Запис със скрита камера злепостави Ромни

Републиканецът "шокиращо" коментира привържениците на Обама
Обновена: 18 сеп 2012 14:57 | 18 сеп 2012 08:24, Петя Славова
71
Запис със скрита камера злепостави Ромни
Ромни със съпругата си. Снимка: Reuters

В САЩ беше публикуван компрометиращ видеозапис, в който републиканският президентски кандидат Мит Ромни пред богати дарители се подиграва с привържениците на президента Барак Обама - почти половината от американските избиратели, описвайки ги като храненици, които живеят от правителствени подаяния и не се
грижат за собствения си живот.

"Има 47 процента от хората, които ще гласуват за него независимо от всичко. Има 47 процента, които са с него, които живеят на гърба на правителството, които са убедени, че са жертви, които вярват, че правителството носи отговорността да се грижи за тях, че всичко им се полага - здравеопазване, храна, жилище, каквото се сетите", казва Ромни в записа, направен със скрита камера, на частно събитие за събиране на средства, качен на сайта на независимото списание "Мадър Джоунс", предаде Асошиейтед прес.

"Моята работа не е да се тревожа за тези хора. Никога няма да ги убедя, че трябва да поемат лична отговорност и да се грижат за собствения си живот. Това, което трябва да направя, е да убедя онези 5 до 10 процента в центъра, които са независими",казва Ромни, цитиран от Ройтерс.

Демократите побързаха да се възползват от записа, като го нарекоха "шокиращ". "Трудно е да служиш като президент на всички американци, след като презрително си отписал половината нация",заяви мениджърът на кампанията на Обама, Джим Месина. От щаба на Ромни не оспориха автентичността на записа, но обясниха, че републиканецът е загрижен от нарастващия брой на хората, които са зависими от федералното правителство, и иска да помогне на всички американци, страдащи от икономиката на Обама.

"Мадър Джоунс" не обясни кога и къде е направен записът, за да предпази човека, който го е направил, пише БТА. В изявлението си Ромни обяснява стратегията си да апелира към независимите избиратели или онези, които още не са решили за кого ще гласуват, като набляга на разочарованието от политиката на Обама. "Тези хора, които искаме да привлечем - те искат да вярват, че са постъпили правилно, като са гласували за него, просто той се е оказал негоден за непосилната задача, надхвърляща възможностите му. Те обичат фразата "не е по силите му" (he's 'over his head)", обяснява Ромни.

Националният комитет на Демократическата партия отделно разпространи клип от видеото, в който Ромни се шегува, че щял да се представи по-добре на изборите, ако бил латинос.

Баща му е роден в Мексико, припомня Ройтерс. "Ако родителите му бяха мексиканци, щял съм да имам по-добър шанс", казва Ромни.

Според партийните стратези предимството на Обама сред испаноезичните избиратели е ключът към спечелването на изборите и Ромни се опитва да спечели подкрепата им. "Убеден съм, че Републиканската партия е правилният избор за испаноезичните американци", заяви той пред около 1400 испаноезични бизнес лидери в Лос Анджелис вчера.

Ромни използва аргумента, че безработицата сред испаноезичните е 10 процента по-висока от средното национално равнище от 8,1 процента. В речта си в Американската испаноезична търговска камара той представи повече подробности за икономическите си предложения, за да парира обвиненията, че в кампанията му има много реторика и малко детайли за това как ще съживи икономиката. Той обеща също да подобри имиграционната система на САЩ, и по-конкретно да структурира програмата за временни работни визи така, че да отговаря на нуждите на работодателите, и да въведе система за проверка, за да може бизнесът да знае дали новонаетите работници имат легално право на работа. Допитване на Галъп през юни показа, че 66 на сто от испаноезичните избиратели планират да гласуват за Обама, срещу 20 на сто за Ромни.

На набързо свикана пресконференция в Коста Меса, Калифорния, републиканският президентски кандидат Мит Ромни обясни, че скандалните му коментари относно привържениците на американския президент Барак Обама, записани със скрита камера, не са били формулирани по най-добрия начин, но той не се отказва от тях, предаде още Ройтерс."Не се изразих особено елегантно - нека да кажа така", заяви кратко Ромни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
5
 
! Отговори
д-р Хаус преди 11 години
И на Ромни му е писнало от американските *** и човекът си е казал мнението. Възмутени са тъкмо ония, които ги защитават, твърдейки, че трябват пари, за да се интегрират. А човекът иска просто парите да са за тези, които ги изкарват и плащат данъци, типична дясна политика - по-малко намеса и подаяния от държавата, повече лична отговорност.
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АКо не дай си боже,Ромнито стане президент ще направи американците щури и ще докара на всички ни война на главата.Неволно си мисля, нима Клинт Истуд е толкова *** та излезе с поддръжка за кандидатурата на Ромнито
59
0
 
5
 
! Отговори
ksfjks преди 11 години
Та, това си е истината!!!
58
3
 
5
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
АКо не дай си боже,Ромнито стане президент ще направи американците щури и ще докара на всички ни война главата.Неволно си мисля, нима клинт Истуд е толкова *** та излезе с поддръжка за кандидатурата на Ромнито
57
3
 
8
 
! Отговори
EDIN BG OT USA преди 11 години
AZ JIVEQ TUK I MOGA DA VI KAJA, CHE TUKA SAMO NEGRITE SA TAKA. PRAVITELSTVOTO IM PLASHTA NAEMA I IM DAVA POMOSHTI. I AKO EDIN CHEREN KANDIDATSTVA ZA DURJAVNA RABOTA VEDNAGA GO VZIMAT,ILI AKO BACHKA NESHTO DRUGO,TO GLEDA DA E NESHTO LEKO I NIKOGA NE GO PRAVI KAKTO TRQBVA.
56
4
 
8
 
! Отговори
не син преди 11 години
Не са ни нужни още доказателства,че Ромни е гад от която света и дори американците ще видят само лошо !
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да разбира се,един президент не трябва да се интересува от 47 процента от народа си...***.
54
2
 
9
 
! Отговори
Handel преди 11 години
Е, с какво точно ги злепостави? Те и без това щаха да си гласуват за Обама, така че всъщност ентусиазира собсвените си привърженици и колебаещите.
53
3
 
13
 
! Отговори
отчаян преди 11 години
"47 процента, които са с него, които живеят на гърба на правителството, които са убедени, че са жертви, които вярват, че правителството носи отговорността да се грижи за тях, че всичко им се полага - здравеопазване, храна, жилище, каквото се сетите"Боже, при нас тези са 99% !!!
52
3
 
9
 
! Отговори
до Иван преди 11 години
Иванее, 90 % от ***, *** и латиносите в Америка са пъти по-богати и интелигентни от теб, белия човек. За такива като теб си има термин "беден бял ***". Айде марш да ровиш по кофите, бели господарю :)
51
1
 
9
 
! Отговори
СДС срещу "соци преди 11 години
И в България десните са същите- СДС, НДСВ, Герб. Във Великото нар. събр. СДС яростно се бореше в Конституцията на България да НЕ бъде записано, че е СОЦИАЛНА държава, защото само при социализма държавата се грижела за хората и социална било все едно социалистическа. Една Виктория от СДС всяка минута протестираше срещу "социална", заплашваха, че, ако се запише "социална" ще напуснат Нар. събр, както после направиха 39 депутати, които отказаха да подпишат Конституцията, защото била комунистическа.
50
9
 
11
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Да, така е, всичко скапано и некадърно в Америка - ***, латиноси, *** - гласуват за скапания и некадърен африкански *** - Обама, защото Обама им раздава пари. Обаче това е широкоизвестен факт и не е никаква новина.
49
14
 
9
 
! Отговори
* преди 11 години
"Моята работа не е да се тревожа за тези хора. Никога няма да ги убедя, че трябва да поемат лична отговорност и да се грижат за собствения си живот..."Този е пълно *** и политик не е, н знам има толкова зле в USA да гласуват за него. :DДа дойде в България ще научи много от манипулации и празни обещания как се прави политика.
48
2
 
6
 
! Отговори
do 50 преди 11 години
Az li4no sy6to ne iskam da pla6tam zdrawni, koito ta otiwat za lekuwaneto na nqkoj tyrtej, kojto cql jiwot ne e rabotil. No socialna sistema e neobhodima w orpedelen smisyl i towa se opita da naprawi Obama. Samo che predizwikatelstwoto pred nego, a i pred wsi4ki lideri e da nakara tyrteite da si pla6tat zastrahowkite i danycite.
47
2
 
7
 
! Отговори
do 50 преди 11 години
... Towa oznachawa lipsa na socialna sistema. I towa se opitah da kaja s postowete si. USA ima sywsem drug model na jiwot otkolkoto Ewropa i ostanalata chast na sweta. I taka nare4enite republikanci za6titawat to4no tozi model. Ne mi gowori s kakwo sym naqsno i s kakwo ne sam. Jiweq 11 godini w germaniq i bqh 1 godina na staj w USA ot IBM. Znam kakwo pla6ta i kakwo ne pla6ta edin amerikanec. I znam kakwo se kopuwa s edna tqhna zaplata i kakwo s edna nemska zaplata, kakto i s bylgarska.
46
2
 
9
 
! Отговори
do 50 преди 11 години
Moje da ima socialna sistema waw wsqka strana, no ne e ednakwa. W Germaniq 40% ot zaplatata mi otiwat w danyci: zdrawni, sodiarni, danyk pe4alba, ... W Bulgaria e podobno, samo 4e okolo 35%. W Schweciq otiwat na 50% ot zaplatata w danyci. Syotwetno e po-socialna strana ot Germaniq. W USA ot zaplatata ostawat blizo 85%. Tam se wzima samo danyk pe4alba. Zdrawni, pensionni, cyrkowni danyci wseki chowek sam si re6awa, w koq kasa da gi plati ili w koj fond. Ili DALI izob6to da gi plati. Towa ...
45
3
 
9
 
! Отговори
@47 преди 11 години
и да слагаш удивителни, и да не слагаш, не си наясно. Социална система има в абсолютно всяка държава
44
2
 
15
 
! Отговори
@48 преди 11 години
В БГ най-големите храненици ползват точно социалната система, само позаточена в правилните джобове и сметки, правят го като създават чувство на вина у обикновените хора, за да не си ползват социалните права
43
6
 
18
 
! Отговори
в 10-ката преди 11 години
в България тези храненици с подобно мислене са 95%..
42
2
 
8
 
! Отговори
@45 преди 11 години
Ama wij sega. Kojto raboti skapana rabota, na polowin raboten den ili hodi 4at pat da zarabotwa ne6to w USA, togawa 6te stawa 200 kila i 6te kisne pred kompa. Wse pak w USA e ewtino!!! I hranite i goriwata i sas zaplatata moje edin amerikanec da si kupi mnogo pwoe4e otkolkoto edin nemec ili ewropeec kato cqlo. Ot tam idwa tozi efekt. Socialna sistema w USA NQMA!!! Horata koito rabotqt po cql den si ba4kat sawsem normalno. Injineri, informatici, arhitekti, ...

Спонсорирани публикации