. Паралелно с това обаче, някой друг му е виновен че не е цивилизован и че е спорно дали всъщност ходи изправен на два крака.Просташка нация. Сама си е виновна за ***.
100
1
 
5
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Наглостта на "Четири лапи" и страстта към медийни изяви, когато положението стане напечено са безгранични! Но те явно и на училище не са ходили и не могат не смятат. Ако твърдението им основаващо се единствено на ПРАЗНИ приказки и целящо насаждане на омраза към стопаните на домашни кучета, беше вярно, то тогава в София бездомните кучета нямаше да са 9 000 , а най-малко 50-60 000. Освен това нито едно домашно куче, НЕ би оцеляло повече от седмица-две на улицата, камо ли да допринесе за популацият
99
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора дето не са отглеждали животно нямат право да говорят тука. Вие сте ненормални ако си мислите , че ние хората които имаме животни ги държим некастрирани и не обезпаразитени ние също имаме деца бе нещастници. Кучето се кастрира още на няколко месеца, всеки месец се води на вет да му даде хапчета за вътрешни парзити правят се иследвание за това. Отделно слагаш и за външни. И да аз например го водя за кайшка нищо че тежи 2 кг. И на мен не ми е приятно да ме нападат бездомчовци.
98
3
 
8
 
! Отговори
Автоматична Оправия преди 11 години
От 12г. живея в Чехия- още не съм видял бездомно куче! Как така??? Ами виетнамците са второто по големина малцинство (след украинците). Тея *** от снимката горе са без кайшка на врата- значи имат към 44 минути живот преди да станат на МАНДЖА с гъби, бамбук и ориз, после кожите заедно с главата ги простират на терасата... Справка: работническите общежития на Шкода в град Млада Болеслав!!! Решението на проблема е напълно ХУМАННО. Много поздрави на фондация Четири лапи. Такава тука няма...
97
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Странна държава сме си. Българите намаляват, а популацията на *** и кучетата расте все повече.
96
1
 
4
 
! Отговори
До 136 преди 11 години
Абе те и лудите твърдят, че не са луди, ама си стоят в лудницата с усмирителни ризи.
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
134, а в тая бяла държава имате ли си бездомни ***, ако твоето куче нападне и ухапе човек какво става
94
0
 
1
 
! Отговори
------ преди 11 години
* с неговия антифриз нямяше начин да не се появи пак. Страшно е когато децата плащат грешките на родителите си!
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
136, така ли, я да видим, какво ти е мнението за бездомните кучета, както и за бездомните котки, плъхове и т.н. твоето куче кастрирал ли си го, водиш ли го на каишка и с намордник, какво ти е мнението за масовото евтаназиране на уличните ***
92
3
 
6
 
! Отговори
до 133 преди 11 години
Ами не знам, но знам че преди година-две видях обесено куче на една от магистралите в България отвратих се. Това куче дори да те е загхапало не оправдава жестокостта на тоя, който е намерил сили и да го обеси. Това е ненормална работа вашето толкова се омраза не е на хубаво.
91
2
 
0
 
! Отговори
До 134 преди 11 години
Това в Animal Planet ли го гледа?
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре де - защо не започнем да "изтегляме" по 20-30 ооо кучета годишно от улиците? В Америка евтаназират около 3-4 милиона годишно !!!
89
3
 
1
 
! Отговори
до 132 преди 11 години
Ами това значи, че не съм кучкар, въпреки че имам куче. Нещо не съвпадам с определението ти.Ти го каза.
88
1
 
4
 
! Отговори
До 130 преди 11 години
Къде в САЩ има бездомни кучета бе ***? Какво правят в САЩ с бездомните кучета знаеш ли? Един месец в приют и после ликвидация, никой там не се занимава с кастрации и тем подобни простотии, да не говорим някой да връща бездомното куче в местообитанието му! Намали малко Animal Planet.
87
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като чета коментарите и започвам да се радвам, че съм се махнала от тая *** дупка пълна с злобни полухора. Вие сте ненормални бе и си заслужавате съдбата. Засрамете се. В Америка всеки дом има най-малко по едно куче и никога не съм чула това да е обидно да те ругаят да ти викат кучкар и т.н..Вие сте ненормални...срамна работа

Спонсорирани публикации