63 кила сребро заловени от митничари на Малко Търново

Контрабандата била натъпкана в тайници на румънски автомобил
Обновена: 2 юли 2012 14:52 | 2 юли 2012 12:50,
10
63 кила сребро заловени от митничари на Малко Търново
Среброто е иззето в полза на държавата. Снимка: Агенция "Митници"

Рекордно количество от над 63 килограма сребро и сребърни изделия иззеха митничарите на Малко Търново.

Контрабандата била натъпкана в тайници на лек автомобил с румънска регистрация, пътуващ от България към Турция.

Тайникът бил разположен във фабрична кухина между предната седалка и педалите на автомобила. При продължилата проверка са открити още няколко тайника по автомобила - зад стоповете, по купето и в багажното отделение, съобщиха от МВР.

Това е най-голямото количество контрабандно сребро, откривано досега в лек автомобил на митническия пункт в Малко Търново.

Пратката вероятно е била предназначена за изкупуване "на черно" в Турция за претопяване и производство на сребърни накити.

Срещу шофьора на колата - 32-годишен румънски гражданин с инициали V.D. от Букурещ е образувано досъдебно производство. Той е задържан с постановление на Окръжна прокуратура Бургас.

Иззетото сребро и автомобилът, с който е извършено престъплението, се отнемат в полза на държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
mangala преди 11 години
ако искате някой да ви духа за5 лева на митница малко търново -идете там на *** при ана доларката и готово
9
0
 
0
 
! Отговори
ivsci преди 11 години
Румънеца е осъден, среброто не е откраднато, а предадено в хазната. За награда митничаря заловил колата е съкратен от работа.
8
0
 
2
 
! Отговори
следва ... преди 11 години
Слрд като бяха заловени ,след броени дни ,отново някой ги "открадна",само че от държ. слъжители ,това показва практиката в Бг ,вече ---23г!
7
2
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Абе, изасняваш фантазьоре, къде видя ти и тези писали ти плюсове, че това е пратка от Румъния за Турция. Били са пренасяни в автомобил с румънска регистрация. Това не значи, че са румънски. И американец или уругваец може да си купи кола с румънска регистрация. И видя ли някъде да пише, че антиките са взети от Румъния????Айде сега пак прочети статията и вместо да "разясняваш" на другите, разясни на себе си дали си прав.*** до *** в този форум.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бах маа му !
5
4
 
6
 
! Отговори
Изясняващ до № 3 преди 11 години
Чети, внимателно текста на статията. Контрабандата е на сребро и сребърни изделия от Румъния за Турция. Какви български културни антики ти се привидяха? Или понеже не си миеш ***, (за което можеш да ползваш поне ибрик), така си се спекъл отзад, че това ти пречи да мислиш и осъзнаваш!
4
3
 
1
 
! Отговори
ваньо преди 11 години
това сребро е мое,няма да ви го дам,ще ви съдя в страсбург.аз съм ваньо костов.не си го давам,и държавата е моя собственост.
3
1
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 11 години
То както е тръгнало в последно време,не знам колко още ще издържи народа,но ми се струва1че в скоро време пак ще има народен съд,и отнето в полза на народа!!!
2
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С коментара си подкрепяш престъпници, изнасящи български културни антики за Турция. Осъзнаваш ли го? Леко ми идваш като някои от редовните ибрикчий в форума.
1
2
 
8
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
защо не в полза на народа

Спонсорирани публикации