В Германия създадоха евроскептична партия

Мнозина германци са недоволни от плановете за спасяване на еврозоната
Обновена: 12 мар 2013 15:17 | 12 мар 2013 09:21, Елка Василева
39
В Германия създадоха евроскептична партия

Шест месеца преди парламентарните избори в Германия в шикозното предградие на Франкфурт - Оберурзел - се събраха над 1200 души на първия форум на нова евроскептична партия, възникнала от недоволството на мнозина германци от плановете за спасяване на еврозоната, предаде Франс прес.

Първият официален конгрес на партията Алтернатива за Германия ще се състои през април в Берлин. Основателите на партията бързат да я организират, за да участват в парламентарните избори през септември и да се опитат да издигнат пречки пред канцлера Ангела Меркел, която засега има солидна подкрепа сред избирателите, посочва АФП.

Още по темата

"Ние смятаме, че канцлерът Ангела Меркел греши, като казва, че няма алтернатива на плановете за подпомагане на партньорите в трудно положение", каза на форума един от основателите на Алтернатива за Германия Конрад Адам, бивш коментатор на консервативните вестници "Франфуртер Алгемайне" и "Велт".

Сред основателите са мнозина професори икономисти. "Нашите елити се опитват да сакрализират еврото. Това е опит да се надцени онова, което не функционира нито политически, нито икономически", каза Александер Гауланд, бивш регионален държавен секретар и публицист, аплодиран бурно от публиката.

Социологическа анкета, публикувана вчера от седмичника "Фокус", показа, че един от четирима германци допуска възможност да гласува за партия, която иска Германия да се откаже от еврото, добавя АФП, цитираната от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Планът на евреите - талмудисти за световен ред ще се провали защото с нас е Бог,а техният господ е Шадайн - Сатаната!!!
36
1
 
2
 
! Отговори
Христина преди 11 години
Криэата достигна превратна точка с невероятни мащаби!!! Гладът и миэерията е новата нормалност на новия Световен ред! До дъното и обратно, някак си така стоят нещата!!!
35
2
 
1
 
! Отговори
Боил преди 11 години
Скъпи форумци прочетох във в.Преса изказване на турският мин.на вн.р че 44044 българи са получили турско гражданство и че са се увеличили браковете м/у турци и руснаци/.моят коментар- Интересно -бракове между турци и руснаци!!!!!!??????Турция наи-толераската държава в света.Од кога при тях могат да се сключват гей бракове?Станишев подавай молба за турско гражданство веднага!,а тези българи/в кавички/сигурно всичките са хидроинжинери
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕС ИСКАТ ДА ПРЕВЪРНАТ БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ В *** ГЕТА НА ЕВРОПА.
33
0
 
3
 
! Отговори
UMSO BESSER преди 11 години
Die Griechen muessen das Nachsehen haben ! Griechenland ist schuldig fuer den Zerfall ! EU muss dringend das Land in den Muell werfen, ansonsten brecht einen Krieg aus !!!
32
4
 
19
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
Германия ни дава едни трохи и за тях се ***.Натресе ни банки,монополи,търговси вериги,молове...все "щедрости",с които измъква парите от страната ни,чрез високите лихви на банките и еднолична промяна на договорите,чрез наводняване с търговските вериги с техни стоки и задушаване на родното производство,чрез енергийни и други монополи..Превърнати сме в едни колониални придатъци.Стои като някакъв ментор и ни размахва пръст...А ние,ов-цете блеем и се радваме на подхвърлените трохи.Бе-е-е..
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе те германците да си интегрират 3те милиона турци, че за 30 год. не можаха. Пак ние сме виновни на европата
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРАВИ С ГЕРМАНЦИТЕ ДА НЕ ИСКАТ. *** *** ЕВРОПА.НО НЕ СА ПРАВИ, ЧЕ САМО НИЕ ТРЯБВА ДА ГИ ТЪРПИМ.НЕКА ГИ ИНТЕГРИРАТ, АКО МОГАТ.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се попречи на идването от България и Румъния на хора само за да получават социални помощи, заяви германският министър на вътрешните работи
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Германският министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих се обяви за бързи мерки срещу румънците и българите, които злоупотребяват със социалната система в Германия
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Основната причина Германия да ни бойкотира за "Шенген" е вълната от имигранти, търсещи социални помощи в германските градове
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българите не са достатъчно ИНТЕГРИРАНИ за Европа , не може да мразиш комшията си Хасан от 3-ти етаж на блока и после да искаш да жиевееш в Германия с 10 000 000 други чужденци
25
2
 
13
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ преди 11 години
ПРЕДЛАГАМ,ДА ОСНОВЕМ ПАРТИЯ "ДА ПИКАЕМ НА ЕС".Те през цялото време,откакто сме там правят върху ни това,защо и ние да не им го върнем.
24
3
 
6
 
! Отговори
ЗАЩО преди 11 години
в БГ производителността е 50% от немската а заплатите ни не са 50% от техните?
23
1
 
3
 
! Отговори
ккк преди 11 години
Шикозно предградие?! Оберурзел?! Нещо са се объркали...
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има много хора за лудницата в тоя форум.
21
0
 
2
 
! Отговори
някой преди 11 години
Закривай!
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе Мусолини кой те брои за човек?Кой ще ти даде територия?Те завземат ,не дават.И ги завземат в съглашение с същите тези Англия и Франция.Ние сме завзти икономически.
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Силните западни икономики спокойно могат да се откажат от еврото и ЕС.Те постигнаха това от което имаха нужда - съсипаха производствата в останалите страни и зазвзеха пазарите.ЕС вече не им е нужен.Те владеят всичко.
18
2
 
4
 
! Отговори
Мусолини преди 11 години
Ами всички тук го пишат, но не могат да видят какви ще са последиците.Това свръхразвитите на Германия ще доведе пак до това да не и достига територия, ресурси и работна сила.И аз въпреки че не съм германец, подкрепям това да анексират почти цялата Западна Европа, особено *** държави Англия и Франция. А пък ние с тяхна или руска помощ да се върнем в историческите си граници.

Спонсорирани публикации