Франция вдигна ръце: Ромите не щат да се интегрират

Париж възнамерява да продължи разтурването на лагерите им
Обновена: 15 мар 2013 14:33 | 15 мар 2013 14:22, Елка Василева
561
Франция вдигна ръце: Ромите не щат да се интегрират
През 2012 г. Франция експулсира 12 800 румънски и български граждани. Снимка: архив, Reuters

Ромите във Франция не искат да се интегрират, заяви френският вътрешен министър Манюел Валс в интервю за в. "Фигаро", цитирано от Франс прес.

Той каза, че изграждането на селища с цел интегриране на ромите едва ли ще даде очаквания резултат. "Това решение може да обхване само малка част от тях, защото за жалост жителите на лагерите не искат да се интегрират в нашата страна по културни причини или защото са под контрола на мрежи за просия или проституция", каза министърът. Той възнамерява да продължи разтурването на ромските лагери.

"Днес смятаме, че около 20 000 мъже, жени и деца, повечето от Румъния и България, живеят напълно незаконно в повече от 400 лагера в нашата страна, две трети от тях са в околностите на Париж", казва Валс пред "Фигаро". Настанили се до бедни квартали, вече обхванати от кризата, те са в основата на проблеми в съжителството, придобиващи понякога тревожни форми, както показват пожарите миналата седмица", добавя той.

Още по темата

През 2012 г. Франция експулсира 12 800 румънци и българи от рекордните изгонени общо 37 000 души, напомня АФП. Но през 2013 г. се очаква техният брой да намалее, след като Манюел Валс премахна паричната помощ за "хуманно завръщане" (300 евро за възрастен и 100 евро за непълнолетно дете), която те получаваха.

"Това беше перверзна система, заклеймена и от румънските власти, и от неправителствените организации, която водеше до организиране и дори благоприятстваше институционализирането на широка мрежа за нелегална имиграция", подчерта Валс, цитиран от АФП.

През август 2012 г. министър Манюел Валс заяви, че ще поиска от Румъния и България да положат усилия за интеграция на ромските малцинства, за да помогнат за решаване на ромския имигрантски проблем във Франция. "Искам да разбера защо тези страни не водят силна интеграционна политика, за да интегрират това население", каза Валс.

Месец по-късно – през септември 2012 г., Валс пък каза, че Франция "не може да приеме цялата сиромашия на света и на Европа". "Днес не можем да си позволим да приемем всички тези хора - често пъти част от клетниците на планетата, подлагани на гонения в страните си и дискриминирани", заяви Валс. Франция "поема своя дял, що се отнася до убежище, до приобщаване, но посланието е ясно - и то е твърдост", добави министърът.

Преди месец Берлин от своя страна призова България и Румъния да положат повече усилия да интегрират ромите и да ограничат масовото им напускане. Според висши германски служители, цитирани от „Шпигел“, битката с миграцията, предизвикана от бедност, трябва да се води в страните, от които идват мигрантите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


561
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
452
0
 
12
 
! Отговори
Дядо от село преди 11 години
Този е органично *** - нищо не е разбрал от ***. Поне от снимката не разбира ли с какво се занимават ***?
451
0
 
15
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Все пак ромите трябва да имат своя земя, където да живеят както им харесва.Шпицберген или Франц-Йосифова земя звучат добре. Местното население на избраният остров да заповяда в България.
450
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Политиката на ГЕРБ е най-правилна - глад и мизерия. Знаете лиш колка *** бачкат в чужбина? Май.май повече от българите. ДАЖЕ И ТЕ НЕ ИЗДЪРЖАТ !!!!!!!
449
0
 
30
 
! Отговори
Френска революция преди 11 години
Я френските МАСОНИ, които реват от 18 век насам срещу Християнството и европейските ценности и традиции, да вземат по едно *** семейство у дома си и да ги интегрират!Щото СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО ще си останат само празни думи!...
448
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уж трябваше за всички да има фратерните и егалите, а то какво остана? Само едно либерте! :))))))))))))))))))
447
0
 
3
 
! Отговори
к. станев - ст.з. преди 11 години
вижте това клипче много точно е казано всичко и на разбираем езикyoutube/watch?v=kYnV3fcYZ3g&feature=share
446
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да повярвам,че французите не могат да се справят с *** проблем!Толкова съвети ни даваха,как ни поучаваха!И сега какво?Оказва се,че и те ще клекнат-и не само те.Защото *** напаст вече няма граници и като "марокански скакалци" ще залеят Европа.Проблемът вече не е на България,да му мисли Европа!
445
1
 
24
 
! Отговори
Anonymus преди 11 години
Няма открит цивилизационен начин за интегрирането на ромите и поради тази причина разни международни организации единственото, което могат да измислят е да притискат останалото население да ги приема и издържа. Това е в съответствие с криворазбран хуманизъм, който ако не го демонстрираш те заклиеймяват като човеконенавистник. И правителствата, за да не ги дамгосат по този начин, се принуждават да си играят на псевдоинтеграция.
444
0
 
17
 
! Отговори
до 493 преди 11 години
Много лесно може да се направи майчински да не се вземат от *** за 17 те им деца- майката и бащата задължително да имат средно образование и да нямат регистрация в полицията освен за дребни нарушния на трафика примерноДържавата ще си спести 50% + от майчинските които дава и ще може да ги вдигне
443
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МОДЕРАТОРИ,ТОВА Е МЕТАФОРА,ЧЕ ЦЯЛ ЖИВОТ НЕ ИМ СТИГА ЗА ИНТЕГРАЦИЯ!
442
0
 
19
 
! Отговори
ММ преди 11 години
"част от клетниците на планетата, подлагани на гонения в страните си и дискриминирани" - никой не ги е гонил, това си е тяхно решение. "Искам да разбера защо тези страни не водят силна интеграционна политика, за да интегрират това население" - ами щом е толкова просто- водете вие тази политика и си ги интегрирайте.
441
1
 
10
 
! Отговори
чарли преди 11 години
Започвам да уважавам др.Адолф.
440
0
 
27
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
490 - ТОЧНО ЗА ТОВА ГОВОРИМ !!! Как *** *** имат права над законите тук, а във Франция права нямат?Щом в Париж рушат хъхряшките развъдници - да ги рушим и ние, защото парижани са прави... а тия в Старсбург щом толкова обичат ***, да си ги вземат при тях !!!
439
1
 
14
 
! Отговори
Чакаме действия преди 11 години
Ето затова не подкрепям протеста на майките за по-високи детски помощи. Ние по едно-две деца ще ги изгледаме и без помощта на държавата, но с тези помощи *** само се развъждат повече. Да се премахнат - който иска да има деца, да може да си го позволи и да си прави сметката. Време е да се предвидят в НК строги наказания за родители, изоставящи децата си.
438
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** СА СТРАТЕГИЧЕСКО ЕФИКАСНО ОРЪЖИЕ,КОЕТО СЕ ИЗПОЛЗВА 20 ГОДИНИ,СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ.ТОВА Е ПОСЛЕДОВАТЕЛНА ПОЛИТИКА,НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО.
437
0
 
17
 
! Отговори
бл.20.ямбол преди 11 години
Искам целият блок 20 от Ямбол да се настани в Монмантр. Супер мега ултра европейска интергация автомат, му-ха-ха ;)
436
11
 
2
 
! Отговори
х преди 11 години
какво се чудете ,те са възпитаници на българското общество.каквито са даскалите такива са и учениците.
435
0
 
12
 
! Отговори
Dublin преди 11 години
27/04/2012Съдът в Страсбург се изказа по една част от дългогодишния проблем в квартал Баталова воденица". Ромите, които живеят там в незаконни постройки на общинска земя, няма да бъдат изселени и къщите им няма да бъдат срутени, защото в противен случай България нарушава правата на тези хора. Общината и кметът на район Възраждане" ще се съобразят с решението на Страсбург. Проблемът в региона обаче остава....m_ma vi u nas taka, a u vas...BULDOZERO...BESEN,BESEN,....
434
0
 
7
 
! Отговори
унгареца преди 11 години
До Анонимен 478Нашият ОРБАН дава пример, как да се справим с малцинствата!Четете новата ни КОНСТИТУЦИЯ!
433
0
 
11
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
481 - ние можем да се оправим с тая *** зараза само за 24 часа - от антибиотикът АК-47 имаме достатъчно, лекари 10-20 000 също ще се намерят... ама нали тогава същите тия европейци ще писнят, че сме расисти, фашисти, и не знам какви още !!! Французи, британци и пр. не ги интересува въобще колко Български села ще бъдат разграбени, колко български баби ще бъдат изнасилени и убити, колко пенсионери ще гладуват заради *** помощи - интересува ги само тая чума да не ги безпокои !!!

Спонсорирани публикации