Лелята на зверски убитата Женя не признава вина

Петър бил на марихуана и пико, докато намушквал с нож момичето
Обновена: 1 окт 2012 15:23 | 1 окт 2012 09:41,
171
Лелята на зверски убитата Женя не признава вина
Смятаната за поръчител на убийството Светла Тодорова. Снимка: Булфото

Лелята на зверски убитата Женя Тодорова от Варна отрича тя да е направила „мократа поръчка”. Светла Тодорова не се признава за виновна, заяви пред bTV окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Светла бе задържана, след като 21-годишната й племенница Женя бе намерена зверски убита миналата седмица във фамилната къща на ул. „Лоза“ 6А.
 
Според прокуратурата лелята е поръчала убийството, а физическият извършител е приятелят на 15-годишната й дъщеря - Петър Ангелов.

Омразата на Светла била породена от факта, че Женя била единствен наследник на двуетажната къща, в която живеела фамилията.

Светла отрича всякаква вина. Тя твърди, че е дала пари на кандидат-зет си назаем, а не за да убие Женя.

По време на разследването стана ясно, че лелята обещала 2000 лева на Петър, за да убие момичето. Броила му 500 лева "капаро", а останалите щяла да даде, след като свърши „услугата“. 

Петър пък твърди, че след като започнал да мушка Женя, не си спомнял нищо, разказа прокурор Чавдаров. Според обвинителя обаче 21-годишното момче лъже и е заело защитна позиция.

”Самата подготовка на престъплението, а и действията му след това говорят, че е съзнавал какво прави”, коментира обвинителят, като добави, че Петър е направил опит да прикрие всички следи. Той се е опитал да се измие. Изгорил е дрехите си и дръжката на ножа, с който е нападнал Женя.

През юли тази година младежът е бил осъден за наркоразпространение. Твърди, че взема наркотици, а при убийството е бил на пико и марихуана. Назначени са обаче нужните експертизи. Според обвинителя, ако се докаже, че е взимал наркотици, това ще е утежняващо вината обстоятелство.

Още по темата
  Владимир Чавдаров коментира, че отношенията във фамилията били много обтегнати.

В събота Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка "задържане под стража" за Петър Ангелов (21 г.) и Светла Тодорова (38 г.).

Светла Тодорова, която според прокуратурата е била поръчител на убийството, има три деца, които са на 3, 5 и 15 години. Те са настанени в социални домове.

Според обвинението тя е опасна дори за децата си, тъй като според показанията по делото 15-годишната Даниела е била в течение с намеренията на майка си да поръча убийството на племенницата си.

Прокурорът Владимир Чавдаров днес уточни, че с Даниела работят психолози и все още не може да се каже дали тя е знаела за намеренията на Петър да убие Женя по поръчител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
34
 
! Отговори
ЛУД С АВТОМАТ преди 11 години
Все повече се убеждавам,че Диктатурата е единственото спасение за Държавата.Платена журналистика,продажни политици,беден народ,липса на здравеопазване и ниско образование,разпасани малцинства.Май стига за един военен преврат а ? Аааааа забравих,че нямаме армия,предвидливо разрушена от ДС и Господарите и
59
5
 
30
 
! Отговори
Обикновен Българин преди 11 години
Нека сега някой политик да ми обясни НЕОБХОДИМО ЛИ Е ИЛИ НЕ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ?Да ви го тур@ и на демокрацията, и на наркоманщината ви, и на "демократичните" ви европейски ценности.
58
2
 
6
 
! Отговори
maledicted преди 11 години
До ЛУД С АВТОМАТ - точно така. Сред цялата тази смърт имаме нужда от.. още смърт.
57
1
 
5
 
! Отговори
батеБ преди 11 години
а какво точно е "***"?
56
3
 
8
 
! Отговори
Вип брадър преди 11 години
Дайте Светла във къщата,че тя е по популярна от повечето тук!
55
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялата работа си има предистория. Явно живота в това семейство е низ от грешки. Цялата къща била прехвърлена на Женя. Може би бабата и дядото са имали право да лишат разхайтената си дъщеря Светла от наследство, виждайки как оставя децата си по социални домове. Но нали те са я възпитавали. Възможно е и да са я компенсирали с пари.Жалкото е, че жертва на всичко това е невинната Женя, която е обрала негативите в това семейство с нелепата си смърт.
54
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Политиката на ГЕРБ работи безотказно !!!!!! Народа все повече и повече оскотява !!!! Глада е по силен от тока , поне така твърдят *** !!
53
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ли Б.Б. е виновен?
52
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименТова е копирано от друга медия ..... Мисля, че е достатъчно показателно:Затрили момичето за 30 квадратаЗнаете ли за какво я убиха? - за има-няма 30 квадрата от къщата. Имаме една стая за нас, която е 16 квадрата, а нейната е 10 квадрата. Кухнята надали има и 4 квадрата. За това я убиха! Да може Светла да вземе всичко, при положение че се разполага в три големи стаи, кухня, ниша и тераса. Ако нас беше убила, Женя самичка щеше да си отиде. Нас да бе убила, плаче Рени.
51
3
 
37
 
! Отговори
ЛУД С АВТОМАТ преди 11 години
Ужасът продължава ! Оскотели хора убиват,поръчват,грабят ! Смъртното наказание трябва да се върне спешно
50
1
 
29
 
! Отговори
немско качество преди 11 години
С какъв акъл го правят това хората, бе? Как от злоба и простотия ще оставиш 3 деца сираци да се лутат по домове цял живот? И как изобщо ще убиеш ЧОВЕК заради нещо подобно? Сумати разбити животи. Убито момиче, три деца сираци (чиято съдба вече най-вероятно е на кражби, мизерия, самота)... защо...
49
3
 
11
 
! Отговори
бай пенчо преди 11 години
абе тази леля защо има адамова ябълка?
48
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В друга медия пише ... "15-годишната Даниела е разказала пред разследващи, че точно тя е отворила вратите на приятеля си Петър Ангелов, за да влезе и да убие първата братовчедка в нощта на 27 септември." какво има да си говорим повече тя е замесена толкова все едно тя е намушкала братовчетка си, а нищо чудно и тя да е боднала 2-3 пъти.Щом е отворила вратите значи е била там в момента на убийството.Но сега всичко ще и се размине, ще я пратят в приемно семейство ще си намери
47
1
 
16
 
! Отговори
Надзирател преди 11 години
Сега ще имат покрив над главата за дълго време,вярно малко тесничко ама сигурно!Моля се младежа да дойде при нас,че как са загорели момчетата,изготвяме специално посрещане и на лелята!
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Edin bulgarski PINO4ET ni trqbva na nas,ne demokraciq!!!! Kadeto nqma vlast i zakoni trqbva da se vavedat drugi merki.
45
0
 
24
 
! Отговори
Професор преди 11 години
До АнонименНе съм предполагал, че човек може да допусне толкова правописни грешки в едно изречение!!!
44
1
 
7
 
! Отговори
selqnin преди 11 години
za edno jili6te kakva glupost
43
8
 
11
 
! Отговори
пъклен план преди 11 години
Възможно е това да е скроен план от 15-годишната и Петър. Убиват братовчедката, обвиняват майката/лелята, вкарват я в затвора и двамцата бъдещи съпрузи наследяват всичко.
42
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако някой съдия посмей тези двамата да ляжат по някой годинка ,ане до живот , то ние на истина несме за евро пейския съюз ,никакъв шенген , правелно ни оценят хората , незнам само кой адвокат ще се наеме да защитава тези убийци
41
1
 
10
 
! Отговори
selqnin преди 11 години
v sliven 6te ima6 sobstveno jili6te