Всяко второ бездомно куче било изхвърлено

Завишен контрол над собствениците, искат “Четири лапи“
14 юни 2012 17:10,
188
Всяко второ бездомно куче било изхвърлено
Снимка: Булфото

Всяко второ бездомно куче в София не е родено на улицата, а е било изоставено от своя стопанин, показват данни на международната организация за защита на животните "Четири лапи".

От 2008 до 2011 г. няма нито един наказан собственик, който е изхвърлил домашния си любимец на улицата. Все още реално не работи и единната база данни, в която трябва да се вписват данните от микрочиповете на домашните кучета, посочват от организацията.

Според специалистите от “Четири лапи“  у нас все още няма работещ механизъм, който да спре масовото изоставяне на домашни кучета и това е в основата на проблема с бездомните животни.

По техни данни всяка година от улиците на столицата се изтеглят под една или друга форма над 4 000 бездомни кучета, но местата им веднага се заемат от поредните изоставени домашни любимци.

Ако има стриктен контрол върху безотговорните собственици на домашни кучета и се намали до минимум броят на изоставените животни, проблемът може да се реши в рамките на 2-3 години, смятат от "Четири лапи".

Единствената причина за липсата на трайно намаляване на бездомните кучета е заниженото прилагане на разпоредбите на законодателство, което дава ясни насоки какви мерки трябва да бъдат взети, за да се реши проблемът, смятат от “Четири лапи“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
130, зависи какво животно, ако те нападне куче, какво правиш, седиш и чакаш да те изяде ли, аре и ние не ядем доматите с колците
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
131, асоциални същества, отчуждени от всичко човешко, превъзнасящи само един животински вид
84
2
 
4
 
! Отговори
до 127 преди 11 години
Я ми дефинирай термина "кучкарите" нещо не го намирам в речника. И дали имаме мозъчна дейност ти не можеш да определиш, не само защото не ни познаваш, а и защото си ***.
83
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
все за САЩ говорите ама там ако удариш дори животно отиваш за три години на топло, така че такива *** като тука там няма да им се размине. Думата "жестокост" там хората я осъзнават не като тука да риташ и да убиваш животно и да се мислиш за герой. В България е чудовищно отношението към животните което говори лошо.
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
126 а и не разбрах, в щатско имате ли бездомни кучета
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
126, ние говорим за безстопанствени животни, които са си *** и за спазване на законите при отглеждане на домашни, къде вида тука садизъм, а не разбрах, месце хапваш ли
80
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човек да плаче или да се смее на този тотално глупава констатация! Крадеца вика дръще крадеца. Кой ако не кучкарите развъждат песове? И понеже са много жалостиви, състрадателни и най-важното лишени от мозъчна дейност кучкарите изхвърлят потомството на отглежданите от тях кучета на улицата! Айде дайте да си назовем нещата с истинските им имена - колко стопани на домашни кучета си кастрират любимците? 1-2% може би? Къде отива потомството на тези кучета?
79
3
 
4
 
! Отговори
до 116 преди 11 години
по-леко със заключенията относно налудничавостта на другите, защото е дота странно човек прави разлика между *** и домашни любимци. има проучвания на психолози за причините, пораждащи садизъм и жестокост - чети, ако те интересува. в САЩ и белите страни законите за защита на животните имат не само хуманен характер, но и възпитателен - хората да знаят, че агресията и жестокостта са криминални деяния.
78
3
 
4
 
! Отговори
да бе да преди 11 години
абе глупости бе тия ненормални ли са..всяко второ изоставено...ще им се. Аз не познавам нито един човек изоставил кучето си. И освен това породата по улиците е винаги само една ..***. Просто парите за кастрация са отишли в нечии джоб, до сега ако бяха си свършили работа щеше да има много малко кучета.И да идат в *** махали да ги разчистят щото от там идват глутниците ония там си ги развъждат то е толкова просто.
77
2
 
2
 
! Отговори
до 116 преди 11 години
"налудничЕвост", "сЪдист"... какво повече да добавя към убеждението си, че колкото по-*** е човек, толкова повече мрази животните
76
2
 
4
 
! Отговори
granatomet преди 11 години
няма спасение от толерастията
75
5
 
2
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Ами като се замисля за това кучемразците са виновни. Като натискат да се прокарват абсурдни закони против животните, в крайна сметка правят всичко възможно да стане отглеждането на домашно куче невъзможно.
74
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Неможах само да разбера кога най-накрая меките китки ще поискат да се забрани със закон на вълците да убиват невинните, милички, не строрили на никого зло зайчета?
73
1
 
0
 
! Отговори
по същество преди 11 години
Докато не се приеме закон за задължителна кастрация на дворните кучета, ще се точат пари, много пари за екипи, ефтаназии, приюти и подобни неефективни и временно действащи мероприятия. На практика не може да се осъществи контрол върху изхвърлянето на кученца. В София има няколко центъра за безплатна кастрация. Защо до сега не се приема наредба, задължаваща стопаните на дворни кучета да ги кастрират?!
72
5
 
3
 
! Отговори
До 106 преди 11 години
Кой твърди че всички серийни убийци са били насилници над животни в детството си? Дай някакво име или конкретна научна статия! Това което пишете вие кучкарите винаги граничи, а понякога и минава границата на налудничевостта! И какво значи това животни -бълхата също е животно! Ако убия бълха за съдист ли трябва да бъда смятан, за потенциален сериен убиец на хора? Няма човек на този свят който да не е убивал животно.
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
106, ама всички ли серийни убийци ужас, дори и колачите в кланниците ли, ами тези където си хапват месце и те ли са серийни убийци, абе ти месо ядеш ли, а и там по щатско имате ли си безстопанствени кучета
70
3
 
3
 
! Отговори
100 преди 11 години
От четири лапи да си извадят лапите, от там дето слънце не огрява и да започват масова ефтаназия, после като започнат да се появяват пак, тогава да се търсят отговорни ...
69
0
 
3
 
! Отговори
до Ужас преди 11 години
В прехваления ти САЩ няма безпризорни ***. Прибират ги в приют, държат ги известно време и ако никой не ги осинови - ги приспиват. А ако куче разкъса човек, ще хвърчат глави.
68
5
 
5
 
! Отговори
- преди 11 години
Представете си за какви хора става въпрос. Взели са си животинка и когато са решили, че е станала неудобна или че изисква грижи, са я захвърлили като ненужна вещ на улицата. Много жалко, но няма да се оправим скоро, все ще гледаме другите държави и ще се чудим защо на тях всичко им се получава, а на нас не, в манталитета ни е проблема. Само за справка: напишете във вбокс "Куче спасено 22 дни след цунамито в Япония " и "Японско Куче Отказало Да Напусне Пострадало Другарче"
67
3
 
6
 
! Отговори
нападан преди 11 години
Имало 10 кучета пред всеки блок и нямало нападения... Това, че никой не е бил приет в болница не значи, че кучетата не нападат. Просто хора като теб ме отвращават. Как може да живееш с голям пес в 2-3 стаен апартамент? Аз лично не го разбирам това. Вие сте извратени.

Спонсорирани публикации